سازمان ملل متحد از بعد تازهای از خشونت در بروندی خبر داده و میگوید، این کشور در خطر هرج و مرج کامل قرار گرفته است. شکنجه، آدمربایی، خشونت جنسی و قتل بهویژه علیه قوم توتسی بالا گرفته است.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) جامعه بینالمللی امید داشت که با انعقاد پیمان صلح در سال ۲۰۰۶ خشونتهای قومی در بروندی پایان یابد. اما اینک شواهد خلاف این پیشبینی را نشان میدهد. شواهد گویای حیات مجدد وقایعی نظیر نسلکشی است.
سازمان ملل متحد خبر داد که بروندی، کشور بحرانزده شرق آفریقا در خطر شعلهور شدن جنگ داخلی با انگیزههای قومی است.
رعد الحسین، کمیسر حقوق بشر سازمان ملل ۱۵ ژانویه در ژنو گفت، همه زنگها برای بالاترین هشدار به صدا در آمده است.
به گزارش دویچهوله، او با اتکا به گزارشهای شاهدان عینی، از شکنجه، آدمربایی، تجاوز، قتل و دست کم ۹ مورد گور دستهجمعی خبر داده است. از قرار معلوم یکی از این گورها در پایگاهی نظامی پیدا شده است.
رعد الحسین تصریح کرد، تلاش میشود به کمک تصاویر ماهوارهای در مورد "اتهامهای سنگین" تحقیق شود. در این میان گزارشهای رسیده در مورد خشونت علیه قوم توتسی بسیار نگرانکننده است.
پس از حمله مخالفان به سه پایگاه نظامی در ۱۱ دسامبر سال گذشته مقامهای بروندی از ۸۷ کشته سخن گفتند. سازمان ملل میگوید، دست کم ۱۳۰ نفر کشته شدند. رعد الحسین، کمیسر حقوق بشر سازمان ملل از "الگوهای جدید و به شدت نگرانکننده خشونت" خبر داده است.
بحران در بروندی بعد از آن آغاز شد که پیر انکورونزیزا، رئیسجمهور این کشور در آوریل ۲۰۱۵ اعلام کرد که برای سومین دوره متوالی میخواهد نامزد انتخابات ریاست جمهوری شود.
دولت بروندی از آن زمان به بعد برای مقابله با اعتراضها به خشونت متوسل میشود. بنا بر ارزیابی سازمان ملل، دست کم ۴۳۹ نفر در ۹ ماه گذشته در این کشور کشته شدند. دهها هزار نفر آواره و راهی تانزانیا، کشور همسایه شدهاند.
انکورونزیزا که در این مدت توانست کودتایی را با موفقیت خنثی سازد بار دیگر در ماه ژوئیه به ریاست جمهوری رسید. مخالفان او انتخابات را تحریم کرده و به اعتراضهای خود ادامه دادهاند.
خشونت جنسی
همراه با بالا گرفتن خشونتهایی که از ۱۱ سپتامبر آغاز شد شواهدی نیز مبنی بر ۱۳ مورد خشونت جنسی علیه زنان به دست آمده است.
رعد الحسین، کمیسر حقوق بشر سازمان ملل با استناد به برخی مدارک میگوید، نیروهای امنیتی وارد خانهها شده و به زنان تجاوز کردهاند. شواهدی نیز مبنی بر تجاوز گروهی به دست آمده است. به علاوه، پلیس و ارتش "شمار بسیار زیادی" از مردان جوان را دستگیر کرد که مدتی بعد دست به شکنجه، کشتار و آدمربایی زدهاند.
الحسین هشدار میدهد که قانون ممکن است بهزودی در بروندی برافتاده و هرج و مرج حاکم شود.
بروندی در سالهای ۱۹۹۳ تا ۲۰۰۶ به جنگی داخلی میان شورشیان حوثی و ارتشی در غلطید که در آن زمان اکثریت آن را توتسیها تشکیل میدادند. این درگیریهای قومی در آن موقع به قیمت جان حدود ۳۰۰ هزار نفر تمام شد.
انتهای پیام
نظرات