• چهارشنبه / ۴ مهر ۱۳۹۷ / ۱۱:۵۲
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 97070402418
  • خبرنگار : 71496

اردنی‌ها پروژه انتقال گاز اسرائیل به کشورشان را متوقف کردند

اردنی‌ها پروژه انتقال گاز اسرائیل به کشورشان را متوقف کردند

اردنی‌های ساکن استان اربد در راستای مخالفت با عادی سازی روابط با اسرائیل و خرید گاز از این رژیم، مانع اجرای پروژه خط لوله انتقال گاز اسرائیل به خاک کشورشان شدند.

به گزارش ایسنا، به نقل از سایت المصروای، ساکنان استان اربد واقع در شمال اردن با اعتراض به توافقنامه فروش گاز اسرائیل به اردن و عبور لوله‌های انتقال گاز از این مناطق، مانع اجرای این پروژه در منطقه خود شدند.

اردن در سپتامبر ۲۰۱۶ توافقنامه‌ خرید گاز از اسرائیل را امضا کرد که به موجب این توافقنامه، اردن به مدت ۱۵ سال و به ارزش حدود ۱۵ میلیارد دلار از اسرائیل گاز وارد خواهد کرد.

یاسر القرعان، یکی از ساکنان الطیبه و فعال مخالف مساله عادی‌سازی روابط با اسرائیل گفت: به خودروهای آنها اجازه عبور از مناطق‌مان داده نشد و ما مسیر را با لاستیک‌های خودرو بدون هیچگونه اقدام خشونت‌آمیزی مسدود کردیم.

القرعان افزود: تعدادی زمین اجاره‌ای وجود دارند که خودروها از آنها عبور می‌کنند، مالکیت این زمین‌ها متعلق به شهروندان اردنی است که مخالف مساله عادی‌سازی و هرگونه توافقی با دشمن صهیونیستی هستند.

وی در ادامه از فرماندهان دستگاه‌های امنیتی و مسئولان استانی نام برد که برای ازسرگیری کار در این پروژه تلاش کردند اما بی‌فایده بود.

یک منبع امنیتی نیز گفت: کار در پروژه انتقال گاز از امروز(چهارشنبه) از سر گرفته می‌شود.

شرکت "نوبل انرژی" دارنده حق امتیاز بهره‌برداری از میدان گازی لیفتان اسرائیل در سواحل فلسطین مدعی است قراردادی 15 ساله واردات گاز از اسرائیل در مقایسه با خرید گاز از بازارهای جهانی سالانه 300 میلیون دلار صرفه‌جویی برای اردن خواهد داشت.

اما مخالفان این طرح تاکید دارند، انگیزه‌های امضای این توافقنامه صرفا سیاسی است به ویژه که گزینه‌های دیگری برای تامین انرژی وجود دارند.

همزمان اردنی‌ها به فعالیت‌های خود برای بازپس‌گیری اراضی که دولتشان در توافق صلح با اسرائیل در سال 1994 حق تصرف و بهره‌برداری از آنها را به مدت 25 سال به این رژیم اعطا کرد، ادامه می‌دهند.

دولت اردن از صحبت درباره سرنوشت دو منطقه الباقوره و الغمر در نوار مرزی خودداری می‌کند و هیچگونه اظهارنظری در این زمینه از سوی مسئولان امان مطرح نشده است، تنها عمر الرزاز، نخست وزیر اردن ژوئیه گذشته در برابر نمایندگان تاکید کرد، تصمیمی که اتخاذ خواهد شد، مطابق منافع عالی ملی خواهد بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha