به گزارش ایسنا، پس از تصمیم رییسجمهور برای ترمیم کابینه، علی جنتی، محمود گودرزی و علیاصغر فانی استعفا دادند تا گمانهزنی برای معرفی وزاری جدید آغاز شود. از همان ابتدا هم سیدرضا صالحیامیری، محمدعلی نجفی و مسعود سلطانیفر به عنوان جدیترین گزینهها مطرح شدند.
هرچند این ترمیم کابینه تقریبا مورد حمایت حامیان دولت قرار گرفت اما منتقدان دولت این جابجاییها را با هدف انتخاباتی دانستند. روحانی نیز در واکنش به منتقدان خود با طبیعی خواندن تغییرات و ترمیم کابینه، به برخی رسانهها که اخلاق را رعایت نمی کنند، انتقاد کرد. روحانی دیروز در همایش ملی روز عشایر و روستا با بیان اینکه «برخی رسانههای بی اخلاق به دولت فشار میآورند که چرا وزرا را عوض نمیکنند» اظهار کرد: زمانیکه دولت بنا به صلاحدید تصمیم به تغییری میگیرد، میگویند چرا وزرا را عوض میکنند. باید بگویم طبیعی است که در راه خدمت گاهی نیاز به تثبیت مدیر و گاهی نیاز به تغییر مدیر است؛ چرا که هدف کشور توسعه و تعالی است و هدف دولت خدمت به جامعه و مردم است.»
این انتقادها همچنان ادامه داشت تا برخی از رسانههای منتقد دولت این خط خبری را دنبال کردند که چرا گزینههایی که نتواستهاند در مجلس نهم رای اعتماد بگیرند، دوباره در مجلس دهم معرفی شدهاند؟ گویی مجلس نهم معیار و شاخص محوری برای این رسانههاست و آنها هنوز باور ندارند که 75 درصد نمایندگان مجلس نهم در انتخابات اخیر مجلس، از راهیابی به مجلس دهم بازماندهاند. با این وجود دولت براساس برنامهریزی دقیق و حسابشده، گزینههای پیشنهادی اصلی سه وزارتخانه و همچنین گزینههای بعدی را آماده کرده بود؛ زیرا این احتمال را هم داد که مجلس با برخی از این پیشنهادات مخالفت کند. به خاطر همین در آخرین لحظات نام محمدعلی نجفی را از لیست سه نفره خود خارج و فخرالدین احمدی دانش آشتیانی را جایگزین وی کرد.
داستان از این قرار بود که صبح امروز محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت در جلسه فراکسیون امید محمدعلی نجفی، مسعود سلطانیفر و سیدرضا صالحیامیری را بعنوان گزینههای دولت برای تصدی سه وزارتخانه آموزشوپرورش، ورزش و ارشاد معرفی کرد، اما ساعتی بعد یک منبع آگاه در دولت به ایسنا گفت که محمدعلی نجفی انصراف خود را اعلام کرده است.
بلافاصله بعد از انتشار این خبر، روحانی در نامه خود به رییس مجلس شورای اسلامی سید رضا صالحی امیری، مسعود سلطانی فر و فخرالدین احمدی دانش آشتیانی را برای تصدی وزارتخانه های فرهنگ و ارشاد اسلامی، ورزش و جوانان و آموزش و پرورش، به مجلس معرفی کرد.
هنوز مشخص نیست که دلیل انصراف نجفی، فشار بر دولت بوده یا تصمیم دولت براساس عوامل دیگری اتخاذ شده است اما به هر حال چون دولت برای ترمیم کابینه برنامهریزی دقیقی انجام داده بود، در فاصله زمانی کوتاهی جانشین نجفی را به مجلس معرفی کرد تا مشخص شود که برخلاف حاشیهسازیها و جو سازیها، روند ترمیم کابینه نه امری دفعی و اتفاقی بلکه حساب شده و مدبرانه بوده است.
بر اساس آنچه مسعود پزشکیان نایبرییس اول مجلس اعلام کرده است، یک هفته یا ۱۰ روز بعد از معرفی وزرای پیشنهادی، جلسه بررسی وزرای پیشنهادی در مجلس شورای اسلامی برگزار میشود. وزرای پیشنهادی رزومهها و برنامههای خود را به مجلس میدهند و در زمانی که مقرر شود، رئیس جمهور در جلسه رای اعتماد به مجلس میآید تا از گزینههای پیشنهادی خود دفاع کند.
انتهای پیام
نظرات