به گزارش ایسنا، اسحاق جهانگیری صبح امروز در جشنواره ملی زن و علم در دانشگاه تهران با بیان اینکه امیدوارم زنان عالم و دانشمند مسیر رو به پیشرفت و توسعه کشور را ادامه دهند، اظهار کرد: خوشحالم شادروان پروفسور میرزاخانی توجه همه دستگاه های اجرایی و نهادهای علمی را به موضوع علم جلب کرد. او افقهای جدیدی در دانش ریاضیات ایجاد کرد. انتظار است او بیشتر مورد توجه باشد و دستگاههای اجرایی مسیری را که ادامه داده اند، با جدیت دنبال کنند.
وی ادامه داد: یک جوان نخبه ایرانی می تواند در سطح بین المللی بدرخشد و ایران را سربلند کند. ما دانشمندان زیادی در سطح جهان داریم، اینها قهرمانان ملی و سرمایه های علمی کشور هستند. با اتکا به این سرمایه ها می توانیم انگیزه ها و سرمایههای اجتماعی خود را افزایش دهیم و رویکردها و سیاست های اجرایی را اصلاح کنیم.
معاون اول رئیس جمهور همچنین با بیان اینکه دولت شنیده بود که شادروان میرزاخانی اصرار داشت فرزندش تابعیت ایرانی داشته باشد، افزود: بنابراین دولت قانون قدیمی تابعیت که فرزند از پدر تابعیت می گرفت را تغییر داد و لایحهای به مجلس فرستاد تا فرزند بتواند از مادر هم تابعیت بگیرد، این لایحه در مجلس است.
وی با بیان اینکه باید بتوانیم کشور را از شرایط دشوار پیش رو عبور دهیم، گفت: این کار با کمک سرمایههای علمی کشور انجام پذیر است. باید امید را در کشور افزایش دهیم، نخبگان کشور و اساتید دانشگاه باید افقهای جدیدی پیش روی جامعه باز کنند.
معاون اول رئیسجمهور در ادامه با اشاره به وقوع سیل در ۲۴ استان کشور در اوایل سال جاری، خاطرنشان کرد: کشور به این بارندگیها به شدت نیاز داشت. یکی از دغدغههای ما تأمین آب شرب شهرها و روستاها در سال ۹۸ بود. حتی شهرهایی مثل شیراز، اصفهان، مشهد و حتی تهران مشکل آب داشتند. این بارندگیها نعمت بزرگی برای کشور بود اما حدود ۴۰ هزار میلیارد تومان هم به زندگی مردم و زیرساختهای کشور آسیب وارد شد. البته این سیل جلوههای بسیار زیبایی را نشان داد و ملت ایران یک بار دیگر نشان دادند یک ملت هستند و ظرفیتهای جدیدی از خود نشان دادند و از دل این سختیها فرصتها و ظرفیتهایی ایجاد شد. کار زنان نخبه و دانشگاهیان این است که فرصتهای بزرگ را از دل جامعه شناسایی کرده و در مسیر قاعدهمند برای توسعه کشور قرار دهد.
وی تاکید کرد: ما به زبان و فهم مشترک برای حل مسائل کشور نیاز داریم. ما به امید، تابآوری، همبستگی، تحرک و تفاهم نیاز داریم و وقت آن است که سرمایههای علمی کشور به صحنه بیایند. وقتی سرمایههای علمی به میدان بیایند کارآمدی افزایش مییابد، جفاست که به اساتید دانشگاهها و نهادهای علمی در کشور کم توجهی یا بی توجهی کنیم. آینده ایران در گرو توسعه علمی است.
جهانگیری خاطرنشان کرد: زنان به عنوان بخش مهمی از جامعه در پیشرفت همه جانبه کشور باید سهم و جایگاه شایسته خود را داشته باشند. بر اساس برنامه ششم توسعه باید حداقل ۳۰ درصد از مدیریت کشور در اختیار زنان باشد. در حال حاضر حدود ۴۷ درصد از دانشجویان کشور دختر بوده و ۲۷ درصد از اعضای هیأت علمی دانشگاهها را زنان تشکیل میدهند. این یعنی وقتی که فرصت رقابت ایجاد شده است زنان جایگاه شایسته خود را به دست آوردهاند، اما وقتی زمینه رقابت نبوده است زنان نتوانستند جایگاه خود را به دست آورند.
انتهای پیام
نظرات