• جمعه / ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۵ / ۰۹:۵۱
  • دسته‌بندی: سمنان
  • کد خبر: 95021709840
  • منبع : نمایندگی سمنان

یوزها در تب و تاب طعمه، طعمه‌ها در عطش آب و علف

خطر کاهش زادآوری حیات‌وحش در خارتوران شاهرود

خطر کاهش زادآوری حیات‌وحش در خارتوران شاهرود

ایسنا/سمنان معاون محیط‌ طبیعی اداره کل حفاظت محیط‌زیست استان سمنان با تایید فقر پوشش گیاهی در بزرگترین ذخیره‌گاه زیستکره ایران از آن به‌عنوان تهدیدی برای جمعیت حیات‌ وحش و بویژه حیات‌وحش علفخوار و گونه‌های نادر و مهم گربه‌سان این زیستگاه مهم نام برد.

معاون محیط‌ طبیعی اداره کل حفاظت محیط‌زیست استان سمنان با تایید فقر پوشش گیاهی در بزرگترین ذخیره‌گاه زیستکره ایران از آن به‌عنوان تهدیدی برای جمعیت حیات‌ وحش و بویژه حیات‌وحش علفخوار و گونه‌های نادر و مهم گربه‌سان این زیستگاه مهم نام برد.

بهرامعلی ظاهری در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه سمنان با اشاره به وقوع خشکسالی در مناطق قشلاقی استان سمنان، اظهار کرد: براساس آمار هواشناسی استان میزان بارش‌ها در مناطق قشلاقی استان سمنان و از جمله زیستگاه مهم خارتوران شاهرود، بارش‌ها نسبت به سال گذشته و میانگین درازمدت با افت جدی مواجه بوده است.

وی گفت: با وجود اینکه در فروردین‌ماه شاهد بارش‌های خوبی در بیشتر مناطق کشور و از جمله استان سمنان بودیم اما متاسفانه این بارندگی‌ها به‌علت سیل‌آسا بودن و گذشتن زمان رویش‌ها، عملا تاثیری در پوشش گیاهی مناطق قشلاقی نداشته و از این رو حیات‌وحش علف‌خوار این مناطق با کمبود منابع غذایی مناسب و خوش‌خوراک مواجه هستند.

معاون محیط‌ طبیعی اداره کل حفاظت محیط‌ زیست استان سمنان با بیان اینکه ذخیره‌گاه زیستکره خارتوران شاهرود امسال از پوشش گیاهی ضعیفی برخوردار است، خاطرنشان کرد: متاسفانه در این زیستگاه با فقر علوفه خوش‌خوراک روبرو هستیم و همین تاثیر سویی بر حیات‌وحش منطقه و خصوصا حیات‌وحش علف‌خوار که از شاخص‌ترین گونه‌های جانوری منطقه هستند، گذاشته است.

ظاهری با اشاره به اهمیت حیات‌وحش علف‌خوار، تصریح کرد: از آنجا که حیات‌وحش علف‌خوار در قاعده هرم هستند، پویایی جمعیتی این حیات‌وحش ، به واسطه طعمه بودن نقش مهمی در جمعیت گوشتخواران و خصوصا گربه‌سانان مهمی همچون پلنگ و یوزپلنگ و... دارند.

وی با بیان اینکه خشکسالی‌های پی‌در پی در چند سال اخیر و خصوصا وضعیت بارش‌ها در سال‌زراعی گذشته تاثیر سویی بر جمعیت گونه‌های جانوری علف‌خوار داشته، افزود: متاسفانه این وضعیت تاثیرات منفی بر زاد و ولد حیات‌وحش علف‌خوار منطقه داشته و لذا پیش‌بینی می‌شود امسال با کاهش زاد و ولد در بین حیات‌وحش و خصوصا علف‌خوارها روبرو باشیم که این روند تاثیر مستقیمی بر زاد و ولد و زیست گونه‌های جانوری گوشت‌خوار و از جمله پلنگ و یوزپلنگ‌آسیایی که از مهمترین گونه‌های جانوری در خطر کشور هستند، خواهد داشت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha