مهندس محمدحسن متولیزاده امروز در همایش آموزشی ائمه جماعات و مسئولان فرهنگی صنعت برق سراسر کشور در تالار همایشهای آستان قدس رضوی با اشاره به اینکه هدفگذاری کردهایم موتورسیکلتها را در کلانشهرها برقی کنیم، اظهار کرد: این سیاست تنظیم شده و پیشنهادات آن نیز به رئیسجمهور ارائه شده است. در حال حاضر بیشترین سهم آلودگی مربوط به موتورهاست.
وی ادامه داد: در حال حاضر اکثر دارندگان موتورسیکلت اقشار ضعیف هستند و روزانه 200 کیلومتر در تهران را میپیمایند و در سال 2100 لیتر مصرف بنزین دارند که هزینه آن 6 میلیون تومان میشود. با برقی شدن این موتورها هزینه برق مصرفی آن حدود 600 هزار تومان در سال خواهد بود و از این محل هر دارنده موتور 5 میلیون تومان در سال منفعت میبرد و اقشار ضعیف با اعمال این طرح حمایت میشوند.
متولیزاده اضافه کرد: همچنین سالانه 2100 لیتر بنزین به ازای هر دستگاه موتورسیکلت کاهش مصرف سوخت خواهیم داشت که این بنزین را میتوان صادر کرد. براساس آمار پیادهسازی این طرح برای 300 هزار دستگاه موتورسیکلت در تهران، حدود 1.5 میلیون تن آلایندگی از فضای این شهر را کاهش خواهد داد.
مدیرعامل توانیر تاکید کرد: در اعمال این سیاستها نقش مسئولان فرهنگی میتواند بسیار موثر باشد تا نظرات خود را به ما ارائه کرده و ما روشهای خود را براساس نظرات ایشان اصلاح و تکمیل کنیم.
متولیزاده با اشاره به افتخارات صنعت برق کشور اظهار کرد: با بارشهای شدید امسال که موجب بروز سیل در برخی نقاط کشور شد، همکاران ما در بخشهای مختلف صنعت برق افتخارآفرینی کردند به طوری که در مناطق سیلزده نخستین دستگاهی که برای خدمتگذاری حاضر شد، صنعت برق بود. همچنین در جشنواره شهید رجایی امسال صنعت برق کشور در دو شاخص حائز رتبه شد که یکی شاخصهای فنی و دیگری شاخص رضایتمندی مردم بود. شاخص دوم براساس نظرسنجی که معاونت ریاست جمهوری از مردم در خصوص میزان رضایت از دستگاههای اداری صورت داده بود، تعیین شده است.
وی ادامه داد: این موفقیتها مسئولیت ما را سنیگنتر میکند، خواهش من از مسئولان فرهنگی این است که به جهت ارتباط با مردم، به ما ایده بدهند تا نقاط ضعف خویش را پوشش و نقاط قوت خود را توسعه دهیم، مساله دیگر این است که ما ادعا داریم همکاران ما در صنعت برق پیشتاز در اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی هستند و این افتخاری برای ماست که ولایتپذیر هستیم.
متولیزاده با اشاره به گذر موفق از پیک سال 98 خاطرنشان کرد: تابستان امسال نگرانی از خاموشیهای گسترده وجود داشت و دشمنان کشورهای همسایه را ترغیب کرده بودند که برای برق به ایران تکیه نکنند اما سال 98 سال بسیار خوبی بود و نه تنها خاموشی نداشتیم بلکه صادرات ما تا 120 درصد افزایش داشت.
مدیرعامل توانیر با بیان اینکه نگاه امسال ما چه با مردم و چه مشترکین مبتنی بر تشویق بود، عنوان کرد: بر این اساس تعرفههای برق اینگونه تعریف شد که اگر مردم در حد الگوی مصرف، انرژی مصرف کنند، تغییر تعرفه آنان 7 درصد اما اگر مصرف آنها از حد الگو بگذرد، تعرفه ایشان 16 درصد افزایش خواهد یافت. همچنین قرار شد کسانی که نسبت به سال قبل کاهش مصرف داشته باشند، تشویق شوند.
متولیزاده اضافه کرد: در حال حاضر کشور ما 29 میلیون مشترک خانگی دارد که با اعمال این سیاست، از این تعداد مشترک 24 میلیون نفر در تابستان امسال در حد الگو مصرف انرژی داشتند. همچنین 8 میلیون مشترک ما مصرف خود را نسبت به سال قبل کاهش دادند که 106 میلیارد تومان پاداش خوشمصرفی دریافت کردند.
وی بیان کرد: طرح تشویقی دیگر این بود که از کشاورزان خواستیم در چند ساعت ظهر با ما همکاری داشته باشند و مصرف خود را کاهش دهند؛ در این صورت به آنان 20 ساعت برق رایگان ارائه میشد. همین سیاست برای صنایع نیز اعمال شد که 20 ساعت برق آنان نیز به صورت نیمهبها محاسبه میگردید. با پیادهسازی این سیاست 120 هزار مشترک با ما قرارداد و تفاهمنامه منعقد کردند که نتیجه آن مدیریت 3800 مگاوات از پیک مصرف و کاهش آن بود. همچنین به کشاورزان 350 میلیارد تومان پاداش همکاری پرداخت شد.
مدیرعامل توانیر در خصوص صادرات برق کشور خاطرنشان کرد: امسال میزان صادرات برق کشور 120 درصد رشد داشت که از این محل 1800 میلیارد تومان به درآمد صادراتی ما اضافه شد. نهضت بهینهسازی مصرف به عنوان استراتژی صنعت برق تعریف شده که باید دنبال شود. خواهش من این است که مسئولان فرهنگی صنعت برق به این مساله توجه داشته باشند چون این سیاستها در راستای اجرای سیاستهای انقلاب و مقام معظم رهبری است. این برنامهها در سال آینده با وسعت بیشتری دنبال خواهد شد و مکانیزمهای تشویقی را با همکاری مردم دنبال میکنیم. هدفگذاری ما کاهش 1000 مگاوات مصرف خانگی از طریق اعمال سیاستهای تشویقی است.
اتنهای پیام
نظرات