• دوشنبه / ۲۹ مهر ۱۳۹۸ / ۱۳:۲۶
  • دسته‌بندی: البرز
  • کد خبر: 98072921217
  • خبرنگار : 50024

معاون توانبخشی بهزیستی استان:

معلولان  نخاعی مناطق صعب العبور البرز شناسایی می‌شوند

معلولان  نخاعی مناطق صعب العبور البرز شناسایی می‌شوند

ایسنا/البرز معاون توانبخشی بهزیستی البرز گفت: در راستای طرح توانبخشی مبتنی بر جامعه، در حال شناسایی معلولان مناطق روستایی و صعب العبور استان هستیم که در مجموع ۲۲۰ جامعه هدف روستایی را شامل می‌شود.

شیوا اکبری در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به ماهیت طرح سی بی آر اظهار کرد: این طرح با هدف توانمندسازی افراد دارای آسیب نخاعی از سال ۸۷ در حال اجرا است.

وی تسهیل در پذیرش شرایط معلولیت نخاعی، کاهش فشارهای روانی وارد بر فرد و خانواده، ارتقای کیفیت زندگی و کاهش هزینه‌های تحصیلی مرتبط با معلولیت را از دیگر اهداف این طرح نام برد.

این مسئول توضیح داد: در فرایند اجرای این طرح، معلولان نخاعی استان برای درمان به مراکز پزشکی ارجاع داده می‌شوند و شرایطی فراهم می‌شود تا آنها بتوانند لوازم توانبخشی و بهداشتی مورد نیازخود را به راحتی تهیه کنند.

اکبری تصریح کرد: همچنین این افراد  به صورت فردی یا گروهی در کلاس‌های آموزشی مورد نیاز شرکت داده می‌شوند و می‌توانند به راحتی از مشاوره ازدواج، افسردگی، خانواده، تحصیل و... استفاده کنند.

وی  با اشاره به مشکلات معلولان به ویژه معلولان نخاعی برای حضور در جامعه اظهار کرد: این‌که افراد معلول در ایاب و ذهاب و دسترسی به ادارات، دانشگاه‌ها، اماکن تفریحی و بسیاری اماکن دیگر دچار مشکل باشند، به معنای نابرابری با سایر شهروندان است.

معاون توانبخشی بهزیستی البرز با بیان اینکه در حال حاضر با موانعی روبه رو هستیم که حضور معلولان را در جامعه محدود می‌کند، گفت: این افراد هم جزئی از جامعه هستند و باید از امکانات برابری برخوردار باشند تا بتوانند در سطح مختلف حضور پررنگی داشته باشند.

اکبری  افزود: در طرح «سی‌بی‌آر» بر واگذاری امور به معلولان و جوامع محلی تاکید شده و در مرحله اول اجرای آن ارائه آموزش‌ها به معلولان، خانواده معلولان و افراد محل زندگی آنها مدنظر قرار گرفته است.

 وی با بیان این‌که توانبخشی مبتنی بر جامعه سی‌بی‌آر یک طرح نیست، بلکه یک برنامه است و اعتبارات خاص خود را دارد، ادامه داد: این طرح سبب توسعه خدمات توانبخشی در سطح محلی و جلوگیری از مرکز محوری در ارائه خدمات است.

معاون توانبخشی بهزیستی البرز با بیان اینکه در این طرح اشتغالزایی برای معلولان در اولویت است، اضافه کرد: بهزیستی با ایجاد سازوکارهایی، اشتغالزایی برای مددجویان را در اولویت خود قرار داده و در این راستا حمایت از مشاغل خانگی، خوداشتغالی و پرداخت تسهیلات به جامعه هدف را در دستور کار خود قرار داده است.

اکبری یکی از مهم‌ترین نتایج اجرای این طرح را فراهم کردن اشتغال پایدار برای معلولان دانست و گفت: در صورت آموزش به خانواده‌ها و مناسب‌سازی محیط می‌توان شرایط بهتری را برای زندگی افراد معلول و توانمندسازی آنها فراهم کرد که این موضوع می‌تواند با ارائه آموزش‌های مهارتی اشتغال پایداری را برای فرد معلول فراهم کند.

این مسئول با اشاره به اینکه این طرح صرفا شامل معلولان مناطق شهری نیست، گفت: در راستای این طرح در حال شناسایی معلولان مناطق روستایی و صعب العبور استان هستیم که در مجموع ۲۲۰ جامعه هدف روستایی را شامل می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha