• چهارشنبه / ۱۳ آذر ۱۳۹۸ / ۰۹:۳۹
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 98091309099
  • منبع : نمایندگی زنجان

رد پایی از آنفلوانزای پرندگان در استان زنجان دیده نشد

رد پایی از آنفلوانزای پرندگان در استان زنجان دیده نشد

ایسنا/زنجان مدیرکل دامپزشکی استان زنجان گفت: بیماری‌یابی انجام شده و تاکنون هیچ موردی از بیماری آنفلوانزای پرندگان در استان زنجان یافت نشده است.

محمدباقر حاج‌کاظمی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اینکه مراقبت‌ها و پایش درخصوص بیماری آنفلوآنزای پرندگان از جمله برنامه‌های معمول دامپزشکی است، اظهار کرد: در پی هماهنگی‌هایی که با اداره‌کل محیط زیست استان جهت بیماری‌یابی در ارتباط با آبگیری سدها صورت گرفته، تاکنون موردی در استان یافت نشده است.

این مسئول با بیان اینکه مراجعاتی به مرغداری‌ها جهت نمونه‌گیری انجام شده است، افزود: در حال حاضر تعداد ۳۷۲۸ مورد نمونه‌گیری و آزمایش در زمینه بیماری انجام شده است.

وی افزود: ۳۷۰ مورد مشکوک از این نمونه‌گیری‌ها به آزمایشگاه سازمان مرکزی جهت تایید نهایی ارسال شده، اما موردی از بیماری یافت نشده است.

مدیرکل دامپزشکی استان زنجان در ارتباط با سایر اقدامات صورت گرفته جهت مقابله با این بیماری، اعلام کرد: پیش از این کلاس‌های آموزشی برای مرغداران و روستاییان استان برگزار و هشدارهای لازم در این‌خصوص به آنها داده شده است.

این مسئول بیان کرد: به علت آسیب‌پذیر بودن صنعت مرغداری، وضعیت این صنعت همواره در حالت آماده باش قرار دارد.

وی درخصوص اقدامات لازم در صورت مشاهده لاشه بی‌جان پرنده، ابراز کرد: در صورت مشاهده لاشه پرندگان، در ابتدای امر از تماس دست با آن خودداری کرده و موضوع را بلافاصله به دامپزشکی اطلاع دهند.

مدیرکل دامپزشکی استان زنجان با اشاره به اینکه مهم‌ترین مشخصه بیماری فوق، مشاهده سیاه یا قرمز پرنگ شدن ساق پای پرنده است، عنوان کرد: در صورت مشاهده این علائم، با احتمال ۸۰ درصد بیماری حادث شده است.

حاج‌کاظمی در ارتباط با انواع راه‌های انتقال بیماری بیان کرد: تماس با پرنده، مصرف کبابی آن و تنفس بین کارگران مرغداری از راه‌های انتقال است.

وی پیرامونتوصیه‌هایی به مرغداری‌ها در راستای پیشگیری و کنترل بیماری عنوان کرد:مرغداری‌ها، قرنطینه خارجی و داخلی و اقدامات مرتبط با امنیت‌زیستی و ضدعفونی را مدنظر قرار دهند.

این مسئول افزود: مرغداران از طیور خریداری شده و خودروهای حمل طیور اطمینان حاصل کنند و نیز از ورود گنجشک و کلاغ به انبار دان جلوگیری به عمل آورند.

حاج‌کاظمی در پایان در ارتباط با نحوه مصرف پرندگان و دام‌ها عنوان کرد: مصرف این اقلام به صورت کاملا آب‌پز باشد و هیچ‌گونه گوشت کبابی مصرف نشود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha