• دوشنبه / ۳ مهر ۱۳۹۶ / ۱۲:۱۴
  • دسته‌بندی: گزارش و تحلیل
  • کد خبر: 96070301717
  • خبرنگار : 71592

/تحلیل/

این است ائتلاف‌های جدایی‌طلبان شمال عراق در آینده!

این است ائتلاف‌های جدایی‌طلبان شمال عراق در آینده!

علی رغم مخالفت‌های بغداد و کشورهای منطقه‌ای و بین‌المللی با جدایی کردستان عراق از خاک این کشور، صراحتا پیداست که رئیس اقلیم کردستان همه برگه برنده‌هایش را در سبد همه‌پرسی قرار داده است.

به گزارش ایسنا، سایت النشره در تحلیلی درباره همه‌پرسی اقلیم کردستان عراق آورده است، با وجود مخالفت دولت مرکزی بغداد و کشورهای دیگر، مسعود بارزانی، رئیس اقلیم کردستان عراق و حزبش مصرانه به دنبال برگزاری همه‌پرسی‌ای هستند که باعث جدایی شمال عراق از دولت مرکزی این کشور خواهد شد. پر واضح است که پس از اتمام اقدامات جدایی و ترسیم نقشه ائتلاف‌ها، بارزانی تنها برگه برنده‌های خود را می‌بیند.

کشورهای مخالف همه‌پرسی یعنی عراق، ایران و ترکیه در این باره مواضع خود را بسیار شفاف اعلام کردند که برخی از این موضع‌گیری‌ها به افزایش تنش و جنگ اشاره داشت.

مخالفت این کشورها صراحتا ائتلاف جدایی‌طلبان شمال عراق را با اسرائیل و اکثر کشورهای عربی و امارات مشخص می‌کند که اخیرا در حال عادی سازی روابط خود با رژیم صهیونیستی هستند و آن را به صورت علنی اعلام کرده‌اند که در این راستا می‌توان به اظهارات پادشاه بحرین مقابل برخی خاخام‌های یهودی اشاره کرد. این علاوه بر یک سری دیدارها، نشست‌ها و تماس‌های تلفنی مقامات صهیونیستی با مقاماتی در غیر کشورهای عرب حوزه خلیج فارس است.

ائتلاف بین جدایی‌طلبان شمال عراق، کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس و دشمن صهیونیستی از طریق حمایت از گروه‌های تروریستی برای انجام هر چه بیشتر جنایت‌ها و کشتارها در عراق و سوریه در بوته آزمایش قرار گرفته است تا جایی که اسرائیل در استقبال از مجروحان گروه‌های تروریستی و درمان آنها در بیمارستان‌های خود درنگ نمی‌کند، هرگاه که گروه‌های تروریستی در تنگنا قرار ‌گیرند با حملاتی به سوریه از آنها حمایت می‌کند. از طرفی نیز کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس همه خزانه‌های خود را برای تامین بودجه تروریسم به روی این گروه‌ها گشوده و در راستای حمایت از آنها رسانه‌های این گروه‌ها را به خدمت گرفته‌اند.

بر کسی پوشیده نیست که هزاران تن از تروریست‌ها که در مقابل ارتش عراق و "حشد شعبی" عقب‌نشینی کردند به مناطق تحت کنترل بارزانی فرار کردند و شاید اکنون نیز به عضویت گروه‌های تحت امر وی درآمده باشند.

آنچه که فرضیه ائتلاف مذکور را قوت می‌بخشد، ورود سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی به عراق تحت لوای حمله نظامیان آمریکایی به این کشور است و اخیرا نیز گزارش‌های متعددی از آموزش نیروهایی در شمال عراق توسط افسران اسرائیلی و نفوذ سازمان جاسوسی اسرائیل (موساد) با قدرت تمام تحت حمایت شخص بارزانی منتشر شده است.

به نظر می‌رسد گناه برقراری روابط با دشمن صهیونیستی برای جدایی طلبان شمال عراق محدویت ایجاد نمی‌کند، چرا که این آنها سوابقی در این زمینه دارند.

بیانیه‌های تعدادی از مقامات خارجی نشان می‌دهند که ملا مصطفی بارزانی، رهبر وقت کردهای عراق و پدر مسعود بارزانی از دهه ۴۰ تاکنون با هدف جدایی کردستان به کمک آمریکا و "ساواک" ایران پیش از اینکه این کشور و رژیم صهیونیستی دشمن هم باشند، با اسرائیل تماس‌های تلفنی و روابطی برقرار کرده و سفرهایی نیز به تل‌آویو داشته است.

امروز بارزانی می‌رود که همه‌پرسی جدایی‌طلبانه را با تکیه بر حمایت غیرعلنی آمریکا و با ائتلافی تقریبی با برخی دولت‌ها برگزار کند، مساله‌ای که جدایی و استقلال را همانند خودکشی قرار می‌دهد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۶-۰۷-۰۳ ۱۲:۳۸

با سلام. حق تعیین سرنوشت توسط مردم هر منطقه مانند فلسطین و بحرین و سوریه و لبنان و یمن و . . . خوب است . اما برای مردم کردستان بد است. این است سیاست دوگانه و ریاکارانه کشورهایی که مدعی هستند مردم باید برای سرنوشت خود تصمیم بگیرند. حکومت کردستان مصداق یک حکومت دموکراسی و آزاد در بین مرتجعین منطقه هست و خواهد بود.