• سه‌شنبه / ۵ آذر ۱۳۹۸ / ۱۲:۰۲
  • دسته‌بندی: کرمان
  • کد خبر: 98090503089
  • خبرنگار : 50187

معاون سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان عنوان کرد

پسته، مهمترین تهدید اقتصادی استان کرمان

پسته، مهمترین تهدید اقتصادی استان کرمان

ایسنا/کرمان معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان گفت: یکی از مهم ترین تهدیدات اقتصادی استان کرمان، تک محصولی و وابسته بودن به پسته است که غالب ارزش افزوده آن مربوط به این بخش است و چالش های خاص خود را دارد و استان کرمان به شدت تحت تاثیر منابع طبیعی است.

دکتر "مهرداد محمدی‌سلیمانی" امروز پنجم آذرماه در نشست شبکه ملی جامعه و دانشگاه (کارگروه اقتصاد، صنعت و گردشگری) استان کرمان به میزبانی جهاد دانشگاهی استان اظهار کرد: در مطالعات آمایش استان کرمان(که توسط جهاد دانشگاهی انجام شد) سعی شده تا جایی که امکان داشت نظرات بخش خصوصی و دانشگاه را لحاظ کند و سد اجرایی این مطالعات در حال نهایی شدن در سازمان برنامه و بودجه است.

وی افزود: امیدواریم این مطالعات بتواند به عنوان سند بالادستی که یکی از خلاءهای توسعه استان در چند دهه گذشته بود را پوشش بدهد و بتواند جهت گیری های توسعه استان را در سطح ملی و استانی مشخص کند.

محمدی‌سلیمانی با اشاره به موقعیت ویژه استان کرمان در کشور تصریح کرد: کرمان از دیرباز نقش چهارراهی ارتباطی در جنوبشرق کشور ایفا کرده و به دلیل نزدیکی به دریای عمان، آب های آزاد و ... موقعیت ویژه ای دارد.

وی با اشاره به وسعت بالای استان کرمان که تهدیدها و فرصت هایی را به همراه دارد، بیان کرد: ۴ درصد از جمعیت کشور در استان کرمان قرار دارد و ۳ و نیم درصد از تولید کشور مربوط به این استان است که نشان می دهد متناسب با جمعیت از سهم تولید برخوردار نیستیم علی رغم اینکه در معدن و کشاورزی تولیدات قابل توجهی داریم.

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان با اشاره به اینکه ۸۵۰ هزار نفر جمعیت شاغلان استان هستند، اظهار کرد: ۱۱.۴ درصد نرخ بیکاری استان در سال ۹۷ بوده که از میانگین کشور پایین تر است.

وی با اشاره به اینکه نرخ تورم استان کرمان نیز از متوسط کشور پایین تر است، افزود: در چند دهه گذشته اصولا نرم تورم کرمان از متوسط کشور پایین تر بوده است.

محمدی‌سلیمانی با اشاره به اینکه جمعیت روستایی استان کرمان نسبت به کشور بالاتر و معادل ۴۱ درصد است، تصریح کرد: در صنعت و معدن و خدمات در مقایسه با کشور سهم پایین تری داریم و این گپ در بخش خدمات فوق العاده زیاد است.

وی بیان کرد: سهم بخش کشاورزی استان کرمان از متوسط کشور بالاتر است و حدود ۳۵ درصد سهم اشتغال استان در این بخش است که در کشور این عدد نصف است.

معاون سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان گفت: عمدتا در پهنه شمالی استان (کرمان، رفسنجان، سیرجان و بم) تمرکز صنایع را داریم و واحدهای بزرگ و کوچک شکل گرفته اما واحدهای متوسط شکل نگرفته اند.

وی با اشاره به اینکه ۱۰ واحد بزرگ صنعتی استان به تنهایی ۷۸ درصد ارزش افزوده را دارند، افزود: در معدن نیز تمرکز جغرافیایی به ویژه در شمال استان داریم، هرچند در جنوب هنوز اکتشاف زیادی صورت نگرفته و ۷۵ درصد ارزش افزوده معادن استان کرمان مربوط به مس و گل گهر است.

محمدی‌سلیمانی اظهار کرد: خام فروشی و عدم شکل گیری زنجیره های تولید در صنعت و معدن یکی از مشکلاتی است که با آن مواجه هستیم.

وی تصریح کرد: حلقه مفقوده صنعت و معدن در استان کرمان صنایع کوچک و متوسط است در حالی که صنایع متوسط می توانند خیلی از مایحتاج صنایع بزرگ را که خارج از استان تامین می شود، تولید و این خلاء را پر کنند.

معاون سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان با اشاره به اینکه در بخش کشاورزی با مشکل آب مواجه هستیم، بیان کرد: در استان کرمان به ازای هر واحد تولید، بیش از دو برابر سرانه کشت آب مصرف می کنیم و سه برابر میزان مجاز آب های تجدیدپذیر را استفاده می کنیم و به شدت با بحران آب مواجه هستیم.

وی با اشاره به چالش های دیگر استان کرمان افزود: تخلیه روستاها، خشک شدن اراضی کشاورزی و ... از عوارض خشکسالی در استان است.

محمدی‌سلیمانی اظهار کرد: ۶۴ درصد جمعیت شهری استان بر روی خطوط گسل ها ساکن هستند. لذا مکان یابی و انتخاب بارگذاری فعالیت های اقتصادی اهمیت زیادی دارد که خطرات محیطی مورد توجه قرار بگیرد.

وی با اشاره به اینکه درصد بسیار زیادی از جمعیت روستایی و شهری در معرض خطر سیل قرار دارند، افزود: ۲۹ کانون بحرانی گرد و غبار در استان کرمان داریم و ۲۵ درصد از گرد و غبار داخل کشور از کانون های هامون و جازموریان است.

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان گفت: عدم تعادل در شمال و جنوب استان یک چالش است که باید در برنامه ریزی استان به این چالش توجه شود. به عنوان مثال شبکه ریلی در جنوب استان نداریم و بزرگراه‌ها و آزادراه ها در جنوب استان وضعیت مناسبی ندارد.

وی افزود: در حوزه گردشگری علی رغم ثبت هفت اثر ثبت شده جهانی جایگاه مناسبی در جذب گردشگران خارجی نداریم.

محمدی‌سلیمانی در ادامه اظهار کرد: یکی از مهم ترین تهدیدات اقتصادی استان کرمان، تک محصولی و وابسته بودن به پسته است که غالب ارزش افزوده آن مربوط به این بخش است و چالش های خاص خود را دارد و استان کرمان به شدت تحت تاثیر منابع طبیعی است.

وی افزود: فارغ از اینکه توسعه در چه بخشی(صنعت، معدن و کشاورزی) باشد، باید به فکر تغییر ساختار بخش های اقتصادی استان بوده و این را با میانگین کشوری متعادل کنیم.

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان با تاکید بر توجه به بحران آب تصریح کرد: انتقال آب حوضه به حوضه، صرفه جویی و ... تعادل بخشی به شمال و جنوب استان و به ویژه زیرساخت ها در جنوب استان از موراد مهم است تا بتوانیم نقش و مسیر توسعه به گونه ای باشد که جوابگوی نیازهای مردم استان بوده و به خوبی از پس نقش مهمی که در کشور ایفا می کند، بربیاید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha