به گزارش ایسنا، به نقل از سایت شبکه خبری الجزیره، صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل (یونیسف) با ابراز نگرانی نسبت به سرنوشت ۴۰۰۰ تن از ساکنان مناطق اطراف شهر موصل که با آغاز عملیات آزادسازی این شهر مجبور به ترک خانههای خود شدهاند هشدار داد، شرایط اسکان در اردوگاههای پناهجویان "به شدت بد" است.
نماینده یونیسف در عراق نیز اعلام کرد که کمکهای توزیع شده میان آوارگان موصل تنها برای یک هفته کفایت میکند.
پیشتر یونیسف طرحهایی را برای کمک به ۷۰۰ هزار تن در جریان عملیات موصل که از این تعداد نیم میلیون تن کودک هستند آماده کرد.
این مسئول ارشد یونیسف در ادامه از قتل و شکنجه آوارگان موصل به ویژه کودکان در جریان عملیات آزادسازی این شهر ابراز نگرانی کرد و گفت: ما نگران کودکانی هستیم که در داخل یا خارج از موصل هستند و ممکن است در جریان عملیات آزادی موصل هدف کشتار و شکنجه قرار گیرند.
استفن اوبراین، هماهنگ کننده امورانسانی سازمان ملل چهارشنبه گذشته نسبت به وضعیت سلامت حدود ۵ / ۱ میلیون تن در شهر موصل به شدت ابراز نگرانی کرده و پیش بینی کرد که یک میلیون تن از آنها آواره شدهاند.
همزمان کریم القرنی، سخنگوی دفتر امور انسانی سازمان ملل در عراق در بیانیهای اعلام کرد که در مجموع از زمان آغاز عملیات آزادسازی موصل پنج هزار و ۷۰ تن در استان نینوا آواره شده و به کمکهای بشردوستانه نیاز دارند.
القرنی گفت: برخی از این تعداد به چند اردوگاهی که سازمانهای بین المللی و مسئولان محلی برپا کردهاند، پناه بردهاند اما بیشترشان اسکان در شهرهای نزدیک به شهر القیاره در فاصله ۵۰ کیلومتری جنوب موصل را انتخاب کردند.
سخنگوی دفتر سازمان ملل در عراق افزود: به دنبال افزایش درگیریها ساکنان موصل خانههای خود را به شکل موقت ترک کردند و پس از پایان درگیریها به آنها بازخواهند گشت.
طبق این بیانیه، حرکت و جابه جایی آوارگان با تغییرات در جبهههای نبرد تغییر میکند و برخی از آنان پس از بهبود شرایط امنیتی در منطقه مجاور در حال بازگشت به خانههایشان هستند.
در حالی که نیروهای عراقی در مناطق کم جمعیت در حال نبرد هستند اما به محض اینکه این درگیریها به مرزهای شهر میرسد، نهادهای امدادرسان نسبت به فرار تعداد زیادی از ساکنان موصل هشدار میدهند.
این نهادها احتمال میدهند حدود ۲ / ۱ میلیون تن به دلیل بحران انسانی بیسابقه در عراق آواره شدند.
دفتر سازمان ملل در عراق پیش بینی کرد طی چند هفته آتی ۲۰۰ هزار عراقی دیگر آواره شوند واین عدد میتواند در بدترین حالت به یک میلیون تن نیز برسد.
طبق بیانیههای دفتر سازمان ملل اردوگاهها میتوانند تا ۴۱۸ هزار تن را در خود جای دهند این در حالی است که ۷۰۰ هزار تن از ساکنان موصل و مناطق اطراف آن به شکل فوری به پناهگاه نیاز دارند.
انتهای پیام
نظرات