به گزارش ایسنا، به نقل از سایت العهد، الون بن دیوید، تحلیلگر اسرائیلی مسایل نظامی در مقالهای در روزنامه عبریزبان معاریو نوشت، هر چیزی که پس از این مطرح شود، سوالهایی را درباره شیوه فکری و رفتاری ارتش ایجاد میکند، آیا این تعلیق و عدم تمایل به تنش با تمامی هزینهای که دارد، جایگزین ابتکار عمل و رویکرد هجومی میشود؟
بن دیوید مدعی شد، میتوان به راههای ابداعی بسیاری برای حل مشکل تونلها به صورت مخفیانه و با شیوههایی که حزب الله را به لرزه بیندازد، فکر کرد، از جمله بمبگذاری در ورودیهای تونلها در طرف لبنان و حتی تهدید "نرم" لبنان نسبت به اینکه اگر ارتش خود را در ورودیهای تونلها مستقر نکند، آنها را تخریب خواهد کرد.
وی باز هم مدعی شد، اسرائیل قدرتمند است و میتواند با قدرت خود به طرف دیگر هم آسیب بزند اما ارتش اسرائیل به جای این عملکردی نمونه و بسیار پر سر و صدا را انتخاب کرد.
بن دیوید در ادامه نوشت، سخنگویان نظامی ارتش اسرائیل با استفاده از آگاهی بخشی به طرف لبنانی برای آرام کردن حزب الله تلاش کردند، آنها توضیح دادند که اسرائیل تنها در اراضی خود فعالیت خواهد کرد و قصدی برای تعطیلی تونلها در خاک لبنان ندارند.
به گفته بن دیوید، فهم منظور از این گفتهها دشوار است، حزب الله تونلها را تا خانههای اسرائیلیها حفر میکند و ما همچنان حاکمیت لبنان را مقدس میدانیم؟
بن دیوید گفت که این سوال را به تعدادی از افسران عالی رتبه مطرح کرده و جواب آنها این بوده است، هر اقدامی در طرف دیگر هرگز بدون پاسخ حزب الله نخواهد ماند و به یک جنگ منجر خواهد شد.
سایت شبکه هفت تلویزیون رژیم صهیونیستی به نقل از آموس یدلین، رئیس مرکز پژوهشهای امنیت ملی این رژیم گزارش داد، بازدارندگی متقابلی میان اسرائیل و حزبالله وجود دارد و پس از آنکه در هفته گذشته اسرائیل بارها مدعی کشف یک تونل حزبالله شد، اراضی اشغالی فلسطین نقض شدند اما یدلین معتقد است که این جشنی بزرگ و زودهنگام است.
یدلین افزود، چرا تنها این تونل در طرف کوه الجلید تحت کنترل اسرائیل است، آسیبی که به امنیت رژیم صهیونیستی وارد میشود از طرف اعضای کابینه امنیتی است که نمیتوانند دهانهای خود را بسته نگه دارند.
وی با ابراز تعجب از جنجال بزرگی که به دلیل اتفاقات هفته گذشته در مرزهای شمالی اراضی اشغالی به وجود آمد، گفت: عملیات سپر شمال اهمیت دارد اما نباید آن را بیشتر از آنچه هست، بزرگ کرد.
یدلین در ادامه تاکید کرد که این تونلها برگ برنده حزب الله نیستند بلکه برگ برنده حزبالله قدرت آتشبارهای آن است.
رئیس مرکز پژوهشهای امنیت ملی رژیم صهیونیستی افزود: نخست وزیر بحث استراتژیک بسیار مهمی را مطرح کرد: آیا کارگاههای موشکسازی حزب الله دلیلی برای آغاز جنگ هستند؟ اما ما اشتیاقی به جنگ نداریم.
به گفته این مسؤول مرکز پژوهشی اسرائیل، از ۱۲ سال پیش و در پی نتایج جنگ دوم لبنان که از نظر نظامی جنگ موفقی نبود اما از بعد تاریخی طولانیترین دوره صلح را به همراه داشت، آرامش کاملی بر مرزهای شمالی ما با لبنان برقرار بوده است، بازی بسیار حساسی وجود دارد، دو طرف نمیخواهند جنگی آغاز شود اما خطوط قرمزی دارند، حالا خط قرمز حزب الله چیست، فکر میکنم حمله به منطقه بیروت خط قرمز حزب الله است.
وی در پایان نیز گفت: جنگ گزینه آخر است، حزب الله تهدیدی استراتژیک برای اسرائیل است، در حال حاضر نمیدانم به نفع چه کسی است که اقدام کند زیرا ما نیز قدرت خود را تقویت کردیم، اقدام به آغاز جنگ با حزب الله به نفع اسرائیل نیست.
انتهای پیام
نظرات