• دوشنبه / ۱۰ تیر ۱۳۹۸ / ۱۰:۳۲
  • دسته‌بندی: سمنان
  • کد خبر: 98041004833
  • منبع : نمایندگی سمنان

استفاده از مالچ ریگی به جای نفتی در تثبیت شن‌های روان سمنان

استفاده از مالچ ریگی به جای نفتی در تثبیت شن‌های روان سمنان

ایسنا/سمنان برای اولین‌بار در کشور یک طرح به منظور تثبیت شن‌های روان و جلوگیری از گرد و غبار با بهره‌گیری از نظریه پروفسور کردوانی در خصوص استفاده از مالچ ریگی و سنگریزه‌ها به جای مالچ نفتی در گرمسار اجرایی شد.

علی‌نقی حیدریان، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان در همین ارتباط در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: این نظریه سال‌ها پیش از سوی پروفسور کردوانی مطرح و از همین رو منابع طبیعی استان تصمیم گرفت این طرح ابتکاری را در زادگاه ایشان اجرایی کند.

وی از سمنان به عنوان یک استان بیابانی نام برد و گفت: حدود ۵.۵ میلیون هکتار از مساحت ۹.۷ میلیون هکتاری این استان را کویر و بیابان تشکیل می‌دهد و همین ضرورت اجرای طرح‌های بیابان‌زایی را در هفتمین استان پهناور کشور بیش از پیش روشن می‌کند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان سهم بیابان‌ها از وسعت این استان را ۵۷ درصد برشمرد و اظهار کرد: یک میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار از اراضی بیابانی استان تحت تأثیر فرسایش‌های بادی است که بیش از ۶۰۰ هزار هکتار آن را کانون‌های بحران تشکیل می‌دهند.

حیدریان از وجود ۲۲ نقطه کانون بحرانی در بیابان‌های این استان خبر داد و افزود: منابع طبیعی استان طرح‌های متعددی در همین ارتباط مورد مطالعه قرار داده است.

وی با بیان اینکه از دهه چهل کار مقابله با بیابان‌زایی در استان شروع شده خاطرنشان کرد: کار مقابله با پیشروی بیابان در استان از طرق مختلف از جمله نهال‌کاری، تاغ‌کاری، ایجاد بادشکن، مالچ‌پاشی و…انجام می‌شود.

حیدریان با بیان اینکه در ۵۰ سال گذشته بیش از ۱۱۰ هکتار جنگل دست کاشت تاغ در استان ایجاد شده گفت: این تاغ‌ها تا حدود زیادی مانع از پیشروی بیابان در مناطق هدف شده اما وسعت بیابان‌ها در استان بالا است و همین نیاز به کار بیشتر را هویدا می‌کند.

وی با تقدیر از پیشنهاد دکتر کردوانی در این طرح اظهار کرد: در صورت موفقیت این طرح پایلوت، اجرای طرح‌های مالچ ریگی در استان توسعه می‌یابد.


انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha