• سه‌شنبه / ۱۹ آبان ۱۳۹۴ / ۱۵:۳۸
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 94081911652
  • منبع : نمایندگی خراسان رضوی

کشف فسیلی شبیه به شترمرغ‌های امروزی

کشف فسیلی شبیه به شترمرغ‌های امروزی

محققان دانشگاه آلبرتا از کشف تنها نمونه دم‌دار فسیل دایناسور خبر دادند.

محققان دانشگاه آلبرتا از کشف تنها نمونه دم‌دار فسیل دایناسور خبر دادند.

به گزارش سرویس علمی ایسنا منطقه خراسان، محققان اسکلت دایناسوری شبه شترمرغ را کشف کردند که پوشیده از پر و پوست است. این ویژگی معمولا در دایناسورها باقی نمی‌ماند.

بقایای این دایناسور نشان می‌دهد که دایناسور اورنیتومیموس (Ornithomimus) دو پا داشته و عمدتا از نوع دایناسورهای گوشتخوار بوده که شباهت زیادی به شترمرغ‌های امروزی دارد. این حیوان اواخر دوره کرتاسه، یعنی بیش از 66 میلیون سال پیش زندگی کرده و پوششی از پر به تن داشته است.

آرون ون درریست، محقق این مطالعه، اسکلت این دایناسور را در سال 2009 در پارک Dinosaur Provincial کشف کرده است. این کشف در سال اول تحصیل آرون در دانشگاه آلبرتا بوده است. اسکلت کشف شده تنها یکی از سه نمونه اورنیتومیموس پردار جهان است که دم آن هنوز باقی مانده است.

اسکلت این دایناسور بسیار جالب است و پرهای آن چیزهای عجیبی را نشان می‌دهد. این دایناسور از اواسط استخوان ران به پایین بدون پر بوده است.

محققان اظهارکردند: شترمرغ‌های امروزی هم در قسمت‌هایی از بدن پوست دارند که این قسمت‌ها برای تنظیم دمای بدن جانور استفاده می‌شود. فسیل نمونه اورنیتومیموس کشف شده گردنی با پر کم داشته و پاها و زیر دم هم پر ندارند و این قسمت‌ها به احتمال زیاد برای تنظیم درجه حرارت بدن بوده است.

ون درریست عنوان کرد: پرهای روی بدن دایناسور عملکردی شبیه به پرهای بدن شترمرغ دارد و برای تنظیم درجه حرارت بدن استفاده می‌شود.

در واقع، پرهای فسیل به دلیل وزن رسوب روی آن خرد شده است و میکروسکوپ الکترونی، ساختار کراتینی سه‌بعدی پرهای دم دایناسور و بدن را نشان می‌دهد.

الکس ولف، یکی از مولفان این تحقیق از دانشگاه آلبرتا اظهارکرد: بسیاری از اجزای مورفولوژی فسیل کشف شده و نیز خصوصیات شیمیایی پرهای آن اساسا فرق زیادی با پرنده‌های عصر جدید ندارد.

اطلاعات بدست آمده از پر و پوست دایناسورها نشان می‌دهد که چه جایی برای فسیل حفاری کنند. ون درریست دامه داد: با درک بهتر نسبت به روند پشت پرهای دایناسور کشف شده می‌توانیم متوجه شویم که حیوانات فسیل شده دیگر در زیرزمین، بافت پر و یا پوست خود را حفظ کرده‌اند.

نتایج این بررسی در مجله Cretaceous Research منتشر شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha