به گزارش ایسنا، ابراهیم غندور، وزیر امور خارجه سودان به شبکه "تی.آر.تی" ترکیه تاکید کرد: متاسفم که سیاستمداران مصری نمیدانند که قدرتمند بودن سودان به نفع کشورشان است و در عوض منفعت کشورشان را در ضعیف بودن سودان تصور میکنند.
غندور خاطرنشان کرد: ما میگوییم که قوی بودن سودان برای قدرتمند بودن مصر مهم است، اما آنها مانند ما تصور نمیکنند و میگویند "خانهات را کنار همسایه قدرتمندت قرار نده تا به حق و حقوقت فکر نکند."
وی همچنین تصریح کرد: اختلافات با مصر تنها با غلبه دو طرف بر "زبان منفعت" حل حواهد شد و صحبت درباره روابط همیشگی بین دو کشور مطرح نیست.
وزیر امور خارجه سودان در ادامه افزود: سودان و مصر امکانات و تواناییهایی دارند که از طریق تکمیل پروژهایشان بتوانند قدرت سیاسی و اقتصادیشان را گسترش دهند.
وزیر خارجه سودان تصریح کرد، رجب طیب اردوغان، رئیسجمهوری ترکیه به آنچه در ۲۶ اکتبر در زمینه تقویت روابط با سودان وعده داده بود، عمل کرد.
وی گفت: روابط سودان و ترکیه تاریخی است و همزیستی بین دو ملت وجود دارد و روی باز سودان به ترکیه به عنوان مرکز تجاری و اقتصادی و سیاسی و غیره زاییده امروز نیست. نقش ترکیه در قاره سیاه نباید محدود به شاخ آفریقا و مشارکت آنکارا در حمایت از سومالی باشد.
رئیس دستگاه دیپلماسی سودان اظهار داشت: آفریقا مولفههای اقتصادی بزرگ و فضایی مناسب را داراست و نیاز به حمایت دارد. آفریقا نیاز به حمایت و تلاش مشترک دارد و سودان گذرگاهی برای کل قاره است و پل ارتباطی بین کشورهای عربی، اسلامی و قاره سیاه محسوب میشود.
وی تاکید کرد: سودان پیشنهادی برای ایجاد یک مجموعه اقتصادی شامل چهار کشور یعنی سودان، جیبوتی، سومالی و اتیوپی را داده است.
رجب طیب اردوغان یکشنبه گذشته به سودان سفر کرد که در پی اعلام اجاره جزیره سواکن سودان به کشورش برای مدتی نامشخص جنجال رسانهای میان رسانههای سودانی و مصری به راه انداخت.
رئیس جمهوری ترکیه طی سفرش به سودان اعلام کرد که از عمر البشیر، رئیس جمهوری سودان خواسته تا به ترکیه اجازه دهد بناهای باستانی و شهر باستانی "سواکن" را بازسازی کند.
بندر سواکن یکی از مناطق قدیمی این کشور است و غالبا برای انتقال مسافران و کالاها به بندر جده عربستان از آن استفاده میشود. این دومین بندر سودان بعد از بورسودان است.
در دوره اخیر روابط مصر و سودان به دلیل مسائلی از جمله درگیری مرزی در مثلث حلایب و شلاتین و موضع خارطوم نسبت به سد النهضه شاهد تنش بوده است.
انتهای پیام
نظرات