به گزارش ایسنا، منطقه همدان و به نقل از کمیته اطلاع رسانی همایش بین المللی راه ابریشم، حجت الله ایوبی اظهار کرد: در بحث جاده ابریشم رقابت شدیدی بین کشورهای مختلف وجود دارد و در سال های اخیر کشور چین در این زمینه موفق بوده و چند سال است این کشور بسیاری از پروژه هایش را با برند جاده ابریشم مطرح می کند حتی بسیاری از موسسات فیلمسازی برای گرفتن اعتبار از دولت از این برند استفاده می کنند
وی افزود: کشورهای دیگر نیز از جاده ابریشم برای توسعه شهرها و ایجاد گردشگری و رونق استفاده می کنند به همین علت در یونسکو بخشی ویژه به نام جاده ابریشم ایجاد شده است.
دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران با اشاره به میزبانی برخی کشورها از جمله چین، اسپانیا، عمان و ازبکستان از کنفرانس ملی راه ابریشم و دشواری در گرفتن میزبانی این رویداد بیان کرد: مراحل متعددی طی شد تا در نهایت میزبانی اجلاس بین المللی راه ابریشم به ایران رسید.
ایوبی عنوان کرد: در داخل کشور همت برای گرفتن این میزبانی ها وجود ندارد و معتقدم ایران می تواند با توجه به امکانات شهرهای مختلف در زمینه جاده ابریشم حرف های مهمی بزند.
وی با اشاره به برگزاری برنامه های مهم بین المللی در کنار اجلاس راه ابریشم از جمله دومین کنفرانس بین المللی مسیر معنویت و گفتوگوی ادیان در جاده ابریشم یادآور شد: نخستین جشنواره صلح نوشته های جاده ابریشم با حضور کشورهای صاحب خوشنویسی از جمله ایران، چین، کره جنوبی و ژاپن برگزار می شود و این کشورها جشنواره خوشنویسی خود را برگزار خواهند کرد.
دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران گفت: این پروژه مهم و بین المللی است و افراد برجسته و شخصیت های علمی در آن حاضر خواهند شد و دفتر منطقه ای بخش جاده ابریشم و همه ما برای برپایی این کنفرانس در کنار استان همدان هستیم.
سرپرست گروه ارتباطات کمیسیون ملی یونسکو نیز با بیان اینکه کنفرانس راه ابریشم از اول تا هفتم مهرماه در همدان برگزار میشود، اظهار کرد: کارگاه گفتوگوی بین مذاهب و گفتوگوی بین فرهنگی در کشورهای مسیر جاده ابریشم، دومین کنفرانس بینالمللی معنویت در مسیر جاده ابریشم، کنفرانس سالانه رابطهای ملی جاده ابریشم در قالب این اجلاس جهانی برگزار می شوند.
امیر روانبخش اضافه کرد: در این کنفرانس شاهد برپایی نمایشگاه صلحنوشتههای جاده ابریشم و مجمع شهرداران شهرهای محور جاده ابریشم خواهیم بود.
وی از برپایی اجلاس جهانی اصلاح الگوی مدیریت تقاضا و مصرف آب در این کنفرانس بینالمللی خبر داد و تاکید کرد: برپایی هرچه بهتر این رویداد با توجه به حضور 40 میهمان بینالمللی با توجه به هدف گذاری بر توسعه گردشگری همدان از اهمیت بسزایی برخوردار است.
رئیس کمیسیون سرمایهگذاری و گردشگری شورای شهر همدان نیز با اشاره به برگزاری این همایش جهانی در همدان اظهار کرد: از آنجا که گردشگران خارجی مقاصد خود را از بین شهرهای دارای آثار جهانی انتخاب می کنند باید در زمینه ثبت جهانی آثار تاریخی همدان تلاش کنیم.
حسین قراباغی تأکید کرد: همدان به عنوان پایتخت تاریخ و تمدن ایران دارای یک هزار و 800 اثر تاریخی و شایسته ثبت جهانی آثار شاخص است.
وی اضافه کرد: در تلاشیم در جریان برگزاری نشست "راه ابریشم" و بازدید اعضای یونسکو از ظرفیت های گردشگری همدان؛ ضمن معرفی این خطه گردشگری در سطح بین الملل از این طریق یک یا چند اثر تاریخی را به ثبت جهانی برسانیم.
این عضو شورا ادامه داد: اگرچه هدف این همایش ثبت آثار تاریخی نیست اما باید با برقراری ارتباط و بسترسازی زمینه تحقق این مهم را فراهم کرد.
وی در ادامه با تأکید بر لزوم تقویت بیش از پیش گردشگری همدان در بعد داخلی یادآور شد: باید با معرفی همدان به عنوان مقصد گردشگری غرب کشور رونق گردشگری داخلی را رقم بزنیم.
وی بر لزوم استفاده از ظرفیت پنج استان غربی کشور برای معرفی همدان به عنوان مقصد گردشگری تأکید کرد.
انتهای پیام
نظرات