• چهارشنبه / ۵ مهر ۱۳۹۶ / ۲۲:۰۹
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 96070503592
  • خبرنگار : 71526

ظریف: همه‌پرسی کردستان اقدامی خطرناک است/ امکان مذاکره درباره برجام "افسانه" است

ظریف: همه‌پرسی کردستان اقدامی خطرناک است/ امکان مذاکره درباره برجام "افسانه" است

وزیر امورخاجه ایران می‌گوید رفراندوم کردستان عراق اقدامی خطرناک برای ثبات منطقه است.

به گزارش ایسنا، وزیر امور خارجه در مصاحبه با آسوشیتدپرس گفت: همه‌پرسی کردستان عراق اقدامی خطرناک برای ثبات منطقه است.

وی همچنین درباره قانون محدودیت سفر اتباع ایرانی به آمریکا هم گفت: ممنوعیت مسافرتی دولت آمریکا علیه ایرانی‌ها، توهینی به تمام مردم ایران است.

ظریف ادامه داد: باید به چنین اقداماتی که از سوی ایالات متحده صورت می‌گیرد، پاسخ دهیم. در مورد نحوه پاسخ، ما هستیم که تصمیم می‌گیریم.

او همچنین امکان مذاکره مجدد برجام را "یک افسانه" خواند.

ظریف همچنین با انتقاد نسبت به توییت اخیر ترامپ در مورد برنامه‌ی موشکی ایران نیز گفت: مذاکرات مجدد در مورد برجام امکان پذیر نیست.
وی افزود: ما باید قبل از اظهار نظر حقایق را بررسی کنیم. این که برخی سعی دارند با حقایق بازی کنند و راه‌های جایگزین ایجاد کنند مرا نگران می‌کند.

ظریف در بخش دیگری از این مصاحبه درباره ایرانی‌های زندانی در آمریکا گفت: متاسفانه شمار زیادی از ایرانی‌ها در آمریکا بازداشت شده‌اند. آنها هم در آمریکا بازداشت شده‌اند و هم از طریق درخواست استرداد ایالات متحده در جهان بازداشت شده‌اند. این افراد از جمله زنان باردار به علت نقض فنی تحریم‌هایی که امروزه دیگر موضوعیت ندارد و سالها قبل اجرا می‌شده است، در زندان به سر می‌برند. اما این افراد همچنان به علت تاکید ایالات متحده برای اعمال این محدودیتها درباره ایرانی‌ها در زندان سخت به سر می‌برند.

وزیر امورخارجه ایران در ادامه مذاکرات مجدد درباره برجام را رد کرد و گفت: به باور بنده، ما قبل از آنکه سخنی بیان کنیم باید واقعیت‌ها را بررسی کنیم. نگرانی من این است که عده‌ای با واقعیت‌ها بازی کنند و واقعیت‌های دیگری را از خودشان بسازند.
ظریف در واکنش به اظهارات دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در مجمع عمومی سازمان ملل متحد افزود: به باور من، این سخنان توهینی به کل ملت ایران بود و نشان دهنده همدردی پوچی بود که تلاش می کرد او نشان بدهد. این همدردی که او می کوشید نشان بدهد واقعا توخالی بود و جدی گرفته نمی شود. بی تردید، ایرانی ها این سخن را جدی نمی گیرند. تاسف آور است که رئیس جمهور ایالات متحده بنابه دلایل سیاسی بی ربط ؛ تصمیم می گیرد یک کشور را بیگانه کند و یک ملت را دشمن معرفی کند که به هیچ کس هیچ آسیبی نرسانده است.
ظریف درباره مذاکرات مجدد درباره برجام نیز گفت: فقط ایران نیست که مذاکرات مجدد را رد می کند. نگاه متفق القول همه کسانی که درباره توافق هسته ای مذاکره کرده اند این بوده است که مذاکرات مجدد درباره این توافق، ناممکن است. این کار سبب خواهد شد صندوق همه مشکلات باز شود. ایالات متحده با این کار، این پیام را به جهان منتقل می کند که هرگاه شما با ایالات متحده مذاکره کنید و هرچه درباره آن توافق کنید، پس از پنج ماه یا شش ماه یا یک سال یا دو سال، ایالات متحده بار دیگر به دنبال خواسته هایی است که نتوانسته در دور اول مذاکرات به آن برسد و این پیام، پیام خوبی نیست که برای جهانیان فرستاده شود. این روند به جهانیان ثابت می کند ایالات متحده طرف قابل اعتمادی در مذاکرات نیست و برای قدرتی همانند آمریکا ثابت کردن این مسئله به جهانیان که طرف قابل اعتمادی برای مذاکرات نیست، برای صلح و امنیت جهانی خوب نیست. 10 سال تلاش همه طرف‌ها و دو سال مذاکرات جدی طول کشید تا به این توافق برسیم. فکر  نمی‌کنم دور جدید (مذاکرات) نتایج بهتری داشته باشد. درواقع، دور جدید مذاکرات ما را در باتلاق جدیدی فرو می‌برد که هیچ‌کس نمی تواند از آن خارج شود.

وی افزود: نکته مهم این است که اگر توافق هسته‌ای نقض شود، ایران گزینه های متعددی خواهد داشت. یکی از این گزینه ها آن خواهد بود که برنامه انرژی هسته‌ای نامحدود و البته صلح‌آمیز داشته باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha