• دوشنبه / ۱۳ خرداد ۱۳۹۸ / ۱۶:۱۴
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 98031306056
  • منبع : نمایندگی چهارمحال و بختیاری

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی چهارمحال و بختیاری:

‌یک‌سوم جمعیت بالای ۳۰ سال کشور فشارخون دارند

‌یک‌سوم جمعیت بالای ۳۰ سال کشور فشارخون دارند

ایسنا/چهارمحال و بختیاری سرپرست دانشگاه علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی چهارمحال و بختیاری گفت: حدود یک‌سوم جمعیت بالای ۳۰ سال کشور مبتلا به فشارخون بوده و نیمی از این جمعیت از بیماری خود اطلاع ندارند.

به گزارش ایسنا، مجید شیرانی ۱۳ خردادماه در نشست خبری با اصحاب رسانه و مطبوعات استان، با اشاره به آغاز طرح «بسیج ملی کنترل فشارخون» در کشور، اظهار کرد: فشارخون دارای چندین ویژگی منحصر بفرد است که موجب شده مسئولان و متولیان امر در حوزه سلامت یک گام مثبت در عرصه ارتقا سلامت افراد بردارند.
وی با اشاره به اینکه فشارخون یکی از بیماری‌های مزمن است، تصریح کرد: یکی از خصوصیات فشارخون بالا، بی علامت بودن آن است که مشاهده علائمی همچون سردرد، سرگیجه، تهوع و استفراغ و … از علائم نادر آن محسوب شده و این علائم در بحران‌های فشار خون ایجاد می‌شوند.

شیرانی گفت: فشارخون خفیف و متوسط به دلیل مزمن بودن، هیچ‌گونه علامتی ندارد و در بلندمدت عوارضی همچون بیماری قلبی، عروقی متعدد برای فرد ایجاد می‌کند که در دنیا شایع‌ترین علت مرگ و میر زودرس، فشار خون است، به همین دلیل قاتل خاموش نامیده می‌شود.
وی بیان کرد: در بیماری‌های مزمن غیر واگیر هدف، مدیریت بیماری‌ها است، در صورتی که بیماری فشارخون را می‌توان با تشخیص ساده با کمترین هزینه درمان کرد.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: در مراحل ابتدایی، فشارخون با اصلاح سبک زندگی و تغذیه مناسب ممکن است کنترل شود و بایستی در مراحل زودرس، این بیماری کشف و مدیریت درمان انجام شود تا عارضه‌ای برای فرد ایجاد نکند.
وی افزود: حدود یک‌سوم افراد بالای ۳۰ سال مبتلا به فشارخون بوده و نیمی از این جمعیت از بیماری خود اطلاع ندارند، این کمپین برای کشف و شناسایی موارد جدید است تا افرادی که دارای این بیماری هستند کنترل مؤثر برای مقابله با این بیماری در آن‌ها صورت گیرد.
شیرانی بیان کرد: ۹۰ تا ۹۵ درصد فشارخون بالا اولیه و تنها پنج تا ۱۰ درصد فشارخون بالا ثانویه است.
وی با اشاره به اینکه در کشور یکی از عوامل مرگ و میر حوادث غیرمترقبه همچون حوادث ترافیکی و جاده‌ای است، تصریح کرد: این عامل شایع‌ترین علل در سنین کمتر از ۵۰ سال یعنی قشر جوان جامعه است که این امر نیازمند فرهنگ‌سازی و همکاری بین بخشی گسترده است.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی چهارمحال و بختیاری گفت: انتظار می‌رود اصحاب رسانه به عنوان یک وظیفه ملی، در این شرایط ویژه با تلاش تمامی افراد، این کمپین را با هزینه کم پیش برد.

در ادامه معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی چهارمحال و بختیاری سید راشد جزایری با اشاره به اینکه از سال ۲۰۱۶ حدوداً یک‌سوم جمعیت ایران مبتلا به فشارخون بودند، اظهار کرد: دلایل راه‌اندازی کمپین «بسیج ملی کنترل فشارخون» این است که بالغ بر ۱۵ میلیون نفر در کشور دارای فشارخون هستند.
وی با اشاره به اینکه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با هدف شناسایی و کنترل فشارخون بالا اقدام به این بسیج کرده است، گفت: در چهارمحال و بختیاری بیش از ۴۰ دستگاه برای این بسیج اعلام آمادگی کرده و به این کمپین پیوسته‌اند.
جزایری بیان کرد: ارزیابی، شناسایی، مراقبت و درمان از فرایندهای بسیج ملی کنترل فشارخون است و هدف شناسایی، گردآوری اطلاعات، پردازش اطلاعات و در نهایت تحلیل اطلاعات و داده‌ها است.
وی اندازه‌گیری فشارخون افراد ۳۰ سال به بالا حداقل به میزان ۵۰ درصد در کشور و عملیاتی شدن آن در استان بیش از ۹۰ درصد، شناسایی افراد با احتمال فشار خون بالا، افزایش آگاهی در خصوص عوامل اصلی فشارخون بالا در افراد بالای ۳۰ سال را از اهداف اختصاصی این طرح برشمرد.
جزایری بیان کرد: افزایش آشنایی افراد بالای ۳۰ سال از پیامدهای اصلی فشارخون، افزایش آگاهی افراد از میزان فشارخون طبیعی خود، اندازه‌گیری فشارخون زنان باردار مخصوص زنان باردار کمتر از ۳۰ سال، اندازه‌گیری فشارخون افراد بالای ۳۰ سال برای بیماران مبتلا به بیماری کلیوی، سکته قلبی، سکته مغزی و دیابت از دیگر اهداف اختصاصی بسیج ملی کنترل فشارخون است.
وی اضافه کرد: ارزیابی بسیج ملی کنترل فشارخون در بستر شبکه‌های بهداشت و درمان، در بیمارستان‌ها، کلینیک‌ها و داروخانه‌های تحت نظر دانشگاه علوم پزشکی، بیمارستان‌ها و درمانگاه‌های سایر سازمان‌ها، در ایستگاه‌های ثابت، موقت و سیار، در محل‌های کار و کارگری و ادارات دولتی و خصوصی توسط تیم‌های سیار صورت می‌گیرد.
رئیس مرکز بهداشت استان بیان کرد: وزارتخانه بهداشت با توجه به جمعیت استان ۱۵۵ ایستگاه ثابت و موقت را برای این کار پیش‌بینی کرده که از ۱۸ خردادماه پایگاه‌ها دایر می‌شود و در حال حاضر ایستگاه‌ها در بستر شبکه‌های بهداشت و درمان و مراکز دولتی دانشگاه فعال است.
وی گفت: طبق برآوردها از جمعیت ۴۸۲ هزار و ۴۴۷ نفری بالای ۳۰ سال سن استان، بایستی حدوداً ۱۳۲ هزار نفر بیمار مبتلا به فشارخون شناسایی شود، در حال حاضر ۵۰ هزار نفر به سامانه مربوطه مراجعه و به ثبت رسیده است که از این تعداد ۶۷۰ نفر از آن‌ها دارای فشارخون خون بالا بودند.
جزایری اظهار کرد: با توجه به بافت روستایی شهرستان اردل بیشترین مراجعه از طریق خانه‌ها و مراکز بهداشتی با ۳۶.۵ درصد مربوط به این شهرستان و کمترین با ۹.۵ درصد مربوط به شهرکرد بوده است.
وی با بیان اینکه توجه عمده این طرح به شهرهای بالای ۲۰ هزار نفر جمعیت است، تصریح کرد: تاکید وزارتخانه بر حاشیه شهرها است که باید مردم حاشیه شهرها را به سمت مراکز و پایگاه‌ها ترغیب کرد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی استان گفت: تا روز گذشته ۶۳ ایستگاه استان به کمپین فشارخون پیوستند.
وی خاطرنشان کرد: بالغ بر ۵۲۵ واحد دانشگاهی و ۵۵ ایستگاه ارزیابی ثابت، موقت طرح «بسیج ملی فشار خون» را در استان انجام می‌دهند که از ۵۵ ایستگاه، ۲۰ ایستگاه در مرکز استان است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha