• یکشنبه / ۶ دی ۱۳۹۴ / ۱۰:۰۱
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: 94100603012
  • منبع : نمایندگی آذربایجان شرقی

جنگل‌های ارسباران در مسیر جهانی شدن

جنگل‌های ارسباران در مسیر جهانی شدن

ایسنا/آذربایجان شرقی ‌در بررسی‌های به عمل آمده توسط کارشناسان سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور پرونده جنگل‌های ارسباران از رقبای خود پیشی گرفت تا به عنوان نماینده ایران درسال 2017 برای ثبت در فهرست میراث طبیعی جهان بهمن سال‌جاری به سازمان یونسکو ارسال شود.

‌در بررسی‌های به عمل آمده توسط کارشناسان سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور پرونده جنگل‌های ارسباران از رقبای خود پیشی گرفت تا به عنوان نماینده ایران درسال 2017 برای ثبت در فهرست میراث طبیعی جهان بهمن سال‌جاری به سازمان یونسکو ارسال شود.

‌به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منطقه آذربایجان‌شرقی، فرزین حق پرست در جمع خبرنگاران سفر و بازدید یک ماه پیش معاون میراث فرهنگی سازمان از جنگل های ارسباران را یاد آور شد و افزود: پرونده منطقه حفاظت شده ارسباران پس از یک‌سال پیگیری کارشناسان و نمایندگان سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، سازمان حفاظت محیط زیست و سازمان جنگل‌ها و مراتع ماه آینده با هدف ثبت جهانی به یونسکو ارسال می‌شود.

‌به گفته وی، پس از بررسی‌های به عمل آمده کلیات ساختار و تشکیلات مدیریتی پرونده ارسباران مورد تایید قرار گرفت و اکنون آماده ارسال و ثبت در فهرست آثار جهانی است.

‌وی افزود: درصورت ثبت جهانی جنگل‌های ارسباران این منطقه به عنوان دومین اثر طبیعی کشور در فهرست میراث طبیعی جهان جای خواهد گرفت.

‌مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان‌شرقی با ابراز خرسندی از رویدادهای خوبی که اخیرا در حوزه میراث فرهنگی و گردشگری استان رخ داده است، تاکید کرد: کار و مسئولیت اداره کل میراث فرهنگی با این انتخاب شکل جدید و البته جدی به خود می‌گیرد.

وی در تشریح مراحل و راهی که پرونده جنگل‌های ارسباران تا ثبت جهانی شدن دارد، گفت: پس از ارسال پرونده به یونسکو ‌ فرصت داریم تا نواقص مربوطه و موارد مورد تاکید توسط کارشناسان پرونده را مرتفع سازیم و تیر ماه 1395 کارشناسان سازمان یونسکو برای ارزیابی و انطباق پرونده با مستندات به این منطقه سفر می‌کنند.

وی افزود: هر ساله تنها یک اثر از کشورمان شانس معرفی به سازمان یونسکو دارد و در این میان و پس از ارزیابی‌های نهایی پرونده‌های ارسالی از اقصی نقاط جهان تنها یک اثر در کل دنیا امکان ثبت جهانی در فهرست میراث طبیعی را خواهد داشت.

‌وی خاطرشان کرد: مدیریت ساخت و سازها به خصوص در روستاهای داخل منطقه ارسباران و ساماندهی کمپ‌های گردشگری موجود و در شکل کلی‌تر ساماندهی بصری، بهسازی و همسان‌سازی ساخته ها با طبیعت از موارد مورد تاکید معاون میراث فرهنگی کشور و کارشناسان پرونده جنگل‌های ارسباران برای تایید نهایی توسط کارشناسان یونسکو برای ثبت جهانی عنوان کرد.

به گفته وی، ایجاد و راه اندازی مراکز مطالعاتی و پژوهشی در منطقه ارسباران از دیگر برنامه‌های اداره کل برای تسریع و عملیاتی شدن آماده سازی بستر‌های لازم در روند جهانی شدن جنگل‌های ارسباران خواهد بود.

‌حق پرست با اشاره به ویژگی های منحصر به فرد ارسباران برای جهانی شدن، اظهار کرد: این منطقه با داشتن کمتر از پنج صدم مساحت کشور بیش از 13 درصد پوشش گیاهی ایران را در خود جای داده است و 29 درصد از پستانداران کشور، 44 درصد پرندگان ایران، 32 درصد از دوزیستان کشور، 9 درصد آبزیان و 20 درصد خزندگان ایران در این منطقه ارسباران زندگی می‌کنند.

‌وی ابراز امیدواری کرد: تا با عزم ملی و مردمی و بویژه همکاری و جدیت فرمانداران منطقه ارسباران ثبت جهانی شدن ارسباران در فهرست میراث طبیعی جهان را شاهد باشیم.

‌منطقه حفاظت شده ارسباران به دلیل حضور عشایر ایل شاهسوند با قدمت سکونت چند هزار ساله در این منطقه و ایجاد تعامل پایدار انسان و طبعیت از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

‌این منطقه در سال 1977 با پیگیری سازمان محیط زیست به عنوان ذخیره‌گاه زیست کره در برنامه انسان و کره یونسکو (MAP) ثبت شد.

همچنین در مرزهای جنوبی منطقه حفاظت شده ارسباران در شهرستان ورزقان نیز بقایای فسیلی اجداد ماموت‌ها یافت شده است که بیانگر قدمت تاریخچه زمین شناسی در این منطقه از ایران است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۴-۱۰-۰۶ ۱۱:۵۴

ايشالا تا آخر هفته يه سد هم اونجا مي سازن از جدول ميراث جهاني درش ميارن . مثل جنگل هاي هيرکاني