• چهارشنبه / ۱۷ مرداد ۱۳۹۷ / ۱۹:۰۱
  • دسته‌بندی: فوتبال، فوتسال
  • کد خبر: 97051709494
  • خبرنگار : 71617

نصیرزاده: خبرنگاری شغل بامنزلتی است/ فضای جامعه رسانه‌سالاری است

نصیرزاده: خبرنگاری شغل بامنزلتی است/ فضای جامعه رسانه‌سالاری است

مدیرعامل باشگاه ماشین‌سازی می‌گوید خبرنگاری شغلی است که جایگاه و منزلت بسیار بالایی دارد.

هوشنگ نصیرزاده مدیرعامل باشگاه ماشین‌سازی شهریار تبریز در نشست خبری پیش از دیدار تیم ماشین‌سازی مقابل سپیدرود رشت گفت: در اول جا دارد که روز خبرنگار را به تمامی خبرنگاران تبریک بگویم. موضوع مهمی که برای ما مطرح است که یکی از شغل‌های مطرح در جهان شغل خبرنگاری است. جالب این است که چند خبرنگار در ایالات متحده آمریکا حقوق‌شان از رییس جمهور آمریکا بیشتر است. به هر حال خبرنگاری شغلی است که جایگاه و منزلت بسیار بالایی دارد و در ایران هم این مساله صدق می‌کند. خبرنگاران به نوعی وجدان و چشم عمومی مردم هستند برای اینکه بتوانند موارد و مسائل مورد نظرشان را بیان کنند و به سمع و نظر مردم برسانند.

وی خطاب به خبرنگاران آذربایجانی گفت: وظیفه شما در استان آذربایجان وظیفه بسیار خطیری است و به این دلیل که ورزش این استان در کشور حرف برای گفتن دارد. به خصوص در حوزه فوتبال یک قطب به حساب می‌آید. شما باید این توانمندی را داشته باشید که بتوانید ارتباط خوبی بین باشگاه، مردم و رسانه‌ ایجاد کنید. قبلا در یک زمانی مادرها در خانواده حکومت می‌کردند و در دوره بعد پدرسالاری بود و در ادامه فرزندسالاری محوری از کار قرار گرفت. الان فضای جامعه طوری است که رسانه سالاری است.

وی ادامه داد: امروزه رسانه بسیار می‌تواند بر افکار عمومی تاثیر بگذارد و مردم را هدایت کند. تاثیر رسانه به هیچ عنوان قابل کتمان نیست. به همین دلیل وظیفه‌ای که به عهده شما خبرنگاران است علاوه بر وظیفه خبررسانی، یک تکلیف اخلاقی، فرهنگی و آموزشی هم است. شما باید به گونه‌ای مطلب را بنویسید که بر اساس واقعیت زمان خود باشد. آن موقع ارزش و اعتبار یک فرد به انعکاس درست اخبار است اما خبرنگاری فقط کارش خبرنویسی نیست. او باید کار تحلیل را هم انجام دهد. خبرنگار مثل یک پزشک عمومی است که باید در همه زمینه‌ها اطلاعات داشته باشد. شما باید قوه تفسیر اخبار را هم داشته باشید تا به اطلاع‌رسانی بیشتر مردم کمک کنید.

نصیرزاده ادامه داد: در سال‌های پیش در روزنامه‌ها فقط چند نفر بودند که قوه تحلیل و تفسیر اخبار را داشتند. الان هم شما باید اخبار را تفسیر کنید و واقعیت‌ها را به هم بچسبانید و در اختیار مردم بگذارید و به افکار عمومی جهت بدهید. من در زمان‌های قدیم کار نوشتاری می‌کردم وقتی که بیشتر شما هنوز به دنیا نیامده بودید. من آن موقع در روزنامه کیهان و اطلاعات مشغول به کار بودم. کارم نوشتن بود و مطالب خودم را در نشریات به چاپ می‌رساندم و همه آن‌ها را هم هنوز دارم و به همین دلیل تا حدودی با حوزه رسانه آشنا هستم. از آنجا که حدود ۲۰ سال است در صداوسیما هستم و در برنامه‌های تلویزیونی شرکت می‌کنم، به گونه‌ای خودم را با شما یکسان و یگانه می‌بینم. من هم می‌توانستم حرفی بزنم که در حوزه رسانه تاثیرگذار باشد. پس شما باید دانش و اطلاعات خودتان را نسبت به محیط اطراف‌تان افزایش دهید.

مدیرعامل باشگاه گسترش فولاد همچنین گفت: در سال ۱۹۷۰ هر کس اطلاعات بیشتری داشت دارای قدرت بیشتری بود و می‌توانست حرف اول را بزند. به همین دلیل مذاکرات آمریکا و شوروی در آن دوره بر سر کم کردن موشک و هواپیما بود. شما باید اطلاعات خودتان را در حوزه رسانه افزایش دهید. خبرنگار خوب کسی است که اطلاعاتش نسبت به کسی که با او مصاحبه می‌کند بیشتر باشد و بتواند در حین مصاحبه او را به چالش بیندازد و سوال پیچش کند. شأن شما بیشتر از آن است که بخواهید یک مسابقه فوتبال را از دقیقه یک تا دقیقه ۹۰ شرح دهید و آن را گزارش بدهید. شما باید تحلیل و تفسیر کنید و از نظر دادن نترسید و این نظرها ممکن است مخالفانی داشته باشد. رمز موفقیت شما در این است که بتوانید نظری بدهید که اکثریت با آن موافق نباشند. خبرنگاری یک کار پر استرس است. آمار سازمان‌های جهانی اعلام می‌کند که یکی از پراسترس‌ترین شغل‌های دنیا شغل خبرنگاری است. خبرنگار موقعی که دارد نظر خود را اعلام می‌کند همچنان دارای استرس و تشویش است چون دلهره این مساله را دارد که ببیند نظرات و بازخوردهای این نظر چه می‌تواند باشد.

وی ادامه داد: ما با آقای زنوزی هماهنگ کردیم تا ۲۵۰ نفر از خبرنگاران را به همراه خانواده‌شان راهی مشهد مقدس کنیم. این درخواست را ما به صنف انجمن روزنامه‌نگاران ارسال کردیم که این مساله را خودشان انتخاب کنند و نتیجه نهایی این درخواست را به ما بگویند.

نصیرزاده گفت: وظیفه شما خبرنگاران علاوه بر خبرنویسی اصلاح نظرات عمومی مردم در فضای مجازی است. یعنی باید خبرنگار، شایعات و نظرها و بازخوردهای اشتباهی که در افکار عمومی پیش می‌آید را بتواند اصلاح کند. برآیند من این است که بتوانیم یک دوره کلاس با توجه به همین مسائل برگزار کنیم تا بتوانیم سطح اطلاعات خبرنگاران را در این زمینه افزایش دهیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha