به گزارش ایسنا، تقاضای کلی بر اساس تن-کیلومتر بار (CTK)، در مقایسه با ماه مه ۲۰۲۴، به میزان ۲.۲ درصد افزایش یافت و فعالیت بینالمللی سه درصد رشد کرد. ظرفیت موجود که بر اساس تن-کیلومتر بار موجود (ACTK) اندازهگیری میشود، نیز شاهد افزایش دو درصدی در سطح جهان و ۲.۶ درصدی برای فعالیت بینالمللی بود.
ویلی والش، مدیرکل یاتا گفت: تقاضای جهانی حمل بار هوایی در ماه مه ۲.۲ درصد رشد ثبت کرد که دلگرمکننده است و کاهش ۱۰.۷ درصدی ترافیک در مسیر تجاری آسیا به آمریکای شمالی، تاثیر کاهشی تغییر سیاستهای تجاری آمریکا را نشان میدهد.
وی افزود: حتی با پیشرفت این سیاستها، میتوانیم شاهد انعطافپذیری آزمایش شده بخش حمل بار هوایی باشیم که به شرکتهای حمل و نقل کمک میکند تا نیازهای زنجیره تامین را برای انعطافپذیری در نظر بگیرند، تحویلها را تغییر مسیر دهند یا تسریع کنند.
یاتا به عوامل متعددی که محیط بازار را شکل میدهند نیز اشاره کرد:
• تولید صنعتی جهان در آوریل ۲۰۲۵ نسبت به سال گذشته، ۲.۶ درصد افزایش یافت، در حالی که حجم محمولههای هوایی ۶.۸ درصد صعود کرد و از رشد ۳.۸ درصدی تجارت جهانی کالا پیشی گرفت.
• قیمت سوخت جت در ماه مه ۲۰۲۵، به میزان ۱۸.۸ درصد، کمتر از سال قبل و ۴.۳ درصد، کمتر از آوریل بود.
• تولید جهانی نزولی شد و شاخص مدیران خرید (PMI) به ۴۹.۱ واحد کاهش یافت و سفارشهای صادراتی جدید در محدوده منفی ۴۸ واحد باقی ماند.
روندهای منطقهای عملکرد متفاوتی را نشان میدهند
شرکتهای هواپیمایی آسیا و اقیانوسیه با افزایش ۸.۳ درصدی تقاضا نسبت به سال گذشته روبرو شدند که با افزایش ۵.۷ درصدی ظرفیت پشتیبانی میشود، اما شرکتهای آمریکای شمالی، شاهد کاهش ۵.۸ درصدی تقاضا بودند که بدترین میزان در میان تمامی مناطق و در کنار کاهش ۳.۲ درصدی ظرفیت بودند.
در میان سایر بازارهای منطقهای، اروپا شاهد افزایش ۱.۶ درصدی تقاضا، افزایش ۱.۵ درصدی ظرفیت؛ خاورمیانه: افزایش ۳.۶ درصدی تقاضا، افزایش ۴.۲ درصدی ظرفیت؛ آمریکای لاتین: افزایش ۳.۱ درصدی تقاضا، افزایش ۳.۵ درصدی ظرفیت و آفریقا: کاهش ۲.۱ درصدی تقاضا، افزایش ۲.۷ درصدی ظرفیت بودند.
سایت بیزنس نیوز گزارش کرد، پویایی شرکتهای هواپیمایی تجاری همچنان در حال گسترش است و با وجود کاهش پیشبینی شده حجم تجارت آسیا-آمریکای شمالی،، سایر شرکتهای هواپیمایی با بازسازی جریانهای بار، عملکردی قویتر از حد انتظار را تجربه کردند.
انتهای پیام
نظرات