به گزارش ایسنا- معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان سیستان وبلوچستان در این نشست بااشاره به مشکلات عدیده ناشی از خشکسالی حاکم بر منطقه گفت: باتوجه به خشکسالی در حال حاضر سهم منطقه سیستان از کل تولیدات بخش کشاورزی استان با کاهش بیش از ۵۰ درصدی مواجه شده است.
علیرضا دهمرده افزود: ۴۰ تا۵۰ درصد کل تولیدات بخش کشاورزی در سیستان تولید میشده که این رقم به کمتر از ۲۲درصد کاهش یافته است .
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان، هدف از این نشست را تبیین الگوی کشت که بهرهبرداران را به سوی تولید اقتصادی و مطابق با فرهنگ مردم راهبری کند، بیان کرد.
دهمرده در این نشست خواستار اجرای الگوی کشت بصورت پایلوت در سال اول شد تا بهره برداران منطقه با الگو گرفتن از نتایج حاصله طرح پایلوت نسبت به کشت و کار خود برنامه ریزی کنند.
دکتر بنی عامری مجری توسعه طرح گلخانه های کشور نیز با ارائه طرح پیشنهادی الگوی کشت متناسب با ساختار منطقه گفت: با توجه به اهمیت چگونگی مصرف بهینه آب، ایجاد اشتغال پایدار و اقتصادی در تبیین الگوی کشت مد نظر است.
مجری طرح توسعه گلخانهها کشور افزود: با توجه به تبخیر بالای آب، بادهای شدید و گرد و غبار و همچنین بافت سنتی کشاورزی و وضعیت اقتصادی کشاورزان سیستان توسعه گلخانه های کوچک مقیاس را اساس کار خود قرار داده ایم.
نبی عامری خاطرنشان کرد: در کنار ایجاد گلخانه های کوچک مقیاس که میتوان در آن به انواع تولیدات زراعی، باغی، دامی و شیلاتی اقدام کرد، میبایست کشت محصولات پوششی، پشتیبان و باد شکن نیز پیش بینی شود.
وی گفت: الگوی کشت مبتنی بر کشاورزی قراردادی تضمین کننده کشاورزی اقتصادی است و دغدغه کشاورزان ناشی از فروش محصولات تولیدی خود را به حداقل خواهد رساند.
وی خواستار تکمیل و حمایت از زنجیره ارزش در تأمین نهاده ها، مدیریت تولید و عرضه محصولات بخش کشاورزی در منطقه شد.
برای احیای کشاورزی منطقه طرح بزرگ انتقال آب با لوله به ۴۶هزار هکتار ازاراضی دشت سیستان با بیش از ۷۰ درصد پیشرفت در حال اجراست و نتایج این نشست ها در قالب یک سند الگوی کشت منطقه سیستان از سوی وزارت جهادکشاورزی ابلاغ خواهد شد.
انتهای پیام
نظرات