محققان دانشگاه کالیفرنیا در ساندیگو دریافتهاند زمانی که نوعی باکتری در معرض دود سیگار قرار میگیرد، در مقابل نابودشدن توسط سیستم ایمنی مقاومتر میشود.
به گزارش سرویس علمی ایسنا، مصرف سیگار به دستگاه تنفس انسان و سلولهای ایمنی وی آسیب میرساند، اما محققان به تازگی دریافتهاند که سیگار میتواند باکتریهای تهاجمی بدن را خشنتر کند.
در این مطالعه، محققان آسیبپذیری نوعی باکتری به نام استافیلوکوک اورئوس مقاوم به متیسیلین (MRSA) را در مقابل عملکرد درشتخوارها برای کشتن آن آزمایش کردند.
استافیلوکوکها، ۳۳ زیرگونه دارند و بیشتر آنها بیخطرند و به صورت طبیعی روی پوست اکثر افراد وجود دارند؛ اما گونههای بیماریزا نیز در بین استافیلوکوکها وجود دارند که میتوانند مسمومیت غذایی، استفراغ و یا گاهی عفونتهای خطرناک منجر به مرگ همچون ذاتالریه را ایجاد کنند.
در آزمایشات انجامشده، زمانی که این باکتریها در درون درشتخوارها قرار گرفتند، در مقابل انفجار شیمیایی که درشتخوارها از آن برای نابودکردن طعمههای میکروبیشان استفاده میکنند، مقاومتر بودند. درشتخوارها، یاختههایی دارای قدرت بیگانهخواری هستند که یاختههای فرسوده و بقایای سلولی و ریزسازوارهها را به درون خود کشیده و توسط آنزیمهای لیزوزومی از بین میبرند. درشتخوارها به طور غیر مستقیم در حفظ و ترمیم و به طور غیر مستقیم در دفاع از بدن دخیل هستند.
افزون بر این، محققان دریافتند، باکتریهای MRSA که در معرض دود سیگار قرار گرفته بودند، در مقابل نابودشدن توسط پپتیدهای ضدمیکروبی مقاومتر بودند. این پپتیدها، روزنههایی را در سلولهای باکتریایی ایجاد میکنند و موجب التهاب میشوند.
محققان مشاهده کردند که باکتریهای MRSA که در معرض سیگار قرار گرفته بودند، در چسبیدن بیشتر به سلولها و حمله به بافتهای در حال رشد، ماهرتر بودند. دانشمندان همچنین دریافتند، به دلیل تغییر در دیواره سلولی، دود سیگار، باکتری MRSA را به گونهای تقویت کرد که در پسزدن پپتیدهای ضدمیکروبی و ذرات دیگر ماهرتر بود.
مصرفکنندگان سیگار در مقابل بیماریهای عفونی آسیبپذیرترند و تیم علمی نشان داد، مقاومت ناشی از سیگار باکتری MRSA شاید در این زمینه دخیل باشد.
انتهای پیام
نظرات