تیمی از دانشمندان کرهای یک روش جدید برای تولید باتریهای لیتیومی کاملا جامد ایجاد کردهاند که خطر آتشسوزی و انفجار را به حداقل میرسانند.
به گزارش سرویس علمی ایسنا، محققان دانشکده انرژی و مهندسی برق موسسه ملی علم و فناوری اولسان و دانشگاه ملی سئول یک روش جدید ابداع کردهاند که شامل ذوب کردن الکترولیت جامد و پوششدهی این ماده ذوب شده در اطراف الکترودهاست.
الکترولیک مایع ارگانیک که بیشتر در باتریهای لیتیوم یونی کنونی استفاده میشوند، به سهولت تبدیل به گاز شده یا آتش میگیرند. از این رو باتریهای لیتیومی کاملا جامد اکنون به عنوان یک گزینه جایگزین مورد توجه دانشمندان قرار گرفته زیرا غیرقابل اشتعال هستند.
البته نوع پودری الکترولیک جامد در مقایسه با الکترولیت مایع، نشت نمیکند.
اگر ارتباط بین الکترولیتها و مواد فعال الکترود فعال نباشند، حرکت دادن لیتیوم یون به الکترود بسیار مشکلتر میشود. علاوه بر آن، بهبود عملکرد باتری آسان نخواهد بود.
محققان برای حل این مشکل، راهی را برای پوششدهی مواد فعال با الکترولیت جامد توسعه دادند.
این فرآیند موسوم به "فرآیند محلول" با پخش کردن پودر ماده فعال در مایع ناشی از الکترولیت جامد ذوب شده و تبخیر حلال عمل میکند.
پس از این فرآیند، میتوان لایههای الکترولیت جامد را بر روی مواد فعال پوشش داد.
محققان همچنین با افزودن لیتیوم یددار به متانول مایع که ترکیبی مبتنی بر قلع است، مادهای را برای الکترولیت جامد تولید کردهاند.
رسانایی یونی این ترکیب در اصل پائین است اما با ترکیب شدن لیتیوم یددار به آن، افزایش یافت.
در نتیجه با ترکیب دو ماده با یکدیگر، تولید الکترولیت جامد با رسانایی یونی و ثبات هوای بالا امکانپذیر شد.
این تحقیق در مجله Advanced Materials منتشر شده است.
انتهای پیام
نظرات