• یکشنبه / ۱۵ اسفند ۱۳۹۵ / ۲۰:۵۸
  • دسته‌بندی: دولت
  • کد خبر: 95121510020
  • منبع : نهادها و احزاب

درخواست صدها هزار فارغ التحصیل حقوق از رییس جمهور

آقای روحانی استقلال کانون وکلا را با رویکرد ضد انحصار در حرفه وکالت جشن بگیرید

آقای روحانی استقلال کانون وکلا را با رویکرد ضد انحصار در حرفه وکالت جشن بگیرید

هزاران نفر از حامیان پویش حذف معیار ظرفیت از حرفه وکالت با ارسال نامه ای به حجه الاسلام والمسلمین جناب آقای دکتر روحانی، خواستار رفع انحصار از حرفه وکالت شدند.

به گزارش ایسنا، فارغ‌التحصیلان حقوق در این نامه خطاب به رییس جمهور آورده اند:

" از جنابعالی به عنوان یک رییس جمهور حقوقدان تقاضا می شود که از جایگاه حفاظت و حراست از حقوق و آزادی های مشروع در قانون اساسی به این موضوع ورود پیدا کرده تا حضور حضرتعالی در جشن استقلال کانون وکلاء مقدمه ای بر تغییر این رویه ظالمانه و انحصارگرایانه و آغاز جشن ضد انحصار در حرفه وکالت باشد. "

شایان ذکر است چنانکه در اخبار آمده است جشن استقلال کانون وکلاء روز سه شنبه ساعت ۱۷:۳۰ دقیقه در تالار اصلی وزارت کشور و با حضور آقای روحانی برگزار می شود. مطابق آمار حدود ۶۰۰ هزار فارغ التحصیل حقوق داریم که در سال جاری فقط ۱۷۰۰ نفر ظرفیت پذیرش تعیین شده بود.


متن کامل نامه حامیان این پویش بدین شرح است:


بنام خدا
حجت الاسلام والمسلمین جناب آقای دکتر روحانی
رییس جمهور محترم
سلام علیکم
با احترام، همانگونه که مستحضرید، مطابق صراحت اصل ۲۸ و بند سه اصل ۴۳ قانون اساسی که به درستی در مواد ۷۷ و ۷۸ منشور حقوق شهروندی دولت جمهوری اسلامی تاکید گردیده، درخصوص آزادی انتخاب شغل و تکلیف دولت به امکان اشتغال به کار و شرایط مساوی برای احراز مشاغل، هر فرد ایرانی می تواند به شرط دارا بودن ویژ گی های مورد نیاز هر شغل و تایید آن از سوی مرجع احراز صلاحیت و صدور مجوز به آن کسب و کار و حرفه اشتغال پیدا کند. بنابراین تنها قید معقول به حق آزادی انتخاب شغل مصرح در قانون اساسی، دارا بودن شرایط مورد نیاز برای آن حرفه مطابق قوانین مصوب مجلس شورای اسلامی است.

لذا قیود دیگر مانند تعیین محدودیت در پذیرش داوطلبان آن حرفه بدلایل مختلف از جمله اشباع بازار خلاف قانون اساسی است. لکن درباره حرفه وکالت صراحت بیشتری در قوانین مصوب مجلس وجود دارد. توضیح آنکه با عنایت به تبصره یک ماده یک قانون کیفیت اخذ پروانه مصوب ۱۳۷۶، تعیین ظرفیت پذیرش سالانه به کمیسیون سه نفره ای واگذار شده بود. اما با اصلاح قانون اجرای سیاست های اصل ۴۴ (مصوب تیرماه ۹۳) ‌ و صراحت منع تعیین ظرفیت از سوی مراجع صدور مجوز به بهانه اشباع بازار، بر رد شرط محدودیت نفرات تاکید شد.

بنابراین مطابق صراحت تبصره دو ماده ۷ قانون اصلاح مواد یک، شش و هفت قانون اجرای سیاست های اصل ۴۴، تعیین ظرفیت از سوی مراجع صدور مجوز خلاف قانون است. لذا کمیسیون تعیین ظرفیت پذیرفته شدگان حرفه وکالت، اختیار ایجاد محدودیت و تعیین سقف تعداد نفرات در مورد ورودی به حرفه وکالت را نداشته و معیار پذیرش داوطلبان حرفه وکالت باید صرفا سنجش مهارت و صلاحیت علمی این عده با تعیین یک استاندارد معقول و حد نصاب ثابت علمی مورد نیاز این حرفه باشد. پایه این معیار بر قانون، عدالت، عقل و تجربه کشورهای دیگر استوار است. لذا خواهشمند ست، باتوجه به تاخیر هیات مقررات زدایی و تسهیل کسب وکار در اصلاح شرایط صدور پروانه وکالت به عنوان رییس دستگاه اجرایی دستورات لازم را در این زمینه صادر نمایید.


همچنین از جنابعالی به عنوان یک رییس جمهور حقوقدان تقاضا می شود که از جایگاه حفاظت و حراست از حقوق و آزادی های مشروع در قانون اساسی به این موضوع ورود پیدا کرده تا حضور حضرتعالی در جشن استقلال کانون وکلاء مقدمه ای بر تغییر این رویه ظالمانه و انحصارگرایانه و آغاز جشن ضد انحصار در حرفه وکالت باشد.
توفیقات حضرت عالی را از خداوند متعال خواهانیم

با تجدید احترام
هزاران نفر از حامیان پویش حذف معیار ظرفیت از حرفه وکالت

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۵-۱۲-۱۷ ۰۹:۲۲

ای که دستت میرسد کاری بکن

avatar
۱۳۹۵-۱۲-۱۷ ۱۳:۴۵

کسی واسه شما اینکه شما انگیزه درس خوندن و تلاش ندارید کاری نمیکنه. تلاش کن برادر و امیدت به غیر خدا نباشه

avatar
۱۳۹۶-۰۲-۲۰ ۱۴:۴۹

انحصار کانون وکلا جان حقوق خوانده ها رو به لب رسانده است ظرفیت پذیرش در بعضی کانون ها از نیم درصد هم کمتر شده سوالات غیر استاندارد رقابت شدید بدون منبع مشخص وکلای فعلی قبل از سال ۹۱ که از با سواد بودن حرف میزنن آزمایشی هم شده یک بار دیگه تو آزمون شرکت کنن حتی خود آقای بهمن کشاورز هم قبول نمیشه