به گزارش ایسنا، «عباس موسوی» در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه عمده بیماریهای مهم در مازندران کنترل شده است اما بیماریهای غیرواگیر در استان رو به افزایش است، تصریح کرد: عمده خطرها در حوزه سلامت در اختیار بخش سلامت نیست و حدود 25 درصد بخش بهداشت و درمان در این حوزه تأثیرگذار است.
وی با اشاره به اینکه تأثیرگذاری در تعاملات استانی دارای اهمیت است، خاطرنشان کرد: مازندران رتبه اول چاقی کشور را دارد، رتبه 5ام فشار خون بالا در کشور متعلق به مازندرانی است و رتبه هفتم دیابت مازندرانیها در کشور باید مورد توجه قرار گیرد. این آمار نشان میدهد فرهنگ خود مراقبتی باید در میان افراد جامعه گسترش یابد.
نان از علل افزایش نمک در سرانه مصرف
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران با بیان اینکه یکی از مهمترین منابعی که نمک وعده غذایی مردم را افزایش میدهد نان است، تصریح کرد: خبازیها بهعلت کیفیت نان میزان نمک را کاهش نمیدهند، مردم نیز ذائقه پرنمکی دارند اما این سرانه مصرف نمک را افزایش داده است که از علل افزایش بیماریهای فلبی و فشار خون بالا است.
وی افزود: در زمینه شکر نیز بسیاری از نوشابهها بیش از حد شیرین هستند اما میزان شکر این موادغذایی باید تعدیل شود، نمایانگرهای رنگی در موادغذایی تشخیص را برای زندگی سالم مهیا کرده است و فرهنگ خودمراقبتی در این زمینه میتواند توسعه یابد.
توسعه روابط بینالمللی علوم پزشکی مازندران
موسوی با بیان اینکه برخی کشورها در منطقه آمایشی بخش بینالملل مازندران قرار گرفتهاند، گفت: تفاهمنامهای با بزرگترین دانشگاه روسیه به انجام رسید تا در این بخش بتوانیم اقدامات موثر بینالمللی صورت گیرد.
وی تصریح کرد: در حوزه تکنولوژیک و فناوری مازندران برنامههای خوبی رقم خواهد خورد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اشاره به اینکه بیمارستان 1000 تختخوابی با کره در شورای اقتصاد کشور در حال انجام است، گفت: هنوز زمان ساخت و اعتبار مورد نیاز آن مورد تصویب قرار نگرفته است.
تکلیف سیستم ارجاع سلامت مشخص میشود
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران درباره وضعیت نادرست اجرای طرح پزشک خانواده در استان تصریح کرد: توسعه تختهای بیمارستانی که براساس استانداردها در حال انجام است.
وی با اشاره به اینکه باید تکلیف سیستم ارجاع مردم مشخص شود، خاطرنشان کرد: برخی از این طرحها با عنوان پزشک خانواده مطرح شده است، در حوزه پزشک خانواده براساس شواهد تصمیمات صورت میگیرد، در راستای بررسی طرح پزشک خانواده تیمی با استفاده از محققینی که در حوزه نظام های سلامت کار کردند تشکیل میشود و این طرح بررسی خواهد شد.
طلب 600 میلیارد دانشگاه علوم پزشکی مازندران از بیمهها
وی با اشاره به وضعیت مالی دانشگاه علوم پزشکی مازندران تصریح کرد: بیمارستانها حدوداً 600 میلیارد تومان از بیمههای مختلف طلب دارند و نیز 500 میلیون تومان نیز به حوزههای مختلفی بدهکار هستیم، تراز دانشگاه منفی نیست اما بهعلت کمبود نقدینگی دچار مشکلاتی هستیم.
موسوی یادآور شد: در شورای هماهنگی بیمه این مسائل مطرح و رایزنی شد تا با توجه به شرایط ه در بودجه 97 اعتبارات دانشگاه بهصورت پایدار دیده شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران یادآور شد: در حال طراحی برنامه استراتژیک دانشگاه مازندران هستیم تا براین اساس آن برنامههای عملیاتی و سالانه انجام میگیرد.
4 مرگ مادران باردار امسال در مازندران
وی با تأکید بر اینکه سومین مرگ مادر باردار در مازندران امسال رخ داده است، گفت: در این بخش از متوسطها جلوتر نیستیم، در سال گذشته چهار مورد مرگ مادر باردار رخ داده است.
موسوی با تأکید بر اینکه در واقع این موارد ویژه است و از نظر علمی علت مرگ را پزشکی قانونی باید اعلام کند، خاطرنشان کرد: بسیاری از اطلاعات مرگ بیماران خصوصی است و نباید افشا شود.
بیمارستانهای خصوصی مازندران تعیین تکلیف میشوند
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اشاره به اینکه بیمارستانهای خصوصی نیمه کاره باید در استان تعیین تکلیف شوند، خاطرنشان کرد: زمانی که فردی تقاضای بیمارستان خصوصی کرده و موافقت اصولی داده میشود فرد مدت زمانی تعهد میدهد این مکان را بسازد و در غیراین صورت پروانه وی باطل میشود اما به علل مختلفی دانشگاهها در معذوریت بدی قرار میگیرند.
وی با اشاره به اینکه این بیمارستانها عموماً ساخته شدهاند اما نتوانسته نظام سطحبندی را رعایت کند، تصریح کرد: باید این بیمارستانها تعیین تکلیف شوند.
انتهای پیام
نظرات