• دوشنبه / ۱۱ تیر ۱۳۹۷ / ۰۹:۱۱
  • دسته‌بندی: سیستان و بلوچستان
  • کد خبر: 97041105768
  • منبع : نمایندگی سیستان و بلوچستان

با اجرای طرح انتقال آب به دشت سیستان انجام خواهد شد؛

در اختیار قرار دادن سالیانه ۴۰۰ میلیون متر مکعب آب به بهره‌برداران کشاورزی

در اختیار قرار دادن سالیانه ۴۰۰ میلیون متر مکعب آب به بهره‌برداران کشاورزی

ایسنا/سیستان و بلوچستان رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: بر اساس مطالعات انجام شده با اجرای طرح انتقال آب به اراضی دشت سیستان، سالیانه ۴۰۰ میلیون متر مکعب آب اختصاصی از طریق این طرح در اختیار بهره برداران کشاورزی قرار می‌گیرد.

به گزارش ایسنا- ‌مجتبی پیری در حاشیه بازدید استاندار، جمعی از مسئولان استانی و فرمانداران شهرستان‌های حوزه سیستان از مراحل اجرایی طرح انتقال آب با لوله به ۴۶ هزار هکتار از اراضی دشت سیستان افزود: طرح بزرگ انتقال آب با لوله به ۴۶ هزار هکتار از اراضی دشت سیستان با اعتبار ۸۵۰ میلیون دلار در ۱۶ ناحیه عمرانی با ۲۱پیمانکار رتبه یک کشوری و ۲۷ مشاور اجرایی با ۶۵ درصد پیشرفت فیزیکی در پنج شهرستان حوزه سیستان در حال اجراست.

پیری اظهار کرد: طرح انتقال آب با لوله به اراضی دشت سیستان 25 تیر ماه 93 به تصویب هیئت وزیران رسید که 850 میلیون دلار اعتبار از محل منابع صندوق توسعه ملی برای آن مصوب شد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان ادامه داد: کل محدوده دشت 200 هزار هکتار است که از این میزان سطح ناخالص اراضی کشاورزی 149 هزار هکتار و سطح اراضی تحت پوشش طرح 46 هزار هکتار است.

به گفته وی، این طرح که در قالب 20 پروژه اجرا می‌شود؛ 46 هزار بهره بردار دارد و برای دو هزار و 936 نفر که 75 درصد آن ها بومی هستند، اشتغال ایجاد کرده است. 888 دستگاه ماشین آلات سبک و سنگین نیز در اجرای این طرح فعال است.

پیری افزود: هزار و 900 میلیارد تومان حجم قراردادهای منعقد شده این طرح است که هزار و 314 میلیارد تومان آن تخصیص پیدا کرده و هزار و 100 میلیارد تومان نیز هزینه شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: طرح انتقال آب با لوله به اراضی سیستان در 16 ناحیه عمرانی انجام می شود که متوسط ناخالص اراضی هر ناحیه 12 هزار و 500 هکتار و متوسط سطح قابل آبیاری هر ناحیه از شبکه دو هزار و 875 هکتار است.

وی اظهار کرد: مهاجرت ساکنان منطقه و پیامدهای ناگوار اجتماعی و سیاسی آن بر کشور، ناپایداری اکوسیستم طبیعی و انسانی منطقه، بالا بودن تلفات انتقال و توزیع آب و روی آوردن بهره برداران کشاورزی به مشاغل کاذب و افزایش بیکاری در منطقه، تعهد نداشتن افغانستان در تخصیص حق آبه سیستان، کاهش ضریب امنیتی منطقه به دلیل مهاجرت و خالی از سکنه شدن روستاهای مرزی منطقه، فقدان آب زیر زمینی قابل اتکا و مطمئن، تبخیر بیش از چهار هزار میلی متر آب در سال، وجود اقلیم خشک، رطوبت کم و دمای بالای 48 درجه سانتیگراد و وابستگی کامل اقتصادی معیشت و اشتغال مردم به کشاورزی به دلیل توسعه نیافتن دیگر حوزه‌ها اجرای این طرح را ضروری کرده است.


انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha