به گزارش ایسنا، این کشورها در بیانیهای مشترک اظهار کردند: وضعیت رو به وخامت حقوق بشر و اوضاع انسانی در جامو و کشمیر به ویژه به دنبال تصمیم اتخاذ شده در پنجم اوت ۲۰۱۹ (لغو خودمختاری جامو و کشمیر) نیازمند توجه اضطراری شورای حقوق بشر و ساز و کارهای حقوق بشر است.
به گزارش خبرگزاری آناتولی، این کشورها در بیانیه مشترک خود خاطرنشان کردند: جامعه بینالملل طبق منشور ملل متحد، قطعنامههای شورای امنیت، معیارهای حقوق بشر و قوانین بینالمللی باید خواستار احترام و حفاظت از حقوق اساسی مردم جامو و کشمیر و به ویژه حق زندگی، آزادی و امنیت شود.
آنان همچنین خواستار لغو فوری حکومت نظامی، پایان یافتن قطعی ارتباطات و آزادی زندانیان سیاسی در جامو و کشمیر شدند.
توقف فوری استفاده از زور و دسترسی بدون مانع گروههای حقوق بشری و رسانههای بینالمللی به این منطقه از دیگر درخواستهای ذکر شده در این بیانیه بود.
این کشورها همچنین خواستار اجرای توصیههای دفتر کمیسیون عالی حقوق بشر درباره گزارش کشمیر شدند که شامل ایجاد یک کمیسیون سازمان ملل برای تحقیقات درباره "نقض فاحش حقوق بشر" است.
در این بیانیه آمده است: ما از راهکاری صلحآمیز برای حل نزاع جامو و کشمیر از طریق اجرای قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل حمایت میکنیم.
چندین گروه فعال در زمینه حقوق بشر از جمله دیدبان حقوق بشر و عفو بینالملل بارها خواستار برداشته شدن محدودیتها در جامو و کشمیر و آزادی زندانیان سیاسی شدهاند.
انتهای پیام
نظرات