• دوشنبه / ۵ مهر ۱۳۹۵ / ۰۶:۵۱
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 95070502171
  • خبرنگار : 71417

تنش عمیق آمریکا و روسیه ادامه دارد؛

پایان نشست بی‌نتیجه شورای امنیت درباره حلب/ جعفری: دولت سوریه کنترل تمام حلب را در دست می‌گیرد

پایان نشست بی‌نتیجه شورای امنیت درباره حلب/ جعفری: دولت سوریه کنترل تمام حلب را در دست می‌گیرد

نشست فوق‌العاده شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره وضعیت شهر حلب در شمال سوریه بدون دستیابی به هیچ گام عملی خاتمه یافت.

به گزارش ایسنا، جلسه فوق‌العاده شورای امنیت درباره حلب بار دیگر به صحنه دعوای نماینده روسیه با نمایندگان آمریکا، انگلیس و فرانسه تبدیل شد و باعث شد این نشست بدون هیچ گام عملی پایان یابد.

تنش در این جلسه به حدی بالا بود که در جریان سخنرانی بشار جعفری نماینده سوریه در شورای امنیت نمایندگان آمریکا، فرانسه و انگلیس جلسه را ترک کردند و نماینده روسیه را به خاطر حمایت از ارتش سوریه مورد سرزنش قرار دادند.

ویتالی چورکین، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل متحد در این نشست اعلام کرد که بازگشت به صلح و امنیت در سوریه به امری تقریبا غیرممکن تبدیل شده است.

چورکین گفت، صدها گروه مسلح در خاک سوریه فعال هستند که بازگشت صلح و امنیت به این کشور را تقریباً غیرممکن می‌سازند.

او گروه‌های مخالف مسلح دولت سوریه را به کارشکنی در آتش‌بس متهم کرد.

نماینده دائم روسیه در سازمان ملل متحد در نشست شورای امنیت با رد همه اتهامات مطرح شده از سوی غرب، شورشیان و آمریکا را متهم به اوج گرفتن درگیری‌ها در سوریه دانست.

چورکین گفت: در شرایطی که آمریکا همچنان مواضع خود را هر دو روز یکبار عوض می کند مذاکره درباره سازش در سوریه بسیار دشوار خواهد بود.

در شرایطی که آمریکا همچنان مواضع خود را هر دو روز یکبار عوض می کند مذاکره درباره سازش در سوریه بسیار دشوار خواهد بود

ماریا زاخاروا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه نیز درباره اتهامات غرب علیه روسیه با اشاره به جنگ عراق، به خبرنگار اینترفاکس گفت: در گذشته نیز غرب از ما می‌خواست در جهت حرکت تاریخ باشیم و موضعی مخالف با دولت عراق اتخاذ کنیم.

سخنگوی وزارت خارجه روسیه در ادامه گفت: کسی که از ما خواستار دلایلی مبنی بر خواست صلح‌آمیزمان است، باید خود ابتدا ثابت کند که به کشورهای منطقه هجوم نبرده و سیاست تهاجمی در منطقه نداشته است.

ژان مارک آیرو، وزیر امور خارجه فرانسه نیز در جریان نشست شورای امنیت سازمان ملل ادعا کرد، اگر ایران و روسیه به طولانی شدن جنگ در سوریه ادامه دهند، در وقوع جنایات جنگی همدست سوریه خواهند بود.

وی با اشاره به این که ایران و روسیه از حامیان بشار اسد، رئیس‌جمهوری سوریه هستند، از آنها خواست تا به آنچه وی "استراتژی مرگبار" خواند، پایان دهند.

وزیر خارجه فرانسه در ادامه مدعی شد، دولت اسد آگاهانه خواستار اوج گرفتن درگیری‌های نظامی است. او از روسیه و ایران خواست با مسئولیت‌پذیری از نفوذ خود برای توقف این نقشه بشار اسد جلوگیری کنند.

سامانتا پاور، نماینده آمریکا در سازمان ملل هم در سخنانی در شورای امنیت سازمان ملل عملیات روسیه در سوریه را "وحشیانه" خواند، نه عملیاتی برای مقابله با تروریسم.

پاور گفت که تاریخ نسبت به کسانی که از سیاست روسیه در سوریه حمایت می کنند، مهربان نخواهد بود.

نماینده آمریکا در سازمان ملل افزود: مطمئن باشید که روسیه درباره فعالیت‌هایش در سوریه حقیقت را نمی‌گوید.

انگلیس نیز در انتقاد شدید از روسیه با فرانسه و آمریکا هم‌صدا بود و متیو رایکرافت، نماینده بریتانیا در سازمان ملل گفت: مهمات آتش‌زایی که بر شهر حلب فروریخته شده هیچ‌کس را مصون نمی‌گذارد و این نقض آشکار قوانین بین‌المللی است.

استفان دی میستورا، نماینده ویژه سازمان ملل در امور سوریه هم خطاب به شورای امنیت سازمان ملل گفت که ابعاد تازه‌ای از وحشت و ترس بر مناطق تحت کنترل شورشیان در شهر حلب حاکم شده است.

دی میستورا افزود، اگر دولت سوریه بخواهد با توسل به زور این بخش های شهر حلب را به کنترل درآورد، تمامی این شهر باستانی نابود خواهد شد.

نماینده ویژه سازمان ملل در عین حال تأکید کرد که هنوز فرصت اندکی برای کنار گذاشتن خشونت‌ها و اتخاذ راه حلی دیپلماتیک وجود دارد.

فرستاده سازمان ملل به سوریه در این جلسه گفت: ده‌ها هزار تن از غیرنظامیان در حلب محاصره شده‌اند و بمباران ادامه دارد.

دی میستورا مدعی شد: بمباران نیروهای دولتی علیه غیرنظامیان در حلب به سطح جنایت جنگی می رسد.

وی تصریح کرد: بیش از 500 تن در چند روز گذشته به دلیل حملات به حلب کشته‌اند.

فرستاده سازمان ملل به سوریه مدعی شد: حملات، کادرهای پزشکی و بیمارستان‌ها در حلب را هدف قرار می‌دهد.

وی تاکید کرد: توافق آمریکا و روسیه در مورد سوریه وارد دامنه خطر شده است.

وی تصریح کرد: نشست اخیر گروه حمایت از سوریه به هیچ یک از نتایجی که می‌خواستیم، دست نیافت.

دی میستورا گفت: از شورای امنیت می‌خواهیم تا بر طرف‌های سوری برای رسیدن به شرق حلب بدون پیش شرط اعمال فشار کند.

از سوی دیگر بشار جعفری، نماینده سوریه در سازمان ملل متحد گفت: دولت دمشق برنامه‌هایی برای به دست گرفتن کنترل شهر حلب دارد.

وی در ادامه تاکید کرد: مایلم بگویم که دولت سوریه در آینده کنترل کامل حلب را به دست خواهد گرفت.

وی همچنین اظهار کرد: تروریست‌ها حملاتی علیه غیرنظامیان سوری با استفاده از بمب‌های فسفری انجام داده‌اند و در عین حال می‌خواهند انتقام مربوط به چنین حملاتی را به دمشق وارد سازند.

جعفری همچنین اتهام‌های مطرح شده از سوی برخی از اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد در خصوص استفاده ارتش سوریه از تسلیحات شیمیایی را رد کرد.

وی گفت: کشور من استفاده از تسلیحاتی را که از سوی جامعه بین المللی ممنوع شمرده می‌شود، محکوم می‌کند و ما تاکید داریم تمامی عملیات‌های نظامی که توسط ارتش سوریه و همپیمانان آن انجام می شود مطابق با منشور سازمان ملل متحد و قوانین بین المللی است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۵-۰۷-۰۵ ۱۵:۰۹

به نظر من برخی اظهارات در مورد روسیه درست است. اگر به روند دخالت روسیه در سوریه نگاه کنید، دلیل این درستی را در خواهید یافت. روسیه زمانی وارد سوریه شد که بشار اسد و ارتشش در شرف نابودی کامل بود. هدف اصلی روسیه از دخالت در سوریه ایجاد صلح و آرامش در سوریه نبود. روسیه طبق سیاست‌های تاریخی‌اش این بار نیز خواست از کارت اسد و جنگ داخلی در سوریه به نفع خودش استفاده کند و نقشی برای خود رقم بزند که در نتیجه آن نهایتا بتواند در قبال دادن امتیاز به آمریکا و غرب در سوریه و قربانی کردن بشار اسد،در عوض در موضوع کریمه و اوکراین از آنها امتیاز بگیرد و غرب را وادار کند که اشغال کریمه و دخالت در شرق اوکراین را پذیرفته و همچنین تحریم‌ها علیه خود را ملغی کند. واقعیت اینست که تحریم‌های اروپا و آمریکا که با سقوط شدید قیمت نفت همراه شد، کمر روسیه را خم کرده و بسیاری از برنامه‌هایش را کند و یا کلا متوقف کرده و ارزش روبل به نصف آن نسبت به سه سال پیش سقوط کرده است. اگر دقت کنید درمی‌یابید که شدت گرفتن بمباران‌ها و برهم خوردن تمام برنامه‌های آتش بس اخیر در سوریه پس از تمدید تحریم‌های روسیه به مدت شش ماه دیگر رخ میدهدکه نشان‌دهنده اینست که غربی‌ها خواسته‌های روسیه به شرح فوق را نپذیرفته و برعکس تحریم‌ها را هم تمدید و هم تشدید کردند. این گفته نماینده آمریکا که روسیه از شورای امنیت و حق وتوی خود در این شورا سوءاستفاده میکندنیز درست است. کافیست به یاد بیاوریم روسیه به تمام قطعنامه های ویرانگر شورای امنیت برعلیه ایران رای مثبت و یا ممتنع داد و جلوی حتی یک قطعنامه را هم نگرفت. ایران در هم گامی‌اش با روسیه در موضوع سوریه باید بسیار هوشیارانه عمل کند و بپذیرد که از نظر روسیه ایران در سوریه نه یک شریک استراتژیک بلکه یک کارت بازیست و مواظب باشد باصطلاح با طناب روس‌ها به داخل چاه نرود و صد البته حضور آمریکا و شرکاء در سوریه هم محض رضای خدا و یا بخاطر مردم مظلوم و بیگناه سوریه که این وسط گیر افتاده و به لطف هر دو طرف ماجرا در شرف نابودی کامل هستند نمی‌باشد و آنها نیز از ترکیه و قطر و عربستان گرفته تا آمریکا و شرکاء هر یک بدنبال سهم خود از این کشور پاره پاره هستند. شاید ایران تنها کشوری باشد که در این بین تا این لحظه در موضوع سوریه سهم‌خواهی مد نظرش نبوده است.

avatar
۱۳۹۵-۰۷-۰۵ ۱۵:۲۰

سخنرانی بیفایده است . سازمان ملل متحد دیگر وجود خارجی ندارد . اما کشورهای متفقین میتوانند وجود داشته باشند و مشکل را مانند جنگ جهانی دوم برطرف سازند .