به گزارش ایسنا، حسن طغرا نگار در نشست خبری، ضمن تبریک فرا رسیدن روز خبرنگار با اشاره به اینکه دانشگاه علمیکاربردی نزدیک به ربع قرن است که شروع به فعالیت کرده است، گفت: در حال حاضر دانشگاه علمیکاربردی استان زنجان ۲۰ مرکز دارای مجوز دارد که ۱۸ مرکز آن فعالیت داشته و بالغ بر دو هزار نفر دانشجو در آن مشغول به تحصیل هستند و با توجه به اینکه تعدادی از این دانشجوها هماکنون اقدام به ثبتنام کردهاند و هیچ واحدی را برنداشتهاند به طور کلی بالغ بر ۵۷۰۰ نفر دانشجو دارد.
وی ادامه داد: از تعداد ۹ هزار نفر دانشجو، قریب به ۵۵ درصد آنها کاردانی و ۴۵ درصد آنها در مقطع کارشناسی مشغول به تحصیل هستند که نسبت تعداد دانشجویان آقا به خانم برخلاف سایر دانشگاهها در این دانشگاه به مراتب بالا است و در حدود ۶۵۰۰ نفر را آقایان که ۷۰ درصد را شامل میشود و ۲۷۰۰ نفر را خانمها که قریب به ۳۰ درصد دانشجویان این دانشگاه را تشکیل میدهد.
طغرانگار خاطرنشان کرد: دانشجویان این دانشگاه در چهار حوزه مختلف صنعت، مدیریت، خدمات، فرهنگ و هنر و کشاورزی مشغول به تحصیل هستند که حوزه مدیریت و خدمات با داشتن تعداد دانشجویان بالغ بر ۴۸۰۰ نفر بیشترین تعداد دانشجو را به خود اختصاص داده است. همچنین در مرحله بعد حوزه صنعت با داشتن دانشجویانی بالغ بر ۳۲۰۰ نفر دومین رتبه و بخش فرهنگ و هنر با داشتن هزار دانشجو در رتبه سوم و کشاورزی با داشتن دانشجویانی بالغ بر ۱۳۴ نفر رتبه چهارم تعداد دانشجویان را به خود اختصاص داده است.
رئیس دانشگاه جامع علمیکاربردی استان زنجان ادامه داد: تعداد کد رشتههای این دانشگاه بالغ بر ۱۹۹ کد رشته است که ۶۱ درصد آن مربوط به مقطع کاردانی و ۳۹ درصد آن مربوط به کارشناسی است. همچنین بالغ بر ۸۵ کد رشته مربوط به حوزه صنعت و ۷۸ کد رشته مربوط به حوزه مدیریت و خدمات اجتماعی و ۱۷ کد رشته مربوط به فرهنگ و هنر و ۳ کد رشته به حوزه کشاورزی اختصاص یافته است.
این مسئول افزود: یکی از رسالتهای این دانشگاه با توجه به بحران آب، افزایش تعداد دانشجو در رشتههای کشاورزی و مدیریت آب است و از اینرو باید در حوزه کشاورزی هوشمندانه و با فناوریهای جدید ورود پیدا کنیم.
وی مأموریت این دانشگاه را مهارتافزایی دانشجویان عنوان و اظهار کرد: دانشگاه علمیکاربردی یک دانشگاه مهارتافزا بوده و این بدین معنا است که این دانشگاه به دنبال تربیت افرادی است که مهارت لازم را در یک حوزه خاص داشته است.
طغرانگار خاطرنشان کرد: در این دانشگاه به دنبال مدرکگرایی نیستیم و قرار نیست وارد مقطع کارشناسی ارشد و دکتری شویم بلکه بهدنبال آن هستیم که به سمت گذراندن واحدهای تک پودمانی جهت ورود به عرصه کارآفرینی حرکت کنیم.
وی با اشاره به اینکه امروز دانشگاهها به سمت نسل سوم بودن و کارآفرینی حرکت میکنند، افزود: در ابتدای امر، دانشگاهها فقط آموزشمحور بودند که به آنها دانشگاه نسل اول اطلاق میشد و در نسل بعدی دانشگاهها به سمت پژوهش حرکت کردند و اکنون زمان آن رسیده است که دانشگاهها به سمت کارآفرین بودن حرکت کنند.
طغرانگار افزود: در بحث ارتباط دانشگاهها و صنعت نیز یک ایراد اساسی وجود دارد و آن هست که هیچگاه صنعت به سراغ دانشگاهها نرفته است و یا دانشگاهها به سمت دانشگاهها و این نیاز دیده میشود که دانشگاهها به این حوزه ورود پیدا کنند.
انتهای پیام
نظرات