به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، ژنرال جیمز ماتیس، وزیر دفاع آمریکا در اولین سفر اروپاییاش در بروکسل تاکید کرد: آمریکا نمیتواند بیشتر از خود شما نگران آینده فرزندانتان باشد. من وظیفه دارم درباره واقعیتهای سیاسی در ایالات متحده به شما اطلاعات شفاف بدهم و خواستار آن شوم تا به مردم کشور من سهم منصفانهای (از کمکهای مالی) بدهند.
ماتیس در ادامه گفت: آمریکا به مسؤولیتهایش عمل میکند اما حمایت آمریکاییها محدودیتهای خودش را دارد. باز هم تکرار میکنم که متحدان اروپایی باید اعتبارات بیشتری را صرف ارتشهای خودشان کنند.
رئیس پنتاگون همچنین تهدید کرد: اگر کشورهای شما نمیخواهند شاهد کم شدن کمکهای آمریکا به ائتلاف باشند، هر کدام از شما باید حمایت خودتان را از دفاع جمعی نشان دهید.
ایالات متحده بیشتر تولید ناخالص ملی خودش را صرف امور نظامی میکند که بیش از هر کشور عضو ناتو است. کشورهای ناتو متعهد شدند تا دو درصد تولید ناخالص ملی خودشان را به امور نظامی اختصاص دهند و فقط انگلیس، لهستان، استونی و یونان به آن متعهد هستند.
ماتیس در ادامه خواستار تدوین یک طرح با زمانبندی مشخص برای رسیدن به هدف دو درصدی شد. دونالد ترامپ، رئیسجمهوری جدید آمریکا احتمالا ماه مه برای شرکت در نشست سران به مقر ناتو سفر میکند.
در واکنش به این سخنان، وزیر دفاع جمهوری چک گفت که از موضعگیری ماتیس تعجب نکرده است و آن را تهدید نمیداند. در همین حال اورسلا فون درلاین، وزیر دفاع آلمان گفت که موضعگیری آمریکا در قبال شرکای ناتو را درک میکند.
همچنین ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو در کنفرانس خبری اظهار داشت: مشارکت ناتو در عملیات نظامی علیه داعش در سوریه بعید است.
استولتنبرگ اظهار داشت: ناتو شرکت در عملیات نظامی علیه داعش در سوریه را بررسی نمیکند.
وی پیشتر گفته بود، مداخله ناتو در سوریه منجر به نامساعد شدن اوضاع امنیتی میشود و مداخله ناتو همیشه به معنای راه حل نیست.
دبیرکل ناتو اظهار داشت: حمایتی که ناتو به نیروهای ائتلاف ارائه میکند به اجرای پروازهای نظارتی از مسافتهای دور از نوع آواکس در نزدیکی مرزهای سوریه و در راستای فعالیتهای جمعآوری اطلاعات و نیز آموزش افسران عراقی محدود میشود.
وی فاش کرد، ناتو در حال بررسی امکان پاسخگویی به درخواست عراق برای گسترش ماموریت آموزش ارتش برای مبارزه با تروریسم به ویژه داعش است.
وی عنوان داشت: آموزش نیروهای عراقی نوعی از انواع مشارکت ناتو در ائتلاف است. ناتو در سالهای طولانی در مبارزه با تروریسم در افغانستان و عراق نقش داشته و باید به این نقش ادامه دهد. باید اعضا به رغم بحرانها با هم روابط محکمی داشته باشند.
استولتنبرگ اظهار داشت: ناتو باید ابزار مهمی برای تقویت ثبات در جهان و مبارزه با تروریسم باشد.
۲۸ کشور عضو ناتو توافق کردند تا مرکز تخصصی برای جمعآوری اطلاعات از مناطق در معرض خطرات تروریستی در خاورمیانه و شمال آفریقا در داخل مقر فرماندهی نظامی ناتو در ناپولی ایجاد شود.
انتهای پیام
نظرات