• پنجشنبه / ۸ شهریور ۱۳۹۷ / ۰۸:۱۷
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 97060803944
  • خبرنگار : 71589

توسط محقق ایرانی دانشگاه واترلو انجام شد

ابداع حسگری برای تسهیل جراحی مفاصل و افزایش ایمنی خودروهای خودران!

ابداع حسگری برای تسهیل جراحی مفاصل و افزایش ایمنی خودروهای خودران!

دکتر حسن عسکری پژوهشگر ایرانی دانشگاه واترلو در کانادا، با استفاده از آهنرباهای ترکیبی به همراه پلیمرهایی که اثر برق مالشی ایجاد می‌کنند، حسگری ابداع کرده که دوران نقاهت جراحی‌های مفاصل و ایمنی خودروهای خودران را بهبود می‌بخشد.

به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، هنگامی که کسی دوران نقاهت پس از جراحی یک مفصل را می‌گذراند، برای پزشکان مهم است که عوامل متعددی نظیر دامنه حرکتی اندام تحت جراحی قرار گرفته را نظارت کنند.

یک حسگر جدید که نیروی خود را به طور خودکار تامین می‌کند، با انتقال داده‌های حرکتی از پانسمان یا پوشش‌های ارتوپدی از مفصل، می‌تواند دوران نقاهت بیماران را ساده‌تر از همیشه کند.

نمونه اولیه این حسگر توسط دانشمندان دانشگاه واترلوی کانادا و به رهبری "حسن عسکری" محقق ایرانی این دانشگاه طراحی شده است.

این دستگاه از یک سیلندر انعطاف‌پذیر کوچک تشکیل شده که توسط الکترومغناطیس و اثر برق مالشی(تریبوالکتریک) ساخته شده است.

هرگاه حسگر تعبیه شده روی مفصل، خم شده یا پیچ بخورد، به اندازه کافی برق تولید می‌کند تا سیگنال را به صورت بی‌سیم به یک رایانه، گوشی هوشمند یا ساعت هوشمند بفرستد. سپس این سیگنال‌ها می‌توانند برای تعیین دامنه حرکتی بیمار، همراه با سایر شاخص‌های بهبود، تحلیل شوند.

یک پزشک یا فیزیوتراپیست می‌تواند از راه دور بعد از دسترسی به این اطلاعات از طریق اینترنت، به جای اینکه از بیمار درخواست ویزیت مجدد یا مراجعه به درمانگاه برای ارزیابی وضعیت وی داشته باشد، نظر خود را در مورد وضعیت بهبودی وی اعلام می‌کند.

ممکن است این حسگرها در داخل تایرهای خودروهای خودران نصب شوند تا به وسایل نقلیه اجازه دهند به تغییر شرایط جاده واکنش نشان دهند.

حسن عسکری می‌گوید: بر اساس نیروهای اعمال شده روی حسگرها، تعامل بین جاده و لاستیک‌ها ممکن می‌شود و حسگرها می‌توانند یخ یا باران را تشخیص دهند.

وی افزود: این‌ها اطلاعات بسیار مهمی برای خودروهای خودران است.

در حال حاضر طول این حسگر حدود 6 سانتیمتر و عرض آن  1 سانتیمتر است. هرچند دانشمندان در تلاش هستند تا این فناوری را تا حد ممکن کوچک کنند.

این تحقیق اخیرا در مجله Sensors and Actuators A: Physical منتشر شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha