تاپ سه گزارش
-
ویدئو / قایقرانی خوزستان زیر سایه ضعف مدیریت و امکانات
ورزشکاران رشته قایقرانی استان خوزستان مدتهاست با مشکلِ نبودِ پایگاه قایقرانی مناسب روبرو هستند. تامین نشدن امکانات لازم، ساختهنشدن اسکله مناسب، برخوردار نبودن ورزشکاران زن از مربی برای تمرینات، از جمله مشکلاتی است که وضعیت این ورزشکاران را تحت تاثیر قرار داده است.
-
ویدئو / کِی و چگونه استفاده کودکان از تکنولوژی را محدود کنیم؟
امروزه، راهنمایی فرزندان در دنیای مجازی و دیجیتال به اندازۀ دنیای واقعی اهمیت دارد. این حقیقت است که تأثیر تکنولوژی بر زندگی، هر روز پررنگتر میشود. این تأثیر روزافزون، والدین را با نگرانیهایی رو به رو کرده که از جملۀ آنها میتوان به دسترسی فرزندان به محتوای نامناسب در فضای مجازی، تحت تأثیر قرار گرفتن سلامت آنها با استفادۀ بیش از اندازه از ابزارهای تکنولوژی و وابستگی زیان بار آنها به این وسایل اشاره کرد.
-
ویدئو / کانال فاضلاب، بلای جان ملایر؛ شهرداری: اعتبار نداریم
یکی از ساکنان محله کانال پشت ناسیونال ملایر میگوید «تا به حال دو کودک در کانال فاضلاب این منطقه سقوط کردهاند و فوت شدهاند. دو سال پیش باخبر شدیم برای بهسازی ۲۰۰ متر آن اعتبار گرفتند اما حالا با گذشت دو سال هنوز هم روز از نو و روزی از نو ...؛ فقط چند ماه پیش چند بلوک آوردند که روی کانال را بپوشانند، دو سه تا از بلوک ها را گذاشتند و مابقی را همانجا رها کرده و رفتند.» شهرداری میگوید اعتبار لازم برای بهسازی این کانال را ندارد.
-
بسته اخبار علم و فناوری؛
ویدئو / از طرح تازه مقابله با ابرباکتریها تا پیشبینی بیخطر شدن کرونا
در این شماره از بستۀ اخبار علم و فناوری ایسنا، خبرهایی از طرحی تازه برای مقابله با ابرباکتریها، پیشبینی بیخطر شدن کرونا، الهام از شاهمیگو برای استحکام سازههای بتنی، ساخت پروتئین کمککننده به درمان آسیب نخاعی و دو خبر دیگر را مرور میکنیم.
-
بسته اخبار بینالملل؛
ویدئو / از تحلیف در آمریکا تا درخواست اعدام تروریستها در افغانستان
در این شماره از بستۀ اخبار بینالملل ایسنا، خبرهایی از برگزاری مراسم تحلیف رئیسجمهور آمریکا تحت تدابیر شدید امنیتی، حمله هوایی به مناطقی در استان بابل عراق، درخواست اعدام تروریستها در افغانستان و چند خبر دیگر را مرور میکنیم.
-
وضعیت شکننده ایمنی در چند پاساژ مرکز استان مرکزی
ویدئو / پلاسکوهای اراک!
اراک بیش از دو قرن پیشینه دارد و هرچند که در منطقهای تاریخی قرار گرفته است، اما در مقایسه با شهرهای تاریخی ایران، چندان قدیمی محسوب نمیشود. تمام مراکز تجاری این شهر به جز بازار سنتی اراک، جدید یا تاحدودی جدید محسوب میشوند اما تقریبا همگی آنها کهنه شدهاند. در اراک، حتی مراکز تجاری با سن کمتر هم به دلیل عدم نگهداری مناسب یا رعایت نکردن اصول ساختوساز، مشکلات و نواقص عدیدهای دارند و پلاسکوهای بالقوه این شهر محسوب شوند.
-
ویدئو / پلاسکو، در انتظار وعدههای چهارساله
چهار سال از بروز فاجعه پلاسکو و ریختن ساختمانی که درآمد و کسب و کار هزاران نفر در گرو آن بود، میگذرد. همان زمان موضوع ساخت ساختمان جدید ظرف یک سال و بعد هم دو سال مطرح شد اما فقط نامهنگاریها و روال اداری مجوزها و اموری از این دست، دستکم یک سال طول کشید. بالاخره کار ساخت آغاز شد و حالا در چهارمین سالگرد ریزش این ساختمان تجاری، پروژه به گفته مسئولان، ۸۵ درصد پیشرفت کرده است. در این ویدئو، گلایهها و امیدواریهای تعدادی از کسبه پلاسکو، توضیحات یکی از مدیران پروژه ساخت بنای جدید و تصاویری از وضعیت این روزهای پلاسکوی جدید را خواهید دید.
-
ویدئو / رؤیایی به نام «هوای پاک»؛ آلایندهها برمیگردند
کلانشهرهای ایران زمستان امسال را هم با آلودگی شدید هوا آغاز کردند؛ دی ماه با نام مازوت، قطعی برق آلودگی و کرونا آمیخته شد و نفس مردم را گرفت. حالا چند روزی است که وزش باد تا حدی از شدت آلودگی هوا کم کرده، اما وارونگی دما، مازوت، خودروی فرسوده و عدم اجرای قانون هوای پاک همچنان پابرجاست و موتورسیکلتهای رسوبی میتوانند به راحتی در شهر تردد کنند؛ این یعنی راه هنوز برای آلودگی هوا هموار است.
-
ویدئو / تداوم آتشسوزی در جنگلهای مرزی جمهوری آذربایجان و گیلان
آتشسوزی گسترده در جنگلهای مرزی جمهوری آذربایجان و آستارای ایران از شامگاه یکشنبه -۲۱ دی- آغاز شده و تاکنون ادامه پیدا کرده است. زبانههای آتش در کشور آذربایجان ابتدا از مناطق هممرز با جنگلهای هیرکانی روستای بهارستان، در حوزه پاییندست حیرانِ بندر مرزی آستارا آغاز شد. دود غلیظ ناشی از این حریق، بخش وسیعی از شهرستانهای منطقه از جمله شهرستانهای آستارا، تالش در غرب گیلان و نمین در استان اردبیل را درگیر کرده است.
-
بسته اخبار بینالملل؛
ویدئو / از تدابیر امنیتی پیش از تحلیف بایدن تا سقوط دولت هلند
در این شماره از بستۀ اخبار بینالملل ایسنا، خبرهایی از تدابیر امنیتی شدید در آمریکا پیش از مراسم تحلیف جو بایدن به عنوان رئیسجمهور آمریکا، تازهترین اخبار زلزله در اندونزی، سقوط دولت هلند به دلیل یک پرونده رسوایی اداری و چند خبر دیگر را مرور میکنیم.
-
ویدئو / تشییع دو شهید گمنام در منطقه نظامآباد
مراسم تشییع پیکر و وداع با دو شهید گمنام، شنبه شب (٢٧ دی) همزمان با شب شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) در مسجد فاطمیه در خیابان شهید مدنی (محله نظامآباد) تهران برگزار شد.
-
ویدئو / «زنجانرود» در فاضلاب، سلامتی و میراث در خطر
رودخانه «زنجانرود» که از مناطقی در جنوب شرق زنجان سرچشمه میگیرد و به رودخانه قزلاوزن میریزد، مدتهاست به محلی برای دفن فاضلاب شهری و صنعتی تبدیل شده است. این رودخانه در مسیر خود آب باغهای زیادی را تأمین میکند و ورود این آب آلوده به باغها سلامت مردم را تهدید میکند.
-
ویدئو / تلاش زنان سرخهای برای حفاظت از میراث مادری
امروز تعدادی از زنان سرخه ای در کارگاه تولیدی "ننه کوکب" در زیر زمین یک فروشگاه برای حفاظت و نگهداری از میراث مادر تلاش می کنند و خواستار حمایت و توجه بیشتر مسئولان هستند. صفیه مونسان، کارآفرین سرخه ای در استان سمنان است که از دوران جوانی برای حفاظت و نگهداری از میراث ارزشمند مادرش بنام "ننه کوکب" و سایر زنان سرخه ای کارگاه تولید صنایع دستی شامل حوله بافی، پلاس بافی، پارچه بافی و... راه اندازی کرده است و تا امروز بالغ بر ۲۰۰ نفر را آموزش داده است. او برای حفاظت و نگهداری از این میراث قدیمی، با کمک تعدادی از بانوان شهر سرخه بالغ بر ۲۰۰ دستگاه حوله و پلاس بافی تولید کرده است.
-
بسته اخبار علم و فناوری؛
ویدئو / از مشاهده یک کهکشان در حال زوال تا ماندگاری علائم کرونا
در این شماره از بستۀ اخبار علم و فناوری ایسنا، خبرهایی از مشاهده یک کهکشان در حال زوال، استفاده از فناوری هستهای در فضاپیماها، ماندگاری برخی از علائم کرونا در بیماران بستریشده و چند خبر دیگر را مرور میکنیم.
-
روحانی در جلسه هیأت دولت مطرح کرد:
ویدئو / منابع بلوکهشده برگردد، قیمت دلار پایین میآید
حسن روحانی صبح چهارشنبه (۲۴ دی) در جلسه هیأت دولت با بیان اینکه امروز کاملا مطمئن هستیم پایان مقاومت و ایستادگی مردم نمایان خواهد شد، اظهار کرد: «امروز میدانید که منابع ارزی ما بلوکه شده و اگر منابع در اختیار بانک مرکزی قرار گیرد قیمت دلار به ۱۶ و ۱۷ هزار تومان می رسد. این قیمت دلار در سامانه نیما و بازار واقعی نیست و بانک مرکزی هم برای اعمال سیاست دستش بسته است.»
-
بسته اخبار بینالملل؛
ویدئو / از خبرهای هواپیمای اندونزی تا تازهترین تحولات سیاسی آمریکا
در این شماره از بسته اخبار بینالملل ایسنا، خبرهایی از ادامه عملیات جستوجو برای یافتن اجساد قربانیان و جعبه سیاه هواپیمای اندونزی، تازهترین تحولات سیاسی آمریکا بعد از شورش چهارشنبه در ساختمان کنگره این کشور، ابراز نگرانی اتحادیه اروپا از غنیسازی ۲۰ درصدی اورانیوم در ایران و چند خبر دیگر را مرور میکنیم.
-
ویدئو / خلوتترین روزهای یک دانشگاه
دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره)، به عنوان دانشگاه مادر استان قزوین، با شیوع ویروس کرونا از اسفند سال ۱۳۹۸ تعطیل شد. حدود ۱۰ هزار دانشجوی ایرانی و خارجی در این دانشگاه تحصیل میکنند و بیش از ۱۰ ماه است که هیچ کلاس حضوری در آن برگزار نشده است. این دانشگاه در سال ۱۳۷۰ تأسیس شده و مثل دیگر دانشگاههای کشور، خلوتترین روزهای فعالیت خود طی چند دهه اخیر را طی میکند. هماکنون شهرستانهای آبیک، البرز و بوئینزهرا در وضعیت آبی کرونایی هستند و استان قزوین به صورت کلی در وضعیت زرد است.
-
«کاهش دید افقی، شاخص آلودگی هوا نیست»
ویدئو / علت غبارآلود شدن این روزهای هوای سمنان
با ساکن شدن هوا و همچنین در پی رخداد وارونگی هوا و تشدید غبارآلودگی، دید افقی در برخی شهرهای استان سمنان کاهش پیدا کرده است. مدیرکل محیط زیست استان سمنان میگوید شاخص کیفیت هوا در شهرهای سمنان، گرمسار و شاهرود که به علت پدیده غبارآلودی و رخداد وارونگی هوا با کاهش دید مواجه شدهاند، روز گذشته بین ۶۰ تا ۶۵ بوده و این میزان کاهش دید افقی، در پی تشکیل بخار آب و وارونگی هوا است و تأثیری بر کیفیت هوای استان نداشته است.
-
ویدئو / از علاقه به تمبر تا رؤیای تألیف دایرةالمعارف
تماشای با ذوق لوکوموتیوهایی که با ذغال سنگ کار میکردند، جمعآوری تمبرهای ورزشی، حضور در فوتبال، عادت به مطالعه، انجام کارهای پژوهشی ادبی تا چاپ چندین نسخه خطی، بخشی از خاطرات کودکی تاکنونِ محمدحسین حکمتفر، است؛ پژوهشگر اهل دزفول در استان خوزستان که حالا هم مجموعه دار است و هم رؤیای تدوین دایرةالمعارف بزرگ دزفول را در سر میپروراند.
-
ویدئو / یافتهها و پرسشها درباره کرونای انگلیسی و آفریقایی
دانشمندان تحقیقات خود بر روی گونههای جدید ویروس کرونا را در سه بخش متمرکز کردهاند؛ سرعت انتشار، تأثیر آنها بر وخامت بیماری کووید-۱۹ و کارایی واکسنهای فعلی بر آنها. در حال حاضر، هیچ مدرکی دال بر اینکه گونههای جدید، شدت بیماری را افزایش میدهند و میزان مرگومیر کووید-۱۹ را بالاتر میبرند، وجود ندارد. در حال حاضر چه اطلاعات دیگری دربارۀ ویروسهای جهشیافته داریم؟ چه نکاتی را دربارۀ این گونهها نمیدانیم و دانشمندان در تلاش هستند تا به چه پرسشهایی در این رابطه پاسخ دهند؟