طرح و تصویر: فرزاد گمار / تدوینگر: امیرحسین شهسواری
گردشگری ایرانی، تهدید یا فرصت؟
ویدئو / «اورامان» حالا دو چهره دارد!

اورامان، روستا/شهری در کردستان است که در نوار مرزی ایران و عراق قرار دارد. این روستا با معماری پلکانی و ساختمانهای سنگی، با جمعیت ۲۸۰۰ نفر، از سال ۱۳۹۲ به شهر تبدیل شد و از آن زمان، صنعت گردشگری این منطقه رونق گرفت و حالا در ایام تعطیل میزبان هزاران گردشگر است. طبیعت، فرهنگ مردم محلی و معماری خاص روستا، مهمترین دلیل حضور گردشگران است. گردشگری گرچه باعث رونق اقتصادی منطقه شده، اما در زیر پوست آن، به دگرگونی چهره روستا منجر شده است. این دگرگونی تنها مختص معماری روستا نیست، بلکه گردشگران، زیست و فرهنگ هزاران ساله مردم روستا را هم با تهدید مواجه کردهاند.
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.

اورامانات در کرمانشاه واقع شده نه کردستان

تغییر فرهنگی که توریستها گذاشتن به دلیل عدم توجه به ظرفیت گردشگری منطقه هست که متاسفانه هیچ جای ایران رعایت نمیشه و سازمان میراث مقصر اصلی این مساله هست و علیرغم توصیههای مکرر کارشناسان، کاملا به این مساله بی تفاوت هست. در خصوص ساخت و ساز هم که باید گفت پس شهرداری در این شهر چکاره هست؟! مشکل از گردشگری که به اونجا میره نیست. از کسانی هست که نامشان مدیر و رسمشان تجارت و مال اندوزی است

متاسفانه اورامان هم به سرنوشت ماسوله و کندووان دچار شده

کار ارزشمندی بود،فقط جای خالی گزارش های مردمی حس میشد
نظرات