• سه‌شنبه / ۲ مهر ۱۳۹۸ / ۰۰:۳۵
  • دسته‌بندی: فوتبال، فوتسال
  • کد خبر: 98070100912
  • خبرنگار : 71536

ویلموتس؛ مرد نجیب یا مربی پروازی؟

ویلموتس؛ مرد نجیب یا مربی پروازی؟

فدراسیون فوتبال در دوره مربیگری مارک ویلموتس به دنبال نوع جدیدی از مدیریت بر مربیان ملی است تا از تکرار تجربه کی‌روش جلوگیری کند اما پرداخت نشدن مطالبات سرمربی بلژیکی، شرایط نه چندان مساعدی را رقم زده است.

به گزارش ایسنا، سرمربی تیم ملی فوتبال و دستیاران خارجی او تنها در روزهای برگزاری اردوهای تیم ملی در ایران حضور دارند و از طرفی سپری شدن روزهای فیفا بدون برگزاری بازی دوستانه، نه تنها با اعتراض سرمربی و اهالی فدراسیون همراه نیست بلکه موجب طولانی‌تر شدن مرخصی سرمربی و مربیان تیم ملی هم شده است.

نکته‌ مبهم در همکاری ویلموتس و فدراسیون فوتبال نوع توافق دو طرف است. مشخص نیست در قرارداد، مدت مرخصی ویلموتس و زمان حضورش در ایران چند روز درج شده و آیا رفتار کنونی او به خاطر پرداخت نشدن مطالباتش است یا خیر؟

فدراسیون فوتبال بعد از همکاری بلند مدت با کی‌روش و تجربه کار کردن با او، در صدد استفاده از مزایا و جلوگیری از معایب کار کردن با این مربی پرتغالی در همکاری با ویلموتس بود. با توجه به همین موضوع، ناگزیر هستیم نگاهی به عملکرد ویلموتس در چند ماه گذشته در مقایسه با کی‌روش داشته باشیم و به چرایی این اتفاقات و نتایجی احتمالی آن بپردازیم.

* غیبت ویلموتس و دستیارانش در ایران

دستیاران خارجی ویلموتس در ماه‌های گذشته در ایران حضور نداشتند و چند هفته برگزار شده از لیگ برتر را تماشا نکردند. البته ویلموتس هفته اخیر به سیرجان رفت و بازی گل گهر با پارس جنوبی را مشاهده کرد و همچنین تماشاگر ویژه داربی پایتخت بود.

با این وجود او و دستیارانش فقط در روزهای منتهی به اردو و حتی بعد از تشکیل اردو به تیم ملی ملحق می‌شوند که بدون شک فرصت برگزاری جلسات مشترک کاری و بررسی لیگ برتر را از آنها می‌گیرد.

مدت حضور ویلموتس در ایران یادآور واژه مربی پروازی است که فدراسیون فوتبال قول داده بود چنین اتفاقی رخ نخواهد داد اما اگر زمان حضور ویلموتس در ایران را محاسبه کنیم، جز این نخواهد بود.

وحید هاشیمان که تنها عضو ایرانی کادر فنی تیم ملی فوتبال محسوب می‌شود، به ورزشگاه‌های مختلف می‌رود و بازی‌ها را از نزدیک مشاهده می‌کند و تنهایی او بیش از هر زمان دیگری به چشم می‌آید.

* لغو بازی دوستانه و سکوت سرمربی و فدراسیون

بدون شک هر مربی فوتبال می‌داند که برگزاری یک مسابقه حتی با ضعیف‌ترین تیم ممکن هم بیش از برگزاری تمرین تاثیرگذار است اما تیم ملی در اردوی شهریور ماه خود فقدان بازی دوستانه را احساس کرد و قبل از بازی با هنگ‌کنگ در انتخابی جام جهانی، هیچ دیدار دوستانه‌ای حتی در تراز همین تیم هم نداشت.

پیش از ویلموتس، تیم ملی بازی‌های متعددی با تیم‌هایی در حد و اندازه هنگ‌کنگ داشت که فدراسیون فوتبال انتخاب آن تیم‌ها را سلیقه کی‌روش می‌دانست اما با رفتن سرمربی پرتغالی، همین بازی‌های دوستانه هم کمیاب شده است.

با این وجود ویلموتس نه تنها صحبتی درباره بازی‌های دوستانه نمی‌کند، بلکه مدت بیشتری در خارج از ایران به سر می‌برد.

* بی‌پولی فدراسیون فوتبال و دل خوش کردن به سکوت ویلموتس

اگر در جست‌وجوی ریشه این اتفاقات باشید، مهم‌ترین عامل، بی‌پولی فدراسیون فوتبال است که در حال حاضر به منابع پولی خود دسترسی ندارد و نتوانسته حقوق ویلموتس را پرداخت کند و از سکوت این سرمربی در قبال بی‌قولی خود و عدم شکایت نسبت به این اتفاقات، خوشحال است.

ویلموتس بر خلاف کی‌روش درباره قراردادش صحبت نمی‌کند اما سکوت او مختص این موضوع نیست و به طور کلی مشکل خاصی درباره کمبود امکانات از جمله بازی تدارکاتی در اردوهای تیم ملی ندارد.

* سکوت نجیبانه یا بی‌خیالی؟

اگر رفتار آرام و به قول تاج، "نجیبانه" ویلموتس را در کنار رفتار کی‌روش قرار دهیم، متوجه پافشاری سرمربی سابق تیم ملی برابر بی‌خیالی سرمربی کنونی تیم ملی برای آماده سازی هر چه بهتر تیم ملی می‌شویم.

بازی‌های دشوار تیم ملی هنوز فرا نرسیده و ایران به زودی باید با عراق و بحرین در مرحله مقدماتی انتخابی جام جهانی ۲۰۲۲ بازی کند که هر کدام دشواری خاص خود را دارند. ایران در صورت صعود و در مرحله نهایی انتخابی جام جهانی با رقبای دشوارتری هم روبرو می‌شود.

برای حل نقاط ضعف تیم ملی که در حال حاضر در مرحله گذار به سر می‌برد و بعد از رفتن کی‌روش و اجرای تدابیر ویلموتس این تیم با برخی ناهماهنگی‌ها روبرو شده، نیازمند اردوها و بازی‌های تدارکاتی بیشتری برای رسیدن به مرز آمادگی کامل است اما در حال حاضر که چندین ماه از آمدن ویلموتس می‌گذرد، خبری از این اتفاقات نیست.

الان که بازی‌های دشوار تیم ملی فرانرسیده و فرصت کافی برای رفع نقاط ضعف تیم وجود دارد، نباید سکوت کرد و باید مشکلات و کاستی‌ها گفته شود که اگر بیان این مشکلات از سوی ویلموتس باشد، بیش از هر کسی به سود تیم ملی است و جلوی هر گونه ضعفی در آینده را می‌گیرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۸-۰۷-۰۲ ۱۱:۰۱

جناب استیلی و خیابانی و همکارشان در تلویزیون میگفتن برزیل و آرژانتین و کرواسی و آلمان التماس میکردن که با ایران بازی کنن، پس چی شد؟ چرا الان ساکت هستن؟ چطور زمانی که تمام دستیارهای کی‌روش می‌رفتن استادیوم‌ها و بازی تا رو میدیدن به چشم نمیومد ولی الان که فقط هاشمیان اگر بره هیچ حرفی نمیزنن؟ چطور مارکار آقاجانیان رو به عنوان دستیار ایرانی کی‌روش قبول نداشتن ولی هاشمیان ایرانی هست؟ چطور هنوز بعضی از رسانه ها حرفی نمیزنن و از پروازی بودن ویلموتس نمیگن ؟ وقتی کی‌روش می‌گفت با ارتباطاتش بازی تدارکاتی و کمپ و تجهیزات پک رو می‌گرفته شد دشمن ایران و ایرانی، ویلموتس چیکار کرد؟ چطور لباس‌ها از آدیداس رسید به آل‌اشپورت درجه ۳ کسی حرفی نزد؟ کی‌روش رو غر غرو معرفی کردید، در صورتی که همین اخلاق کی‌روش و خواسته‌هاش باعث شد که کمپ تیم ملی بازسازی بشه، پک ساخته بشه، لباس تیم ملی آدیداس باشه، پرواز چارتر و اختصاصی داشته باشه ! تیم ویلموتس هم حتی در مقابل هنگ کنگ تهاجمی و تیکی تاکا نبود ! بازی با تیم‌های درجه ۴ و بردنشون افتخار نیست! این مربی هیچ حرفی نمی‌زنه و باعث پیشرفت ما هم نمیشه !