علی ادیانی در گفتوگو با ایسنا با تشریح نشست امروز (دوشنبه) کمیسیون انرژی با وزیر نیرو و معاونان وی در محل وزارتخانه گفت: یکی از برنامهریزیهای کمیسیون انرژی این است که با مجموعه وزارتخانهها و دستگاههای مرتبط از جمله وزارت نیرو، نفت و سازمان انرژی اتمی جلسات ادواری داشته و دیدگاهها و راههای تعامل و کمک دستگاههای اجرایی را بررسی کند. در همین راستا، عصر امروز به دعوت وزیر نیرو اعضای کمیسیون انرژی در محل وزارتخانه حضور یافته و نشست مشترکی را برگزار کردند.
نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس افزود: اردکانیان وزیر نیرو در ابتدای این نشست به بیان کلیاتی از وظایف وزارتخانه پرداخت و تأکید کرد که مبنای کاری وزارت نیرو تعامل و همکاری دوسویه با کمیسیونهای تخصصی مجلس به ویژه کمیسیون انرژی است.
وی ادامه داد: اردکانیان انتظار و مطالبات وزارت نیرو از کمیسیون انرژی را بیان کرد که شامل کمک به اجرای احکام برنامه ششم توسعه و مساعدت کمیسیون انرژی برای گنجاندن برخی راهکارها در حوزه برق و انرژی در بودجه ۹۷ بود.
ادیانی همچنین بیان کرد: پس از سخنرانی وزیر نیرو، معاونان وی به بیان برخی دیدگاهها و مطالبات خود پرداختند که در این زمینه معاونت امور برق و انرژی وزارت نیرو نکاتی را در مورد تخصیص اعتبارات برای اجرای طرحهای انتقال برق بیان کرد که اجرای این طرحها نیاز به برخی منابع خاص و در اختیار وزارت نیرو دارد. همچنین مدیرعامل توانیر مباحثی را در مورد طرحهای برق برای استانهای خوزستان و سیستان و بلوچستان بیان کرد و تاکید داشت در بودجه ۹۷ احکام خاص و منابع مورد نیاز برای اجرای طرحها در حوزه برق منطقهای در نظر گرفته شود. البته مدیرعامل توانیر اظهار کرد که ۷۰۰ میلیارد تومان مناقصه برای اجرای پروژههای خوزستان آماده است و برخی از احکامی هم که در بودجه ۹۶ لحاظ شده مجدداً در بودجه ۹۷ تمدید شود.
این نماینده مجلس در ادامه اظهار کرد: هزینهکرد عوارض برق برای مصارف تجدیدپذیر و برق روستایی، ظرفیت ایجاد ۱۵ هزار شغل در حوزه برق تجدیدپذیر، مباحث مربوط به اسناد خزانه اسلامی نیز از دیگر موضوعاتی بود که توسط معاونان وزیر نیرو در این جلسه مطرح شد.
این عضو هیات رئیسه کمیسیون انرژی مجلس ادامه داد: مدیرعامل آبفا نیز به توضیحاتی در مورد استفاده از منابع صندوق توسعه ملی پرداخت و نکاتی را اشاره کرد که در برنامه ششم مصوب شده برای طرحهای توسعه رودخانه و مهار آبهای مرزی نیاز به اعتبارات ویژهای است.
ادیانی همچنین خاطرنشان کرد: اعضای کمیسیون انرژی نیز نقطهنظرات خود را در چند محور بیان کردند که محور نخست آن لزوم تعامل و همکاری متقابل بین وزارت نیرو و کمیسیون انرژی برای اجرایی شدن وظایف و اختیارات وزارت نیرو و اجرای دقیق قوانین و همچنین اجرای پروژهها و طرحها و کاهش حل مشکلات پیشروی وزارت نیرو بود.
وی همچنین بیان کرد: چالشهای حوزه برق و خطرات و آسیبهایی که در این بخش وجود دارد از دیگر نکات مطرح شده از سوی کمیسیون انرژی بود.
ادیانی افزود: بنده به عنوان نائب رئیس کمسیون انرژی نکاتی را در مورد آب و برق خطاب به مسوولان وزارت نیرو مطرح کردم با این عنوان که در چارچوب برنامه ششم ۳۶ حکم تکلیفی وجود دارد که انتظار داریم وزارت نیرو این احکام را اجرایی کند تا لزومی به ابزارهای نظارتی از سوی نمایندگان مجلس نباشد.
این عضو هیات رئیسه کمیسیون انرژی مجلس تصریح کرد: در حوزه آب نیز متاسفانه در حال حاضر شرکتهای سرمایهگذاری صبا و مهاب قدس با توجه به اینکه واگذار شدهاند اما سهام این شرکتها تعیین تکلیف نشده است البته وزارت نیرو هم پیگیری حقوقی را در این زمینه انجام داده و انتظار داریم که هر چه سریعتر نسبت به تعیین تکلیف آن اقدامات لازم انجام شود.
وی به طرح تعادلبخشی آب زیرزمینی نیز اشاره کرد و گفت: طرح مذکور از مصوبات شورای عالی آب است که از مهمترین طرحهای کشور به شمار میرود و اگر به خوبی اجرایی شود به عنوان نقطه بیداری آب در کشور خواهد بود زیرا با نصب کنتورهای هوشمند مصرف آب مدیریت و صرفهجویی خواهد شد.
ادیانی ادامه داد: همچنین تاکید شد که در وزارت نیرو در حال حاضر دستورالعملهای مشخص و شفافی برای منابع آبهای سطحی بین استانها وجود ندارد و براساس برنامه ششم وزارت جهاد کشاورزی پروژه توسعه آبیاری نوین را در دست اجرا دارد اما براساس بررسیهای به عمل آمده وزارت نیرو نقش کمرنگی در این پروژه دارا است.
نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس در ادامه بیان کرد: برابر ماده ۴۵ برنامه ششم وزارت نیرو مکلف به تهیه و تدوین طرح جامع انرژی کشور است و اگر این طرح تهیه نشود برنامههای حوزه انرژی بدون نقشهراه اجرا میشوند که در نهایت غلط بوده و آسیب بسیاری وارد میکنند؛ ضمن اینکه براساس مصوبات برنامه ششم وزارت نیرو مکلف به تهیه و تصویب سند راهبرد انرژی کشور شده که باید در این زمینه اقدامات خوبی را به عمل آورند.
این نماینده مجلس اظهار کرد: اخیراً وزارت نیرو و شرکت مادرتخصصی منابع آب کشور درصدد ارزیابی مجدد حریم رودخانهها برآمدهاند که در این مورد هم به وزیر نیرو یادآوری کردیم که در بررسی و تعیین حریم رودخانه متر مدیران آبی بیشتر از متر معمولی نباشد. ضمن اینکه حریم رودخانهها به عنوان انفال تلقی میشود نباید به این بهانه حقوق مردم مورد آسیب قرار گیرد.
نماینده مردم قائمشهر در مجلس در پایان گفت: وزیر نیرو جمعبندی خوب و مناسبی از مباحث مطرح در این جلسه داشت و موارد لازم را به معاونین خود دستور داد تا پیگیری کنند و به طور کلی جمعبندی قابل قبول و قابل پذیرشی از سوی اعضای کمیسیون انرژی و مسوولان وزارت نیرو حاصل شد.
انتهای پیام
نظرات