• جمعه / ۸ اسفند ۱۳۹۳ / ۱۰:۲۴
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 93120804397
  • خبرنگار : 71456

ارائه داروی بالقوه برای درمان سل مقاوم به دارو

ارائه داروی بالقوه برای درمان سل مقاوم به دارو

دانشمندان دانشگاه جورجیا داروی مولکولی جدیدی ارائه داده‌اند که به عنوان درمانی علیه سل مقاوم به داروهای چندگانه عمل می‌کند.

دانشمندان دانشگاه جورجیا داروی مولکولی جدیدی ارائه داده‌اند که به عنوان درمانی علیه سل مقاوم به داروهای چندگانه عمل می‌کند.

به گزارش سرویس علمی ایسنا، سال 2013 حدود 9 میلیون نفر در جهان به مرض سل مبتلا شدند و 1.5 میلیون نفر به دلیل ابتلا به این بیماری جان خود را از دست دادند.

در حالی که داروهای ضدسل استاندارد، قادر به درمان اکثر افراد مبتلا به عفونت باکتری Mycobacterium tuberculosis هستند، استفاده نامناسب از آنتی‌بیوتیک‌ها منجر به بروز گونه جدیدی از این باکتری شده که در مقابل دو داروی بسیار قوی یعنی ریفامپیسین و ایزونیازید مقاوم است.

سل مقاوم به داروهای چندگانه، در بسیاری از مناطق دنیا در حال شیوع است و نیاز روزافزون به درمان‌های جدید احساس می‌شود.

محققان دانشگاه جورجیا به تازگی داروی قوی تولید کرده‌اند که مراحل بنیادی در فرآیند تولیدمثل باکتری عامل این نوع سل مقاوم به دارو را مختل می‌کند.

اطلاعات ژنتیکی موجود در باکتری M. tuberculosis درست مانند موجودات زنده دیگر، فرآیندی پیچیده موسوم به رونوشت را تجربه می‌کند که طی آن، آنزیم باکتریایی موسوم به پلیمراز آر‌ا‌ن‌ای دی‌ان‌ای-محور (RNAP)، مولکول TB RNA تولید می‌کند.

این مولکول، در فرآیندهایی دخیل است که طی آن‌ها، پروتئین‌های باکتریایی حیاتی تولید می‌شوند و موجود زنده برای زنده‌ماندن، به این پروتئین‌ها نیاز دارد.

تیم علمی با متصل‌کردن منیزیم و آمینواسیدهای خاصی که در باکتری M. tuberculosis نیز یافت می‌شوند، در تولید آر‌ان‌ای مداخله کردند. آزمایشات نشان داد، ترکیب دارویی جدید مانع از رشد باکتری می‌شود و در نهایت، این باکتری قادر به تولیدمثل و شیوع عفونت نخواهد بود.

این ترکیب، همچنین سطوح بسیار پایین سمی‌شدن سلولی را از خود بروز داده و در نتیجه، برای بدن مضر نیست؛ آزمایشات همچنین نشان داد، تمامی ردپاهای دارو به صورت طبیعی از بدن حذف می‌شوند.

افزون بر این، دانشمندان دریافتند داروی جدید، ویژگی‌های ضد اچ‌آی‌وی قوی از خود بروز داده و دریچه جدیدی را به سوی ارائه کارکردهای دوگانه گشوده است.

جزئیات این دستاورد علمی در مجله Bioorganic and Medicinal Chemistry Letters ارائه شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha