زهرا بهرامی یک هنرمند کارآفرین است که در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: شش سال پیش هنر ویترای یا همان نقاشی روی شیشه را آموزش دیده و سال ۹۳ با پنج میلیون تومان سرمایه شخصی تولید محصولات خود را آغاز کردم.
وی ادامه داد: برای هزینه کرد محدودیت داریم و درعینحال بسیاری از مراکز خرید قزوین پاخور ندارند پس چطور میتوانیم در آن مستقر شویم؟! به همین دلیل به همراه یکی از دوستانم در فضای خانه مشغول به فعالیت هستیم.
این کارآفرین تشریح کرد: اگر مکانی برای فروش وجود داشته باشد محصولات تولیدی خود را در آن عرضه خواهیم کرد؛ به فروشگاههایی که محصولات صنایعدستی تولید میکنند نیز سر زدهایم تا آثار ما را به فروش برسانند به بازار سنتی «سعدالسلطنه» در قزوین هم مراجعه کردم، گفتند هیچ مغازه خالی برای اجاره وجود ندارد؛ اکنون محصولات خود را بهصورت اینترنتی به فروش میرسانیم و اگر نمایشگاهی برپا شود در آن حضور پیدا میکنیم.
بهرامی با اشاره به اینکه اکنون هزینه مواد اولیه ازجمله رنگ افزایش پیدا کرده است، عنوان کرد: در حال حاضر به علت محدودیت فضا تولید محدودی داریم و تنها در صورت دریافت سفارش از مشتری تولید میکنیم و اگر نمایشگاهی باشد دو ماه قبل از آغاز نمایشگاه نسبت به تولید محصول اقدام میکنیم.
وی با بیان اینکه وجود کارت صنعتگری لازمه دریافت تسهیلات است، عنوان کرد: طی مراجعاتی که به اداره کل میراث فرهنگی داشتیم عنوان شد که به هنر ویترای کارت صنعتگری اهدا نمیشود؛ لذا تسهیلات هم به هنرمندان ویترای تعلق نمیگیرد.
این کارآفرین خاطرنشان کرد: در حال حاضر به سراغ دیگر رشتههای هنری از قبیل رزین و چرمدوزی رفته و در دورههای آموزشی آن شرکت کردهام.
معصومه طارمی کارشناس فنی صنایعدستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان قزوین، در پاسخ به سوال ایسنا درخصوص علت عدم اعطای کارت صنعتگری به هنرمندان ویترای بابیان اینکه «ویترای» و «رزین» هنر سنتی نبوده بلکه هنرهای وارداتی هستند، بیان کرد: در حوزه مشاغل خانگی ۷۵ درصد کاهش اعتبار را در سال جاری شاهد بودیم؛ در حالی که سال گذشته یک میلیارد تومان اعتبار به اداره میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری قزوین اختصاص پیدا کرد؛ در سال جاری این میزان اعتبار کاهش پیدا کرده و به ۲۰۰ میلیون تومان رسیده و اکنون ۱۰۰ متقاضی دریافت تسهیلات منتظر دریافت هستند.
انتهای پیام
نظرات