به گزارش ایسنا، نظام الدین زاهدی، سفیر جمهوری تاجیکستان در تهران طی نشست خبری در خصوص برگزاری پنجمین همایش سران کشورهای عضو کنفرانس تعامل و اعتماد سازی در آسیا در شهر دوشنبه اظهار کرد: مقام یا نهاد عالی تصمیم گیرنده (CICA) ، همایش سران کشورهای این سازمان به شمار میرود که هر ۴ سال یک بار در کشور ریاست کننده برگزار میشود و تاکنون هم ۴ همایش سران کشورهای (CICA) در سالهای ۲۰۰۲ و ۲۰۰۶ در آلماتی، ۲۰۱۰ در استانبول، و در سال ۲۰۱۴ در شانگهای برگزار شده است. ضمن برگزاری جلسه مخصوص امور خارجه کشور (CICA) در حاشیه اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل در ماه سپتامبر سال ۲۰۱۸، ریاست CICA تا سال ۲۰۲۰ بر عهده جمهوری تاجیکستان گذاشته شد.
این دیپلمات تاجیکستانی همچنین بیان کرد: در حال حاضر ۲۷ کشور اعضای با حقوق کامل این سازمان و ۸ کشور دیگر از جمله بلاروس، اندونزی، لاوس، مالزی، فیلیپین، اوکراین و آمریکا و ژاپن به عنوان کشور ناظر در آن حضور دارند. همچنین ۵ سازمان بینالمللی و منطقهای از جمله سازمان ملل متحد، سازمان امنیت و همکاری اروپا در سیکا مقام ناظر را دارند.
وی با بیان اینکه امروز کشورهای عضو سیکا تقریباً ۹۰ درصد جمعیت قاره آسیا را تشکیل میدهند گفت: با هدف ایجاد فضای اعتماد و تفاهم میان کشورهای عضو سیکا فهرستی از تدابیر اعتماد سازی تهیه شده است که این تدابیر ۵ بعد اساسی همانند اقتصادی، اکولوژی و بشر دوستانه، مبارزه علیه تهدیدها و چالشهای معاصر و بعد سیاسی و نظامی را شامل میشود.
زاهدی با بیان اینکه تاکنون کشورهای قزاقستان، ترکیه و چین ریاست در سیکا را بر عهده داشتهاند گفت: ریاست تاجیکستان در این سازمان در حالی صورت میگیرد که در منطقه وسیع آسیا چالشهای گوناگونی از جمله گسترش تروریسم و افراط گرایی، قاچاق مواد مخدر، و جرایم سازمان یافته دائماً ادامه دارد و امنیت و ثبات منطقه را تحت خطر قرار میدهند. تاجیکستان بر این باور است که رشد و توسعه پایدار آسیا بدون تأمین صلح و ثبات فراگیر غیر ممکن است. همچنان که تأمین صلح ثبات فراگیر بدون رشد و توسعه پایدار نیز امکان پذیر نیست.
وی تاکید کرد: جمهوری تاجیکستان در دورهی ریاست خود در CICA تلاش خواهد کرد که همکاری کشورهای عضو این سازمان برای تأمین صلح، ثبات و رشد و توسعه پایدار در منطقه استحکام بیشتری پیدا کند. در این راستا جمهوری تاجیکستان به تجربه (CICA) و امکانات و توانمندیهای کشورهای عضو سازمان تکیه خواهد کرد.
سفیر تاجیکستان در تهران اظهار کرد: مهمترین اقدام تاجیکستان به عنوان رئیس کنونی (CICA) بدون تردید برگزاری همایش پنجم سران کشورهای عضو این سازمان در تاریخ ۱۴ و ۱۵ ژوئن سال جاری در شهر دوشنبه خواهد بود. دعوت نامه دولت تاجیکستان به رهبران اول ۲۶ کشور عضو در سطح رؤسای جمهور، ۸ کشور ناظر و ۵ سازمان منطقهای و بینالملی ارسال شده و تاکنون نیز حضور ۱۲ کشور در سطح سران آنها، سه کشور در سطح سران دولت و سایر کشورها در سطح وزرا و فرستادگان ویژه تأیید شده است.
زاهدی گفت: همایش سران کشورهای عضو سیکا با سخنرانی رؤسای هیأتها برگزار شده و نهایتاً با پذیرش اعلامیه نهایی به پایان میرسد. در اعلامیه و سند نهایی همایش بیش از ۶۰ بند ذکر میشود که در آن مهمترین مسائل سیاسی و امنیتی، اقتصادی و محیط زیستی و فرهنگی و بشر دوستانه موجود در قلمرو کشورهای CICA و راه حلهای آنها را منعکس شده است. جمهوری تاجیکستان به عنوان میزبان این همایش اعتماد کامل دارد که همایش مذکور صحنه بی بدیل و مساعد برای بررسی مشکلات موجود در قلمرو سازمان مذکور خواهد بود و در تبدیل آسیا به قارهای امن و باثبات و شکوفا نقشی خواهد داشت.
انتهای پیام
نظرات