به گزارش ایسنا، محسن تاج افروز شامگاه گذشته در کانون توسعه فرهنگی کودکان نوش آباد، اظهار کرد: فضای مجازی با وجود جنبه های مثبتی که دارد، اما جامعه امروز به خصوص عوام مردم، با هدف سرگرمی به جنبه های منفی آن پرداخته و هزینه زیادی را به خود و جامعه تحمیل می کنند که پرونده های مراجع قضایی شاهد این ادعاست.
وی افزود: استفاده آموزشی، یکی از جنبه های مثبت فضای مجازی برای تولید دانش و کسب آگاهی از منبع موثق است، تبادل اطلاعات علمی از دیگر مزیت های فضای مجازی است که بدون محدودیت زمان و مکان، ارتباط بین متخصصان را فراهم می کند.
رئیس دادگستری شهرستان آران و بیدگل تصریح کرد: سومین مزیت توسعه فضای سایبری، تبادل اخبار روز است که در نخستین فرصت ممکن در دسترس مخاطب قرار می گیرد، همچنین انجام معاملات اقتصادی از دیگر مزیت های دسترسی به فضای مجازی است که حتی بخشی از مسئولیت و چرخه کار دستگاه های اجرایی در بستر الکترونیکی انجام می شود.
وی تاکید کرد: فضای مجازی به عنوان فضای تبادل آزاد اطلاعات، دسترسی به محتوای غیراخلاقی را بدون محدودیت ممکن کرده که از جنبه های منفی آن است و منجر به ایجاد بی اعتمادی خانواده ها، عواقب ناخوشایند و حتی فروپاشی خانواده ها شده است.
تاج افزوز با بیان اینکه افت تحصیلی از دیگر جنبه های منفی استفاده فضای مجازی است، افزود: بیشترین استفاده کنندگان فضای مجازی و شبکه های اجتماعی دانشآموزان و دانشجویان هستند که حتی شب تا صبح بیدار بوده و مشغول تبادل اطلاعات در فضای مجازی هستند.
این استاد دانشگاه گفت: استفاده نادرست از فضای سایبری باعث سوء استفاده از کودکان و نوجوانان شده است که با افشای اطلاعات خصوصی و خانوادگی، در قالب عکس و فیلم های دوستانه نسل جوان و نوجوان منجر به باجگیری از خانواده ها می شود.
وی با تاکید بر اینکه ارتباط ناسالم در فضای مجازی عواقب ناخوشایند دارد که قابل جبران نیست، تصریح کرد: خسارت ناشی از پرونده های مالی، توهین و کلاهبرداری قابل جبران است، اما اطلاعات شخصی در فضای مجازی، حیثیت افراد را نابود میکنند و عاقبت فرد دچار بیماری های جسمی روانی و حتی مرگ می شود.
رئیس دادگستری شهرستان آران و بیدگل تصریح کرد: برخی از مجرمان سابقه دار، در قالب شبکه آموزش مجازی، جرم و جنایت را به ویژه در گروه کودک و نوجوان رواج می دهند که متاسفانه برخی خانواده ها از این رفتار فرزندان خود غافل هستند، حتی برخی بزرگسالان ناآگاهانه در این دام گرفتار می شوند. جرایم سایبری تفکیک سن و جنس ندارد، همه افراد جامعه در معرض خطر هستند.
وی تغییر در الگوهای فرهنگی را از دیگر جنبه های منفی استفاده از فضای مجازی عنوان کرد و گفت: خانوادهها باید به تذکر کارشناسان اهمیت دهند و بر رفتار فرزندان خود نظارت داشته باشند. اطلاعات شخصی خود و خانواده را مهم بدانند و عکس و فیلم را در گوشی ذخیره نکنند، همچنین شماره های خصوصی خود را رمزگذاری کنند تا مورد سواستفاده قرار نگیرد.
تاج افروز افزود: کشورهای اروپایی از سال های ۱۹۶۰ با بسترسازی اقدام به آموزش کودکان و نوجوانان در قالب کتاب های درسی برای استفاده از فضای مجازی کرده اند، اما در ایران بدون هیچ مقدمه ای فضای مجازی گسترش یافت و امروز دچار مشکلات ناشی از ناآگاهی مردم به ویژه گروه کودک و نوجوان هستیم.
این مقام قضایی تصریح کرد: هنگام نصب نرم افزارها به تهیهکننده اجازه میدهیم به اطلاعات شخصی ما دسترسی پیدا کند و همین موضوع باعث سوء استفاده از این اطلاعات می شود.
وی همچنین با بیان اینکه مدت زمان استفاده از فضای مجازی در ایران بیشتر از چهار ساعت در روز است که منجر به اعتیاد اینترنتی شده است، اظهار کرد: باید برای بچهها زمان تعیین کنیم. در کشورهای اروپایی سن استفاده از ابزار دیجیتال، بالای ۱۴ سال است و استفاده از موبایل در مهد کودک ها ممنوع است، اما در ایران برای ساکت کردن خردسالان موبایل به آنها میدهیم با آهنگ و بازی موبایل آنها را سرگرم می کنیم.
وی تاکید کرد: واقعیت اصلی کاربران در شبکه های اجتماعی مشخص نیست. در قالب اسم و عناوین دروغین اقدام به فریب نسل جوان می کنند. اگر پیش از این، جرم در بیرون از خانه اتفاق می افتاد، امروز به داخل خانهها رسیده و فاصله جغرافی از بین رفته است، همچنین تنهایی بچهها، فضای امنی برای مجرمان حرفه ای با استفاده از فضای مجازی شده است.
تاج افروز گفت: خانواده ها نباید استفاده از فضای مجازی را برای بچه ها ممنوع کنند، بلکه باید آن را مدیریت کنند و استفاده از آن را به بچه ها آموزش دهند. به شماره های ناشناس جواب ندهند، به هر کسی اعتماد نکنند و اطلاعات شخصی را افشا نکنید، همچنین هر بازی را از فضای مجازی دانلود نکنید.
انتهای پیام
نظرات