• جمعه / ۱۲ شهریور ۱۳۹۵ / ۰۳:۰۴
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 95061107546

معاون پژوهشی وزیر علوم تشریح کرد

اقدامات وزارت علوم برای بهبود رابطه دانشگاه با صنعت

اقدامات وزارت علوم برای بهبود رابطه دانشگاه با صنعت

با توجه به اینکه بهبود رابطه دانشگاه و صنعت یکی از اصلی‌ترین نقشه‌راه‌های کشور محسوب می‌شود، معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم انعقاد قرارداد با وزارتخانه‌های بزرگ را در راستای به‌کارگیری دانشگاهیان در حوزه‌های مختلف از جمله اقدامات وزارت علوم در این زمینه عنوان کرد.

دکتر وحید احمدی در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه در بحث ارتباط با صنعت اقدامات قابل توجهی انجام شده است، اظهار کرد: با وزارتخانه‌هایی همچون وزارت نیرو، نفت، ‌صنعت معدن و تجارت، جهاد کشاورزی و دفاع تفاهم‌نامه و قراردادهایی را منعقد کرده‌ایم.

وی افزود: به عنوان مثال با وزارت نفت قرارداد بزرگی را به منظور انجام کارهای تحقیقاتی و توسعه فناوری در راستای ازدیاد برداشت از میادین نفتی توسط تعدادی از دانشگاهیان منعقد کرده‌ایم.

معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ادامه داد: در حوزه بالادستی قرار است دانشگاه‌ها طی قراردادی با حجم هزار میلیارد تومان طی 10 سال فعالیت کنند که البته این اقدامات به انضمام همکاری با شریک‌های خارجی است.

دکتر احمدی تصریح کرد: در حوزه پایین‌دستی (گاز، نفت، پالایش) نیز قراردادهایی را با حجم زیاد در انتهای سال گذشته منعقد کردیم که تعداد قابل توجهی از دانشگاه‌ها در این موضوع مشارکت دارند.

وی به ارتباط با وزارت صنعت، معدن و تجارت اشاره کرد و گفت: در حوزه پسادکتری و فرصت مطالعاتی در صنعت و حمایت از پایان‌نامه‌ها گام‌های موثری را برداشته‌ایم.

معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری افزود: همچنین در دانشگاه‌ها آیین‌نامه ارتقاء و ترفیع را تغییر دادیم، به گونه‌ای که هر استادی برای ارتقای خود باید طرح‌های تحقیقاتی ارائه کند که برای آنها امتیازهای ویژه‌ای نیز در نظر گرفته‌ایم.

وی افزود: در راستای تشویق حوزه تقاضا (شرکت‌ها، کارخانجات و مراکز تولید و تجاری) برای امضای قرارداد با دانشگاه‌ها قانون معافیت مالیاتی در سال گذشته به تصویب رسید.

دکتر احمدی با اشاره به تاثیر برجام در بهبود روند ارتباطات دانشگاه‌ها با صنایع، خاطرنشان کرد: صادرات محصولات تولیدی کشور به خارج مهم‌ترین تاثیر برجام در این حوزه است.

معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری افزود: همچنین سرمایه‌گذاری شرکت‌های بزرگ بین‌المللی در حوزه‌های مختلف کشور از دیگر دستاوردهای مورد توجه برجام است.

وی ادامه داد: از سویی دیگر افزایش ارتباط بین دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی داخلی با دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی بین‌المللی و انعقاد قرارداد با کشورهای منطقه از دیگر گشایش‌های مربوط به برجام است.

دکتر احمدی یادآور شد: تاکنون تعداد قابل توجهی از صنایع بزرگ از کشورهای اروپایی، منطقه و کشور چین برای انجام مذاکرات جهت گسترش ارتباطات به ایران سفر کرده‌اند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha