• شنبه / ۱۷ شهریور ۱۳۹۷ / ۱۱:۰۰
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 97061708245
  • منبع : دانشگاه اصفهان

سیم‌ها، آتش زیر خاکستر آثار عصر صفوی

سیم‌ها، آتش زیر خاکستر آثار عصر صفوی

ایسنا/اصفهان گاهی شعله‌ها به عمد و گاهی از اتصالی زبانه می‌کشند، شعله‌های آتش یک روز کاخ سرهنگ‌آباد را نابود می‌کنند و روز دیگر به جان مسجد جامع ساری می‌افتند، یک روز هزاران کیلومتر آن طرف‌تر موزه‌ای در برزیل را طعمه می‌کنند و از تاریخ چیزی باقی نمی‌گذارند.

به گزارش خبرنگار ایسنا، شکوه دیار کاخ‌های بی بدیل و مناره‌های بلند و پل‌های پرآوازه به عصر صفوی باز می‌گردد عصری که چوب در سازه‌های آن به عنوان یکی از مصالح اصلی مطرح بوده است و قطعا آتش یکی از بلایای آنها خواهد بود، سوختن کاخ سرهنگ آباد هرچند که در زمره آثار ثبت ملی نبود، اما هشداری بزرگ برای سازه‌های آن عصر به حساب می‌آید. چراکه آتش بی رحمانه یک تاریخ را خاموش می‌کند.

فریدون الهیاری مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان معتقد است در بناهای تاریخی در گذشته به موضوع حریق توجه جدی نشده و از نظر این موضوع ایمن سازی نیز به درستی صورت نگرفته است.

او چهلستون، عالی‌قاپو و میدان نقش جهان را از آثار تاریخی شاخصی می‌داند که باید موضوع حریق در آنها جدی گرفته شود به همین خاطر میراث فرهنگی چند سالی است که مطالعات خود را بر روی موضوع چگونگی اطفاء حریق در این آثار آغاز کرده و در حال طی مراحل مشاوره است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان اصلاح سیستم برقی چهلستون را از اولین اقداماتی عنوان می‌کند که در این راستا نهایی و تاحدودی اجرایی شده است. سیم‌کشی ضدحریق، ایمن سازی اتصالات برقی و همچنین ایمن سازی بنا از حریق نمونه‌کارهایی است که الهیاری برای چهلستون مثال می‌زند.

او بر این باور است که 22 هزار اثر تاریخی موجود در اصفهان نیازمند راه‌های متفاوتی از اطفا حریق هستند و گاهی تعدادی از آنها مالک خصوصی دارند و این مالک است که باید برای این موضوع اقدام کند، اما آثار ویژه و فاخری چون چهلستون، عالی قاپو و میدان نقش جهان در اولویت میراث فرهنگی قرار دارند.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان نبود توجه جدی به موضوع حریق در آثار تاریخی را یک ضعف در گذشته می‌داند. چراکه آتش سوزی و تهدیداتی این چنینی در عالی قاپو و چهلستون وجود داشته، اما متاسفانه کسی به آن توجه نکرده است و سعی داریم که به این موضوع توجه کنیم و اصلاح سیستم های برق، اتصالات برقی و ... را به صورت ضدحریق در بیاوریم.

الهیاری در خصوص وضعیت کابل‌کشی سیم‌های برق در بازار میدان نقش جهان از همه ارگان‌های نظارتی خواست که به این موضوع ورود کرده و موضوع وضعیت این سیم‌کشی ها را حل کنند چراکه او معتقد است میراث فرهنگی و یگان حفاظت مدام در خصوص کنترل این موضوع وارد عمل شده و هشدار می دهد و بحث روشنایی را در درون میدان نیز بهبود بخشید، اما در بازار باید همه ارگان‌های ذی نفع حاضر شوند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha