به گزارش ایسنا، فائزه هاشمی عصر روز سهشنبه طی سخنانی در نشست « احزاب و آینده اصلاحات » که در محل ساختمان حزب اراده ملت ایران ( حاما) برگزار شد، با بیان اینکه «ما به عنوان اعضای شورای مرکزی احزاب ، نقش احزاب را چندان جدی نگرفته و آموزش لازم را نیز ندادهایم» اظهار کرد: با همه مشکلات احزاب توانستهاند در کشور موفق عمل کنند اما معمولا بعد از پیروزیهای سیاسی، وجود تشکیلات و احزاب کمتر جایگاه جدی در اداره امور داشته است.
وی افزود: یکی از مسائل قابل توجه در کشورهای توسعه یافته این است که دو حزب اصلی در آن کشورها وجود دارد اما تعدد احزاب در کشور ما تبدیل به یک مشکل شده است.
وی با بیان اینکه «وجود احزاب فراوان در کشور سبب میشود که انسجام لازم در فعالیتهای سیاسی به دست نیاید» اظهار کرد: در جامعه ما احزاب اصلاحطلبی که عضو شورای هماهنگی جبهه اصلاحات هستند ، 22 حزب هستند و تعدادی از احزاب نیز خارج از این شوراها هستند و در مقابل تعداد احزاب اصولگرا هم کمتر از احزاب اصلاحطلب نیست و ما در خانه احزاب بیش از 250 حزب داریم. این مسأله باعث میشود انسجام لازم در فعالیتهای سیاسی اتفاق نیفتد.
این عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران با اشاره به تجربه اصلاحطلبان در انتخابات هفتم اسفندماه 94 اظهار کرد: تشکیل شورایعالی سیاستگذاری اصلاحطلبان در انتخابات 94 حرکت مثبتی بود اما ایراداتی هم داشت که در نهایت همین که توانستیم دور هم جمع شویم یک حرکت رو به جلو بود. در سال 92 هم این حرکت هماهنگ در جریان اصلاحات اتفاق افتاد و اصلاحطلبان منسجم شدند.
وی همچنین با اشاره به تجربه انتخابات سال 84 اظهار عقیده کرد: ما در انتخابات 84 به وحدت نرسیدیم.
وی با بیان اینکه «اصلاحطلبان تا زمان برگزاری انتخابات 94 بسیار خوب پیش رفتند و اکثریت مردم را با خود همراه کردند» ، ابراز عقیده کرد: اصلاحطلبان با برنامهریزی میتوانستند در مجلس دهم فراکسیون اکثریت را تشکیل دهند اما دچار تفرقه شدیم و بخشی از اصلاحطلبان از آقای لاریجانی حمایت کردند ، همانطور که بخشی از دولت نیز از آقای لاریجانی حمایت کرد و متاسفانه این تجربه ، برای ما تجربه تلخی شد.
این عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران با تاکید بر اینکه «اصلاحطلبان میتوانند در انتخابات 96 به پیروزی برسند» اظهار کرد: ما باید بر ای انتخابات پیش رو خودمان را ارزیابی کنیم و در شورای عالی اصلاحطلبان بر اساس تجربیات مثبت و منفی گذشته ، نقاط ضعف را برطرف و با برنامهریزی منسجم عمل کنیم تا به پیروزی برسیم.
وی همچنین با تحلیل وضعیت فعلی جریان اصولگرا اظهار عقیده کرد: جریان اصولگرایی هنوز نتوانسته به وحدت برسد و افق روشنی پیدا کند، حتی تعدادی از اشخاص اصولگرا در حال بررسی این موضوع هستند که در انتخابات 96 از آقای روحانی حمایت کنند و این نشان میدهد اصولگرایان چهره شاخصی در انتخابات آینده ندارد.
وی گفت: مردم در انتخابات گذشته پاسخ خوبی به ما دادند که این نشانه آگاهی عمومی و حرکت مردم به سمت بلوغ است. اما برخی از اصلاحطلبان در انتخابات هیأت رئیسه مجلس به این حمایت مردم خیانت کردند.
به گزارش ایسنا در ادامه این نشست فائزه هاشمی در پاسخ به پرسشی درباره عملکرد شورای عالی سیاست گذاری اصلاحطلبان در انتخاب هیأت رئیسه مجلس اظهار کرد: شورای عالی در تعیین هیأت رئیسه مجلس عملکرد به خصوصی نداشت و کار را به نمایندگان و احزاب واگذار کرد و در واقع شورا تا زمان انتخابات پیش آمد اما اگر حرکتش را ادامه می داد و در انتخابات هیأت رئیسه نیز برنامه ریزی منسجم و هماهنگیهای درستی را عملیاتی میکرد اتفاق دیگری در تعیین هیأت رئیسه مجلس دهم رقم میخورد.
وی با بیان اینکه عملکرد شورای عالی اصلاحطلبان نقاط ضعف و قوت را توامان باخود داشته است اظهار کرد: در مجموع کار شورای عالی اصلاحطلبان مثبت بود. به طوری که در شهرستان هایی که مجموعه اصلاحطلبان نتوانستند با شورای عالی به اجماع برسند، شاهد شکست بودیم؛ نه در سایر استان ها و شهرستان ها. بنابراین امیدواریم با ارزیابی و آسیب شناسی عملکرد این شورا توسط اعضایش مشکلات شناسایی شود و دیگر شاهد تکرار این مشکلات نباشیم.
این عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران با انتقاد از اینکه برخی از چهره های سیاسی به محض رسیدن به قدرت اعلام استقلال و عدم وابسته بودن به احزاب را مطرح میکنند، گفت: ما در گذشته شاهد این بودهایم که اشخاص به محض اینکه به سمتی میرسند سخن از عدم وابستگی به احزاب و مستقل بودن میکنند چرا که ما فکر میکنیم اگر سمتی گرفتیم و قدرتی به دست آورده ایم بهتر است بگوییم به هیچ حزبی وابسته نیستیم در حالی که هدف اصلی احزاب رسیدن به قدرت است تا بتوانند برنامه هایشان را اجرایی کنند و در برابر مردم نیز پاسخگو باشند.
هاشمی در پاسخ به پرسش دیگری درباره سخنانش در سرای اهل قلم و اشارهاش به کارآمد نبودن حکومت دینی اظهار کرد: سخنانی که من در سرای اهل قلم مطرح کردم یک بحث اعتقادی نبود بلکه ناظر به بخش عملیاتی و اجرایی حکومت دینی بود و اینکه در عمل یک حکومت دینی چگونه فعالیت میکند چرا که ما خودمان را مسلمان و معتقد به اسلام می دانیم و از همین جهت قطعا اعتقاد داریم که اگر حکومت دینی با شرایط مطلوب شکل گیرد و بتواند اسلام واقعی را پیاده کند باید از آن حمایت کرد.
وی ادامه داد: من در آن سخنرانی بحثم را به این سمت پیش بردم که وقتی در یک حکومت دینی، حاکمان خطایی مرتکب میشوند آن خطا به نام دین نوشته میشود و در نتیجه چهره و وجه دین در نزد مردم مخدوش شده و دینداری در جامعه کم رنگ میشود اما این به آن معنا نیست که امروز ما از انقلاب برگشته ایم چرا که من در زمان انقلاب در تظاهرات ها شرکت می کردم و خود را انقلابی می دانم و در حال حاضر نیز اعتقاد دارم اگر یک حکومت دینی بتواند اسلام را به درستی در جامعه پیاده کند بسیار خوب است.
هاشمی با تاکید بر اینکه دین اسلام برای تشکیل حکومت هیچ چیزی کم ندارد اظهار کرد: اسلام دین کاملی است اما به شرطی که فقها و مراجع تقلید نیز به وظیفه خود به درستی عمل کنند و برداشت صحیحی از اسلام ارائه دهند چرا که به هر حال از دین برداشت های فراوانی انجام میشود و امروز داعش هم خود را اسلامی میداند.
هاشمی در ادامه سخنانش با بیان اینکه اگر حاکمان بر اساس صیانت عمل کنند شرایط مطلوبی شکل خواهد گرفت اظهار کرد: از آنجا که همه انسان ها در وسوسه شیطان قرار می گیرند وقتی یک حکومت دینی در هر جای دنیا افرادی بی کفایت و ساختاری فشل داشته باشد این آسیبها، ضربه به چهره دین میزند و آن را نزد مردم خفیف نشان میدهد.
این عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران همچنین در پاسخ به پرسشی درباره نحوه حمایت از شورای عالی سیاست گذاری اصلاحطلبان از حسن روحانی در انتخابات آینده گفت: شورای عالی اصلاحطلبان تازه میخواهد شکل بگیرد و خود را برای انتخابات آماده کند در نتیجه هنوز وارد مصادیق نشده است. تا انتخابات نیز چندین ماه باقی مانده و نمیدانیم چه رخ میدهد اما آقای روحانی کاندیدای اصلاحطلبان است و صحبتی غیر از کاندیداتوری ایشان تا آنجایی که من اطلاع دارم در شورای عالی اصلاحطلبان مطرح نشده است.
هاشمی با مقایسه دوران پس از دولت های نهم و دهم با دوران پس از جنگ اظهار کرد: آقای روحانی باید چند سال اول ریاست جمهوری اش را صرف بهتر کردن اوضاع کشور می کرد و در حال حاضر نیز با توجه به تغییر بافت مجلس باید از این به بعد به رئیس جمهور امیدواری بیشتری داشته باشیم به خصوص که انتظارات نیز از ایشان در حال حاضر افزایش یافته است.
وی همچنین در ارزیابی اش از موضوع برجام، آن را یکی از فعالیتهای مثبت دولت در سه سال گذشته خواند و گفت: به هر حال در حال حاضر شرایط برای فعالیت آقای روحانی مهیاتر شده است و انتظارات نیز از ایشان افزایش یافته تا ببینیم در آینده ایشان چه کارهایی را انجام خواهند داد.
وی در پایان در پاسخ به پرسشی درباره فشار آیت الله هاشمی و رئیس دولت اصلاحات نسبت به ورود چهره هایی با سابقه اصولگرایی چون کاظم جلالی به لیست امید در انتخابات مجلس دهم اظهار کرد: آقای هاشمی به هیچ وجه به هیچ جریانی فشاری نیاوردند و فشار و تحمیلی هم از سوی آقای خاتمی در این زمینه انجام نشده است.
انتهای پیام
نظرات