• دوشنبه / ۲۲ مرداد ۱۳۹۷ / ۰۶:۰۲
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 97052111324
  • خبرنگار : 71604

امروز 22 مرداد

زادروز فردریک سنگِر؛ برنده 2 نوبل شیمی

زادروز فردریک سنگِر؛ برنده 2 نوبل شیمی

"فردریک سنگر"، زیست‌شیمی‌دان انگلیسی و برنده جایزه نوبل در 13 اوت سال 1918 چشم به جهان گشود.

به گزارش ایسنا، "فردریک سنگر"(Frederick Sanger)، زیست‌شیمی‌دان برجسته‌ انگلیسی، یکی از دو دانشمندی بود که دو بار موفق به دریافت جایزه نوبل شد.

سنگر، در 13 اوت سال 1918 در یکی از روستاهای کوچک انگلستان به دنیا آمد. او تا 9 سالگی به صورت خصوصی تعلیم دید و سپس، به مدرسه "داونز" (Downs) رفت و پس از آن در سال 1936، به "کالج سنت جان" (St John's College) کمبریج وارد شد تا به تحصیل در رشته‌ علوم طبیعی بپردازد.

او در سال 1940، تحصیل در مقطع دکترا را آغاز کرد و در سال 1943 توانست مدرک دکترای خود را دریافت کند. فردریک در همان سال، وارد گروه پژوهشی "آلبرت چارلز چیبنال"(Albert Charles Chibnall)، شیمیدان متخصص در خصوص پروتئین‌ها شد و در کنار او پژوهش را آغاز کرد. چارلز چیبنال که پژوهش‌های ابتدایی در خصوص ترکیبات آمینواسیدهای انسولین گاوی را انجام داده بود، به سنگِر پیشنهاد کرد که به او در بررسی گروه‌های آمینو در پروتئین‌ها کمک کند و سنگر موفق شد نخستین موفقیت خود را با شناسایی کامل توالی آمینواسیدهای دو زنجیره‌ پلی پپتید انسولین گاوی، به دست آورد.

پس از آن، سنگر توانست روش‌هایی برای مشخص کردن ترتیب آمینواسیدها در مولکول‌های پیچیده‌ پروتئین ابداع کند و نخستین کسی بود که توالی کامل مولکول DNA را مشخص کرد. او موفق شد تمام مولکول DNA میتوکندریایی انسان را شناسایی و توالی‌یابی کند و به دو جایزه نوبل شیمی دست یابد. دستاوردهای سنگِر، جهش بزرگی در علم ژنتیک و ساختارهای مولکولی محسوب می‌شوند.

سنگِر در سال 1983، همه کارهای پژوهشی را کنار گذاشت. در سال 1992، به پاس زحمات سنگر، یک مرکز پژوهشی به نام او نام‌گذاری شد. هنگامی که از سنگر، برای دریافت نشان شوالیه و لقب "سر" دعوت شد، این دعوت را رد کرد و گفت: "نشان شوالیه و لقب سر، برای نشان دادن تفاوت است ولی من نمی‌خواهم متفاوت باشم."

دکتر فردریک سنگر در 19 نوامبر سال 2013 از دنیا رفت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha