• سه‌شنبه / ۲۰ فروردین ۱۳۹۸ / ۱۲:۵۱
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 98012007457
  • خبرنگار : 71628

یک پایگاه خبری آمریکایی گزارش داد

اقدام تحت تاثیر مواضع بولتون و پمپئو علیه سپاه، پر از پیامدهای بالقوه خطرناک برای آمریکاست

اقدام تحت تاثیر مواضع بولتون و پمپئو علیه سپاه، پر از پیامدهای بالقوه خطرناک برای آمریکاست

تحلیل منتشر شده از پایگاه خبری آمریکایی لوبلاگ اقدام اخیر آمریکا برای قرار دادن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران در لیست گروه‌های تروریستی خود را نتیجه مواضع افراطی جان بولتون و مایک پمپئو به شمار آورده و دونالد ترامپ را فردی تحت کنترل سیاست‌های این مقامات آمریکایی می‌داند.

به گزارش ایسنا، این تحلیل که نوشته دنیل آر.دی‌پتریس، میانه‌رو و ستون نویس بخش سیاست خارجی مجله واشنگتن اگزمینر و همچنین ریچارد سوکولسکی، از مقامات اسبق وزارت امور خارجه آمریکا در شش دولت این کشور مطرح می‌کند: تصمیم دولت ترامپ برای اعلام کردن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران به عنوان یک سازمان تروریستی خارجی نشانه گام پر مخاطره دیگری در کمپین بی‌رحمانه مایک پمپئو، وزیر امورخارجه و جان بولتون، مشاور امنیت ملی آمریکا است که آن را برای تحریک برپایی درگیری نظامی میان ایران و آمریکا و برای "سرنگونی حکومت در تهران"، پیش می‌برند. موفقیت‌آمیز بودن آن‌ها به این بستگی دارد که بتوانند رئیس جمهور سردرگم، بی‌اطلاع، بی فکر و غیر معقول را تحریک کنند تا برخلاف تمایل خود مبنی بر خودداری از کمپین تغییر حکومت دیگری در منطقه که منجر به کشاندن آمریکا به ورطه یک درگیری آشفته و بی‌پایان شود، عمل کند. آن‌ها تا کنون موفق بوده‌اند تا رئیس‌جمهور را به ساز خود برقصانند اما آیا دوباره قادر خواهند بود بر سر مسئله‌ای خطرناک‌تر برای کشور این کار را انجام دهند؟

این تحلیل لوبلاگ در ادامه مطرح کرد که تروریستی اعلام کردن سپاه پاسداران تصمیمی سیاسی و نمادین بدون هیچ مزیتی و پر از پیامدهای بالقوه خطرناک برای منافع آمریکا در خاورمیانه است. این مسئله باعث می‌شود تا آمریکا در میان حامیان سیاسی‌اش چهره‌ای جدی به نظر برسد اما آسیب‌های اقتصادی بیشتری را به ایران وارد نمی‌کند و یا موجب افزایش دامنه نفوذ تحریم‌های سختی که تا کنون برای مردم ایران سختی‌های زیادی به بار آورده است نمی‌شود. پیش از این نیز امکان آن فراهم بود تا افراد و شرکت‌های خارجی که با سپاه پاسداران و یا مؤسسه‌های بازرگانی مربوط به آن، تحت مالکیت آن و اداره‌شونده توسط آن تجارت می‌کنند، از سیستم مالی آمریکا کنار گذاشته شوند، اموالشان بلوکه شود یا مورد شکایت پیگرد قانونی قرار گیرند.

لوبلاگ در ادامه درباره واکنش ایران به چنین اقدامی نوشت: بسیاری از اعضای مجلس در ایران خواستار مقابله به مثل حکومت ایران هستند. پیش‌بینی این که ایران چگونه و چه زمانی تلافی خواهد کرد سخت است اما تهران در سوریه، عراق، یمن، افغانستان و خلیج فارس، گزینه‌های زیادی دارد. هزاران سرباز آمریکایی در منطقه، به ویژه در عراق و سوریه یعنی جایی که در نزدیکی شبه‌نظامیان سازمان یافته ایرانی یا پرسنل سپاه پاسداران، عملیات انجام می‌دهند، اگر تهران تصمیم بگیرد به شکل نظامی به این اعلان واکنش دهد، از فاصله‌ای بسیار نزدیک مورد هدف قرار می‌گیرند. اگر این اتفاق بیفتد، آمریکا مجبور خواهد بود واکنش نشان دهد. به کنترل درآوردن این چرخه تلافی سخت خواهد بود چراکه این دو کشور هیچ راه ارتباطی دیپلماتیک و نظامی فعال ندارند تا مانع از گسترش دامنه یک رویداد محلی تا حد یک درگیری نظامی جدی شود. پنتاگون و جامعه اطلاعاتی آمریکا بر این خطرات اشراف دارند و از این جهت با این اقدام (تروریستی اعلام کردن سپاه پاسداران) مخالف بودند. مقامات نظامی آمریکا نیز درباره به خطر انداختن افراد بیشتری از نظامیان آمریکا و جرقه زدن یک درگیری با ایران که موجب تضعیف کمپین ضد داعش در عراق و سوریه و همچنین روابط دیپلماتیک واشنگتن در منطقه می‌شود، ابراز نگرانی می‌کنند.

لوبلاگ در ادامه در این تحلیل مطرح کرد: تحریم‌های بیشتر مانند موارد قبلی باعث نخواهند شد تا تهران در برابر امر دیکتاتوری آمریکا سر فرود آورد. در واقع تحریم‌های اقتصادی بیشتر با متقاعد کردن مقامات ایرانی به این که واشنگتن هیچ‌گاه به چیزی کمتر از تسلیم بی‌قید و شرط و کامل تهران راضی نخواهد شد، تأثیر معکوس خواهند داشت. عجیب نیست که مقامات ایرانی چنین احساسی داشته باشند؛ کدام حکومت است که مذاکره با طرف دیگری را در نظر بگیرد که تمایلی به مصالحه ندارد؟

همچنین تحلیل لوبلاگ اشاره می‌کند که این اقدام آمریکا بر روابط عراق و آمریکا تأثیر منفی می‌گذارد و همچنین موقعیت عادل عبد المهدی را پیچیده می‌کند که سعی دارد میان تهران و واشنگتن تعادل ایجاد کند و از آن‌جا که بغداد متکی به شبه‌نظامیان شیعه تحت حمایت ایران برای حفظ امنیت و فرو نشاندن تهدید داعش است، ممکن است با بروز درگیری میان این دو نیروی نظامی (آمریکا و ایران) مجبور به جانبداری میان یکی از آن دو شود.

تحلیل این پایگاه خبری  آمریکایی این اقدام دونالد ترامپ را حاصل تلاش مایک پمپئو و جان بولتون می‌داند که هر دو با سیاست‌های افراطی خود همواره حتی پیش از انتصاب به مقام‌های خود در دولت کنونی آمریکا، از حامیان خروج از برجام بودند. آنها همچنین بر تصمیم ترامپ مبنی بر خروج کامل نظامیان آمریکا از سوریه تأثیر گذاشتند و پس از آن آمریکا مدعی شد که تا زمان خروج تمام نیروهای ایرانی از سوریه در آن‌جا می‌ماند. نیت پمپئو و بولتون برای اقدامات خود علیه ایران آشکار است؛ آن‌ها می‌خواهند ایران را تحریک کنند تا از برجام خارج شود، برنامه هسته‌ای خود را از سر بگیرد، راهبرد منطقه‌ای خود را گسترش دهد و از این طریق بهانه‌ای به دست آمریکا و شرکای آن در منطقه بدهد تا علیه آن اقدام نظامی کنند.

به گزارش ایسنا، آمریکا در راستای سیاست‌های ایران‌هراسانه خود روز گذشته نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران را در فهرست گروه‌های تروریستی قرار داد. این نخستین باری است که نام یکی از واحدهای نظامی کشوری در لیست گروه‌های تروریستی قرار می‌گیرد.

شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران ضمن محکومیت شدید اقدام غیرقانونی و خطرناک رژیم ایالات متحده آمریکا در قرار دادن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست «سازمان‌های تروریستی خارجی» در اقدام متقابل در برابر اقدام غیرقانونی و نابخردانه امروز آمریکا اعلام کرد که رژیم ایالات متحده آمریکا را «دولت حامی تروریزم» و «فرماندهی مرکزی آمریکا موسوم به سنتکام» و تمامی نیروهای وابسته به آن را «گروه تروریستی» می‌داند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha