• دوشنبه / ۲۳ فروردین ۱۳۹۵ / ۱۱:۰۴
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 95012308833
  • منبع : نمایندگی فارس

مهربانی؛ از دیوار تا سرا

مهربانی؛ از دیوار تا سرا

ایسنا/فارس مدتی است دیوارها در شهرهای مختلف کشور مهربان شده‌اند، با رنگ‌های شاد و نقش‌هایی که نگاه بیننده را پر می‌کند از عطوفت. ابتکاری بود که از شیراز شروع و دامن‌گیر دیگر شهرهای ایران شد و حالا هر روز خبری از یک‌ دیوار جدید منتشر می‌شود. دیوارهایی که نیت‌شان توزیع مهربانانه‌های داشته‌هایمان با یکدیگر است اما پشت این دیوار حرف‌های دیگری هم هست. گفتنی و نگفتنی.

مدتی است دیوارها در شهرهای مختلف کشور مهربان شده‌اند، با رنگ‌های شاد و نقش‌هایی که نگاه بیننده را پر می‌کند از عطوفت. ابتکاری بود که از شیراز شروع و دامن‌گیر دیگر شهرهای ایران شد و حالا هر روز خبری از یک‌ دیوار جدید منتشر می‌شود. دیوارهایی که نیت‌شان توزیع مهربانانه‌های داشته‌هایمان با یکدیگر است اما پشت این دیوار حرف‌های دیگری هم هست. گفتنی و نگفتنی.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه فارس، دیوار مهربانی، اگر چه به مهر و لطف و محبت بالا آمده و هر آجرش جان گرفته و لبخند زدن و لبخند هدیه دادن را به آدم‌هایی که مهربانی را فراموش کرده‌اند، یادآوری می‌کند اما هر بار با دیدن خبر ایجاد یک دیوار مهربانی، ذهن پر می‌شود از علامت سئوالی در مقابل نام نهادهای حمایتی و اعتماد مردم به این نهادها.

اگرچه تمام دیوارها مهربان شده‌اند تا لباسی از همین جنس بر تن نیازمندان بپوشانند اما، خیلی روزها و وقت‌ها، لباس‌های دیوار مهربانی نصیب متکدیان و معتادان خیابان‌گردی می‌شود که نه به واسطه نیازشان به لباس که برای کسب درآمد، پی این متاع هستند.

بی‌تردید نیت مبتکران شیرازی دیوار مهربانی و آن جمله معروف " نیاز نداری بگذار، نیاز داری بردار"، خیر بود و مهربانی، آنها دیوار را برپا کردند تا مهربانی را به یاد دیگران بیندازند و آنها می‌خواستند عشق بکارند تا مردمان شهرشان عشق بردارند.

اما اینکه با این همه نهاد حمایتی و تلاش‌های وقت و بی‌وقت برای جمع کردن یاری مردمی، دیواری نیازمان باشد تا رختی بر تن برهنه‌ای بپوشانیم، علامت سئوال بزرگی است مانده بر ذهن هر بیننده عاقلی!

حالا در این ازدحام آدم‌ها و فکرهای مهربان، خیرین شهرساز و فرهنگ‌ساز هم به فکر سامان ایده‌ها افتاده‌اند و قصدشان جایگزین کردن سرای مهربانی به‌جای دیوار مهربانی است.

مسئول سرای مهربانی شیراز در گفت و گو با خبرنگار ایسنا منطقه فارس گفت: فارس و شیراز، همواره با نیک‌اندیشانش شناخته می‌شده است. در این دیار مردم به دنبال کار خود نیستند، دارا بی‌اعتنا به ندار نیست و هرکس پی کاشتن بذر مهربانی بوده و هست.

محمدابراهیم دستغیب ایجاد دیوار مهربانی را ابتکاری از مردم مهربان شیراز می‌داند که نشان از قلبی رئوف دارد اما معتقد است، وارد کردن زیان به منظر شهری آنهم شهر شیراز به‌عنوان یک شهر گردشگر پذیر، یکی از نقدهای وارد به این اقدام است.

او ادامه داد: برای آنکه دیوار مهربانی و مهربانی‌های آویخته شده بر این دیوار، تداوم داشته باشد، به‌اندیشه راه‌اندازی سرای مهربانی افتادیم و با همکاری شهرداری و شورای شیراز، ساختمانی را در بلوار شهید چمران به این مهم اختصاص دادیم.

مسئول سرای مهربانی با بیان اینکه افرا در این مرکز به عنوان همیار مهربان مشغول به کار هستند، از ایجاد دو مرکز دیگر تا پایان امسال در شیراز خبر داد و گفت: سرای مهربانی با خیریه ها در ارتباط است.

به‌دنبال حذف دیوار مهربانی نیستیم

دستغیب در پاسخ به این سئوال که آیا مردم از این مرکز هم همانند دیوار مهربانی استقبال خواهند کرد و امکان جایگزینی آن با دیوار مهربانی در اذهان عمومی به مروز زمان شکل خواهد گرفت؟ گفت: مردم مختار هستند که هرکدام را می پسندند انتخاب کنند؛ چرا که ما به دنبال حذف دیوار مهربانی نیستیم و نمی‌خواهیم آن را با به دلیل ایجاد سرای مهربانی تعطیل کنیم.

وی ادامه داد: بدون شک همانگونه که مردم نوع دوست ما از دیوار مهربانی استقبال کردند از این مرکز که سازمان یافته تر از دیوار است هم استقبال خواهند کرد.

او با بیان اینکه طی ماه گذشته استقبال مردم از سرای مهربانی هم خوب بوده است، گفت: تمام اقلامی که به سرای مهربانی سپرده‌ می‌شود، با همکاری خیریه‌ها به دست نیازمندان واقعی می‌رسد و این یک نکته بسیار مهم است.

دستغیب عنوان کرد: در این مرکز لباس، کتاب و دارو تحویل گرفته شده و پس از بسته بندی به ترتیب در اختیار خیریه‌ها، مراکز فرهنگی و کتابخانه‌ها و هلال احمر و مراکز درمانی قرار می‌گیرد.

وی همچنین اعتقاد دارد این مرکز که هیچ گونه وابستگی به دولت ندارد نیز همچون دیوار مهربانی می‌تواند به الگویی فرهنگی برای سایر شهرها و استان‌های کشور معرفی شود تا فرهنگ مهربانی بیش از گذشته در سطح شهر احیا شود؛ چرا که اگر احیا شود دیگر ضرورتی به آوردن اقلام به این مرکز وجود ندارد.

مدیراجرایی سرای مهربانی نیز این مرکز را به مثابه ورژن جدید دیوار مهربانی توصیف و اضافه کرد: علی‌رغم نامناسب بودن زمان افتتاح این مرکز به دلیل همزمانی با ایام تعطیلات نوروز اما استقبال بسیار خوبی را شاهد بوده‌ایم که امید است با اطلاع رسانی بیشتر رسانه‌ها در وضعیت بهتری قرار گیرد.

محمدصادق ادیب انتظار دارد مردم مهربان شیراز به‌جای البسه دست‌دوم قابل استفاده، البسه نو در اختیار این مرکز قرار دهند.

او در عین‌حال تاکید دارد که سرای مهربانی در تقابل با هیچ اقدام حمایتی و خیرخواهانه چه در بخش‌های دولتی و حاکمیتی چه در بخش مردمی نیست.

ادیب گفت: اقدام ما مقابله با مراکزی مانند کمیته امداد و بهزیستی و خیریه‌ها نیست بلکه می‌توان این اقدام را نوعی همراهی با دیگر نهادهای حمایتی دانست و امیدواریم بتوانیم نیازمندانی که دیده نشده‌اند را دریابیم.

او در خصوص درخت مهربانی و آرزوهای موجود در سرای مهربانی شیراز گفت: پاکت‌هایی به این درخت‌ها آویزان کرده‌ایم که افراد نیک اندیش، با نیت خیری که دارند، پاکتی را انتخاب می‌کنند و آرزوی فرد نیازمندی را برآورده خواهند کرد.

ادیب ادامه داد: درخت مهربانی مربوط به نیازهای بزرگ افراد نیازمند و درخت آرزوها مربوط به آرزوهای کودکان نیازمند است.

گزارش از زینب شهریاری خبرنگار ایسنا منطقه فارس

سرای مهربانی

سرای مهربانی

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha