مصطفی علیزاده در گفتوگو با خبرنگار اعزامی ایسنا به کرواسی، درباره قهرمانی ارشمند تیم ملی کشتی آزاد نوجوانان ایران در مسابقات جهانی ۲۰۱۸ کرواسی و قرار گرفتن ایران بالاتر از تیم های آمریکا و روسیه اظهار کرد: با توجه به تیم خوب و یکدستی که داشتیم و نتایج درخشانی که آزادکاران نوجوان در رقابت های قهرمانی آسیا بدست آوردند، کسب این عنوان قابل پیش بینی بود هر چند این عنوان با وجود حضور کشورهای قدرتمند کشتی جهان براحتی بدست نیامد و کسب این عنوان پس از ۲۲ سال برای ایران نشان دهنده کار بزرگی بود که به همت کادر فنی، کشتی گیران و فدراسیون کشتی بدست آمد و این قهرمانی را به همه این عزیزان و مردم بزرگوار ایران تبریک می گویم.
سرپرست تیم ملی کشتی آزاد نوجوانان ایران افزود: در این رقابت ها دیدید که دیگر کشورها سرمایه گذاری بر روی کشتی انجام دادهاند و کار کشتی ایران هر سال سختتر از سال های پیش می شود که این امر نشان دهنده رشتی کشتی در جهان است. کشتی گیران نوجوان ایران نشان دادند فاصله زیادی با کشتی گیران دنیا دارند و میتوانند تا سال ها به شرط حمایت مسئولان ورزش برای کشورمان افتخارآفرین باشند. آزادکاران نوجوان در بسیاری از مسابقات حریفان خود حتی از کشورهایی نظیر ترکیه و روسیه را یکطرفه و با امتیاز بالا شکست دادند و امیرحسین زارع مقابل برترین چهره تیم ملی آمریکا که سال گذشته قهرمان جهان شده بود و آمریکایی ها امید زیادی به وی داشتند یکطرفه پیروز شد.بچه ها به لحاظ آمادگی جسمانی و روحی در وضعیت ایده آلی بودند و تا آخرین ثانیه برای کسب پیروزی جنگیدند. این انگیزه و شخصیت قهرمانی در نوجوانان آزادکار نقش بسیار مهمی در کسب عنوان قهرمانی جهان داشت.
علیزاده با تاکید بر اینکه فرهنگ کشتی چه به لحاظ فنی چه تاریخی در ایران بسیار بالاست، گفت: نباید این نوجوانان به حال خود رها شوند و مسئولان به وظیفه خود در قبال ایجاد انگیزه و حمایت از این آینده سازان کشتی عمل کنند. همچنین انتقال درست و برنامه ریزی شده این نفرات به رده های سنی بالاتر و جلوگیری از هدر رفتن این سرمایه های ملی وظیفهای است که نباید به فراموشی سپرده شود.
علیزاده با تاکید بر اینکه حق کشتی ایران در این رقابت ها بجای کسب ۳ مدال طلا، ۵ مدال طلا در ده وزن بود خاطرنشان کرد: قیاسی در ثانیه پایانی دیدار فینال وزن ۸۰ کیلوگرم در حالی که ۶ بر ۲ از حریف روس پیش بود مقابل او بر اثر یک اشتباه شکست خورد یا عرفان جعفرین قطعا شایستگی رسیدن به مدال طلا را در وزن ۵۱ کیلوگرم داشت اما این اتفاق نیفتاد. مهمتر از بحث قهرمانی نهادینه شدن شخصیت قهرمانی در نوجوانان تیم ملی است و قطعا این موضوع می تواند برای کشتی و کرزش ایران بسیار مهم و حائز اهمیت باشد.
سرپرست تیم ملی کشتی آزاد نوجوانان درباره تاثیر جوایز و پاداش اختصاص داده شده از سوی فدراسیون کشتی برای مدال آوران کشتی در این قهرمانی گفت: قطعا این موضوع نقش پررنگی در این موضوع داشت. فکر می کنم فدراسیون بخاطر اینکه مسئولان ورزش توجه خاصی به مدال آوران مخصوصا در رشته ای مثل کشتی با این حجم از افتخارات ندارند، خود وارد عمل شد تا انگیزه این نفرات پایین نیاید. یک روز قبل از اعزام تیم رسول خادم در اردو حاضر شد و اعلام کرد ما ده پراید برای شما کنار گذاشتهایم تا ده مدال طلای خوشرنگ کسب کنید و جوایز نقدی که به نفرات اهدا کرد در کنار پاداش نقدی و سهامی که عنوان کرد به مدال آوران اهدا می شود، باعث شد انگیزه تیم بسیار بالاتر برود.
وی ادامه داد: به نظر من رسالت فدراسیون کشتی با این حجم از مشکلات و کمبودها تهیه پاداش برای مدال آورانش نیست بلکه مسئولان ورزش باید به وظیفه اصلی خود که حمایت از ورزشکاران است عمل کنند. هیچ گاه در طی سالهای گذشته شاهد برنامه ریزی درست و اصولی برای حمایت از قهرمانان مخصوصا در رده های پایه نبوده ایم و اگر می خواهیم ورزش ایران خالی از انگیزه نشود و نوجوانان و جوانان به سمت رشته های قهرمانی بیایند باید قهرمانان و مدال آوران حال حاضر ما مورد توجه قرار گیرند. این نسل می تواند بار دیگ تداعی کننده نسل طلایی کشتی ایران باشد و امیدوارم بیش از این مورد بی مهری قرار نگیرند.
انتهای پیام
نظرات