• یکشنبه / ۲۶ بهمن ۱۳۹۳ / ۰۰:۲۱
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 93112613852
  • خبرنگار : 71456

ارائه ابربینایی با لنز تماسی جدید

ارائه ابربینایی با لنز تماسی جدید

محققان موسسه فناوری فدرال سوییس نوعی لنز تماسی تلسکوپی ارائه کرده‌اند که با پلک‌زدن چشم، بینایی فوق‌العاده‌ای را به کاربر می‌بخشد.

محققان موسسه فناوری فدرال سوییس نوعی لنز تماسی تلسکوپی ارائه کرده‌اند که با پلک‌زدن چشم، بینایی فوق‌العاده‌ای را به کاربر می‌بخشد.

به گزارش سرویس فناوری ایسنا، این لنز بر حسب نیاز کاربر، بینایی وی را تا حدود سه برابر تقویت می‌کند و با پلک‌زدن کنترل می‌شود؛ لنز چشمی جدید هشت میلی‌متر قطر و 1.55 میلی‌متر ضخامت دارد و در مقایسه با لنزهای معمولی، اندکی بزرگ‌تر و ضخیم‌تر است.

ارائه دید فوق‌العاده توسط این لنز به دلیل وجود حلقه‌ای از آینه‌های ریز است که حول ناحیه مرکزی لنز می‌چرخند؛ این آینه‌ها، نور را به اطراف پخش می‌کنند و دید کاربر را تقویت می‌کنند؛ این موضوع درست مانند دیدن از طریق دوربین‌های شکاری است.

لنز ابداعی به همراه عینک‌ ویژه‌ای ارائه می‌شود؛ ترکیب عینک و لنز، زاویه‌ای که نور به لنز می‌ر‌سد را کنترل می‌کند؛ زمانی که فیلترهای موجود در عینک، نور را به سمت بخش مرکزی لنز هدایت می‌کنند، بینایی ارائه‌شده در حد نرمال است، اما زمانی که عینک، نور را به سمت حلقه تلسکوپی هدایت می‌کند، بینایی 2.8 برابر می‌شود.

پلک‌زدن چشم راست، نور را به سمت آینه‌ها هدایت می‌کند و بینایی را بلافاصله ارتقا می‌دهد، اما پلک‌زدن چشم چپ، بینایی را به حالت عادی بازمی‌گرداند؛ حسگرهای موجود در فریم عینک‌ها نیز نوع پلک‌زدن‌ را شناسایی می‌کند.

سازندگان امیدوارند از طریق این لنز جدید به میلیون‌ها بیمار مبتلا به دژنراسیون ماکولای مرتبط با سن کمک کنند؛ دژنراسیون ماکولا، مهم‌ترین عامل نابینایی در کهنسالی به شمار می‌آید. حدود نیم میلیون نفر از مردم انگلیس مبتلا به دژنراسیون ماکولا هستند و انتظار می‌رود این رقم، ظرف 25 سال آینده، همزمان با بالارفتن سن جمعیت این کشور، سه‌ برابر شود؛ این در حالی است که انتخاب‌های درمانی این بیماری بسیار محدود و فرآیند جراحی آن بسیار هزینه‌بر است.

حمایت مالی این پروژه توسط ارتش آمریکا انجام شده و محققان به دنبال استفاده از این فناوری برای ارائه ابر بینایی به سربازان و خلبانان هستند.

جزئیات طراحی این لنز چشمی در کنفرانس سالانه انجمن پیشبرد علوم آمریکا (AAAS) ارائه شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha