به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری فرانسه، هزاران مامور پلیس، گارد ساحلی و امدادرسان در فنلاند که در تعطیلات به سر میبردند ملزم به بازگشت به سرکار شدند و انتظار میرود که در آستانه دیدار پوتین و ترامپ در شهر هلسینکی اعتراضات گستردهای نیز در این شهر اتفاق بیفتد.
با این وجود انتظار میرود که این اعتراضات در ابعادی کوچکتر از تظاهرات ضد ترامپ در شهر لندن باشد. پلیس فنلاند نیز گفته است، این واقعه بزرگترین تجمع اعتراضی در آستانه نشست رهبران روسیه و آمریکا خواهد بود به طوریکه ۲۵۰۰ شهروند در صفحات خود در فیسبوک اعلام کردهاند در تظاهرات شرکت میکنند در حالی که ۸۲۰۰ تن نیز به موضوع تظاهرات پرداختهاند.
این تظاهرات به صورت غیرحزبی و مسالمتآمیز راس ساعت ۱۳ به وقت فنلاند و ۱۰ به وقت گرینویچ برگزار میشود.
در عین حال گزارش شده که ماموران سرویس مخفی آمریکا و همینطور پرسنل امنیتی روسیه نیز در فنلاند تدابیر امنیتی خاص خود را اجرا میکنند.
از زمانی که دیدار بیل کلینتون، رئیسجمهور اسبق آمریکا و بوریس یلتسین، رئیسجمهوری اسبق روسیه در سال ۱۹۹۴ در پایتخت فنلاند اتفاق افتاد نشست تاریخی ترامپ و پوتین مهمترین رخدادی است که در این شهر انجام میشود.
مقامهای فنلاندی به منظور تضمین تدابیر امنیتی و لجستیکی در سر وقت خود به حالت آماده باش درآمدهاند.
دولت این کشور روز جمعه اعلام کرد که تدابیر کنترلی را مجددا برای مسافران ۲۶ کشور منطقه شینگن به منظور شناسایی افراد پرخطر در زمان اجلاس به اجرا درخواهد آورد.
کیمو الوما، معاون رئیس مرزبانی فنلاند گفت: فعالان تا زمانی که تهدیدی برای امنیت عمومی نداشته باشند و مطابق با قوانین عمل کنند از این تدابیر معاف خواهند بود.
یک خبرنگار خبرگزاری فرانسه در فرودگاه هلسینکی گزارش کرد که این تدابیر از روز جمعه بعدازظهر به اجرا گذاشته شده بودند.
قرار است حدود ۲۰۰۰ خبرنگار به این کشور بروند و مقامهای مسؤول به منظور پایین نگه داشتن سطح استرس اقدام به ایجاد یک سونا جکوزی در بخش مطبوعات کردهاند.
بیش از ۱۲ تظاهرات نیز برای شنبه تا دوشنبه در فنلاند برنامه ریزی شده و مقامها تدابیری را برای جلوگیری از رفتن جمعیت معترضان به سمت کاخ ریاست جمهوری زرد رنگ متعلق به قرن نوزدهم این کشور که مشرف به دریای بالتیک است و میزبان نشست ترامپ و پوتین خواهد بود، به اجرا گذاشتهاند.
بزرگترین تظاهرات با لقب "هلسینکی تو را میخواند" برای امروز (یکشنبه) برنامه ریزی شده است.
معترضان گفتهاند که محورهای اعتراضات آنها حقوق بشر، دموکراسی، آزادی بیان، نابرابری و مساله پناهجویان است.
سازمان دهندگان این اعتراضات پیش بینی کردند که بالغ بر ۱۵ هزار نفر در این تظاهرات شرکت کنند.
انتهای پیام
نظرات