• دوشنبه / ۲۱ تیر ۱۳۹۵ / ۱۵:۳۲
  • دسته‌بندی: سمنان
  • کد خبر: 95040111729
  • منبع : نمایندگی سمنان

مدیرکل بهزیستی استان سمنان:

سمنان پیرتر می‌شود/حدود 13 هزار معلول در سمنان زندگی می‌کنند

سمنان پیرتر می‌شود/حدود 13 هزار معلول در سمنان زندگی می‌کنند

ایسنا/سمنان مدیرکل بهزیستی استان سمنان از افزایش جمعیت سالمندان این استان در سال‌های اخیر خبر داد و گفت: تا پیش از این سهم سالمندان از جمعیت این استان حدود 8.5 درصد بوده که این رقم امسال به بیش از 12 درصد می رسد.

به گزارش ایسنا، علی‌رضا ایزدپور در نشست خبری با خبرنگاران رسانه‌های این استان  اظهار کرد: براساس آمار سرشماری سال 1390 سالمندان بالای 60 و 65 سال 8.5 درصد جمعیت این استان را تشکیل می‌دادند که برآورد می‌شود این رقم در سرشماری سال 95 از مرز 12 درصد هم بگذرد.

وی با اشاره به لزوم ارتقاء خدمات به سالمندان، تصریح کرد: خدمات‌دهی به سالمندان در جامعه ما که براساس آموزه‌های دینی تاکید بسیار زیادی بر آن شده از اهمیت به‌سزایی برخوردار است.

مدیرکل بهزیستی استان سمنان، اقدامات و برنامه‌های بهزیستی در حوزه سالمندان را در سه سطح برشمرد و اضافه کرد: خدمات بهزیستی در گام نخست به سمتی سوق داده می‌شود که این خدمات در کنار و در فضای خانواده به سالمندان ارائه شود.

ایزدپور، استراتژی دوم سازمان بهزیستی در خدمات‌دهی به سالمندان را ارائه خدمات روزانه به سالمندان در مراکزی خارج از فضای خانواده برشمرد و گفت: در این بخش همه تلاش ما این است که سالمند بعد از دریافت روزانه خدمات ، به فضای خانواده برگردد تا شب را با خانواده بگذراند.

وی ادامه داد: سومین و آخرین راهکار ما در بحث خدمات‌دهی به سالمندان، ارائه خدمات شبانه‌روزی به سالمندان در مراکز نگهداری سالمندان است چرا که این گونه خدمات‌دهی مشکلات روحی و روانی برای سالمندان به‌همراه دارد.

این استاد جامعه‌شناسی حضور فیزیکی در فضای خانواده را در روحیه و نشاط سالمندان موثر دانست و گفت: حضور در فضای خانواده و تداوم ارتباط با آنها تاثیر بسیار زیادی بر روحیه سالمندان دارد در حالی که در مراکز نگهداری ایجاد چنین فضایی تاحدودی غیرممکن است.

وجود 23 مرکز درمان و کمپ ترک اعتیاد در سمنان

مدیرکل بهزیستی استان سمنان با بیان اینکه هیچ کمپ ترک اعتیاد غیرمجازی در سمنان وجود ندارد از وجود 11 کمپ ترک اعتیاد در این استان خبر داد و گفت: علاوه بر این 12 مرکز درمان اعتیاد نیز در سطح استان فعالیت دارند.

وی با بیان اینکه یکی از مهمترین برنامه‌های بهزیستی برنامه‌های پیشگیری از اعتیاد است اضافه کرد: تغییر برنامه‌ها از دولت‌محوری به جامعه‌محوری از مهمترین رویکردهای بهزیستی در درمان اعتیاد است.

ایزدپور به نقش مهم مردم در درمان و خصوصا پیشگیری از شیوع اعتیاد اشاره و خاطرنشان کرد: بهزیستی براساس تحقیقات انجام شده به دنبال توجه به نقش مردم در برنامه های پیشگیرانه است و از این رو پیشگیری از اعتیاد در سطح این استان نیز با کمک اقشار مختلف مردم انجام می شود.

وجود حدود 13 هزار معلول در استان

وی از وجود حدود 13 هزار معلول تحت‌پوشش بهزیستی در این استان خبر داد و افزود: بیش از سه‌هزار نفر از این معلولان مستمری‌بگیر بهزیستی استان سمنان هستند.

ایزدپور خاطرنشان کرد: مستمری‌بگیران بهزیستی در این استان به طور متوسط ماهانه از 300 هزار تومان تا 600 هزار تومان مستمری دریافت می‌کنند.

این مقام مسئول با اشاره به تنوع خدمات در بهزیستی یادآور شد: سازمان بهزیستی در مجموع بیش از 152 عنوان خدمت به مددجویان تحت‌پوشش ارائه می‌دهد.

وی مهمترین رسالت این دستگاه را رفع نیازهای مادی و معنوی مددجویان برشمرد و گفت: بخشی از مددجویان به‌صورت روزانه و بخشی نیز به‌صورت شبانه‌روزی از بهزیستی خدمات دریافت می‌کنند.

خدمات‌دهی شبانه‌روزی به هزار و 700 معلول در استان

 مدیرکل بهزیستی استان سمنان، از خدمات‌دهی شبانه‌روزی به 1700 معلول در این استان خبر داد و تصریح کرد: این معلولین در 30 مرکز فعال در سطح استان سمنان نگهداری می‌شوند.

این مقام مسئول ادامه داد: یک‌هزار و 500 نفر از این معلولین یارانه‌بگیر بهزیستی نیز محسوب می‌شوند.

خدمات‌دهی به شش هزار کودک در مهدهای سمنان

وی با اشاره به نظارت بهزیستی استان بر مهدهای کودک، از وجود 130 مهد کودک و روستامهد در سطح این استان خبر داد و افزود: شش هزار کودک زیر شش سال در سطح استان از خدمات این مهدها استفاده می کنند.

ایزدپور از انجام بازرسی های مستمر از مهدهای این استان خبر داد و گفت: تاکنون هیچ کدام از مهدهای کودک در استان سمنان با مشکل روبرو نبوده‌اند.

بهره‌مندی هزار و 500 زن سرپرست خانوار از خدمات بهزیستی استان

مدیرکل بهزیستی استان خدمات‌دهی به زنان بی‌سرپرست و بدسرپرست را از دیگر وظایف بهزیستی برشمرد و گفت: در حال حاضر یک‌هزار و 500 خانواده و زن سرپرست خانوار تحت‌پوشش بهزیستی این استان بوده و از مستمری ماهانه برخوردارند.

وی به خدمات دفتر "شبه‌خانواده"در بهزیستی این استان اشاره کرد و اظهار داشت: از طریق این دفتر ، خدمات مربوط به کودکان بی‌سرپرست و یا بدسرپرست که براساس حکم قضایی سرپرستی آنها به بهزیستی سپرده شده، انجام می‌شود.

نگهداری از 170 کودک سمنانی در مراکز نگهداری کودکان بی‌سرپرست

ایزدپور از تحت‌پوشش بودن 170 کودک در 9 مرکز نگهداری کودکان بی‌سرپرست خبر داد و افزود: این کودکان شامل کودکان شیرخواره تا 18 سال می‌شوند و تمامی امور مربوط به تربیت، تحصیل و زندگی آنها از طریق بهزیستی استان انجام می‌شود.

وی همچنین از تحت‌پوشش بودن 170 دانشجو در بهزیستی این استان خبر داد و خاطرنشان کرد: بهزیستی همه شرایط مورد نیاز برای ادامه تحصیل کودکان بی‌سرپرست و همچنین محرومین و معلولین را فراهم می‌کند.

این خبر تکمیل می شود


انتهاي پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha